Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (587)

plakát

Chudáčci (2023) 

Na toto téma volím radši Pane, vy jste vdova!

plakát

Okouzlení (2023) (seriál) 

Propaganda dnešní doby. Lidstvo to prostě potřebuje.

plakát

Taylor Swift: The Eras Tour (2023) (koncert) 

Taylor Swift se mi líbí. Dělá to jinak než je běžné a zavedené. I zde si prosadila svou a zřejmě inspirována dlouhými operními či baletními show připravila 3+hodinový koncert. Obdivuhodné. I když se jí dle mého názoru nepovedlo popřít zavedený fakt, že 2 hodiny jsou tak akorát, snaha se cení. Koncert by měl ale skončit v nejlepším a divák by se neměl dívat na hodinky. Na to pozor. Mnoho písní na jedno brdo. Ne všechny byly tak úžasné, že by se bez nich show neobešla.

plakát

Monstrum - Příběh Jeffreyho Dahmera (2022) (série) 

Zajímavé a objektivně vzato i dobře napsané, natočené a zahrané. Ale nechutné. A to prostě převažuje vše. Ten pach prosakoval z televize.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Víc nechutný film už byl snad jen Saló aneb 120 dní sodomy.

plakát

Whitney Houston: I Wanna Dance with Somebody (2022) 

Naomi Ackie hraje Whitney úžasně. Ano, není tak krásná, ale zejména při mluveném projevu Whitney velmi připomíná. Na můj vkus je film až přiliš sterilní. Zejména na sklonku jejího života už to určitě nebyla ženská, která žije normální život a občas se něčím nakopne. Bohužel to byla troska a bylo to vidět na každém jejím gestu. To tady bohužel zatajili. Ale masky v hudebních číslech, klipech, vystoupeních jsou opravdu věrohodné.

plakát

Madame X (2021) 

Výpověď a oslava. Představení je silné, hluboké a pravdivé. A ona je přesvědčivá. Kéž by bylo víc umělců, kteří mají skutečně co říct a nebojí se.

plakát

Tři přání pro Popelku (2021) 

Nádherný film! Pohádkový žánr je vyčerpaný, takže než vymýšlet stále nové a poněkud krkolomné pohádky, je asi na čase oprášit staré dobré scénáře a hodit je do současného kabátu. V Hollywoodu už na to přišli dávno.

plakát

Země nomádů (2020) 

Lituji, ale toto nešlo vydržet do konce. Zoufalá nuda. Jedna hvězdička za skutečně věrohodný herecký výkon.

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Nejdříve mě zaujala výtvarná stránka. Scénář je vynikající, s výjimkou Viktora Preise a Jany Plodkové neznámí a výborní herci (oceňuju nadabování slovenských herců, protože slovenský přízvuk v českých filmech nesnáším). Příběh je krásný a hluboký. Nádherné neokoukané lokace. Dlouhá léta mě český film nebavil tak jako tento snímek.