Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad kolébkou novorozeného Urbana stojí tři sudičky: dva dobří duchové osudu mluví o bohatství a lásce, zlá sudička o chudobě a nekonečných strastech. Čí sudba bude silnější? Z Urbana se brzy stává sirotek, kterého se ujme lakotný mistr hodinář a vezme ho do učení. Když Urban dospěje, zamilují se do sebe s hodinářovou dcerou Laurou a svatba je na spadnutí. Mistr proto pošle svého učně do světa s úkolem hledat bájné hodinky, které umí varovat před smrtí. Nikdo neví, jestli hodinky vůbec existují, ale pokud je Urban nepřinese, Laura se jeho ženou nikdy nestane. Hodinářův učeň se tedy vydává na dalekou cestu plnou překážek a úkolů, které musí překonávat statečností, hodinářským umem a dobrým srdcem. Láska k milované Lauře ho žene vpřed, zatímco v patách má své tři sudičky, dvě pomáhají a jedna škodí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (335)

easaque 

všechny recenze uživatele

2* loni jsem vánoční pohádku nestihl, tak jsem ji zkoukl až letos. Já bych spíš řekl pohádkový příběh, ale ono je to jedno. Herecké obsazení není špatné, kamera, výprava i triky jsou ještě lepší, takže má dobrý základ. Přesto nemůžu stejně jako většina mých spřízněných duší dát tři a více hvězdiček. Příběh mi moc nesedl, i když chybu cítím spíš ve scénáři a nebavilo mě pitvoření všech sudiček. Ani jsem nepostřehl žádné poučení pro děti, takže nevidím jediný důvod, aby ode mě dostala víc hvězdiček nebo se dokonce stala mou oblíbenou pohádkou. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]        ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spíše pohádkový příběh s prvky fantasy než čistokrevná pohádka. Vizuální ambice odpovídající požadavkům kinosálů, hudební podkres čerpající se Zimmerova oblíbeného tikotu i snahu jít nevyšlapanou žánrovou cestou posledních let nutno ocenit, nicméně pro trvanlivost v čase tomu chybělo potřebné kouzlo a důvtip. Dobří duchové Neužil a Plesl možná byli vtipní, ale u jiného klienta a v jiném filmu, Plodková jako kombinace Gluma a pacienta, co podepsal revers doktoru Nešporovi, byla povětšinou mimo vymezený rámec. Nakonec se o humor musel postarat v Tenetu uvězněný krčmář Krobot.. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak si nevěř !! Však uvěříš, až uslyšíš svatební zvony s ozvěnou vlastního umíráčku.." Pravděpodobně dost překvapivý vítěz každoročního boje o nejlepší vánoční pohádku.. Veskrze skvostný kus, jímž Rudolfová pomrkává znalému diváku odkazujíc se takřka mistrně, doplácí na hrstku nedostatků, přičemž zásadně zejména na špatné tempo a obligátní polopatističnost.. Velmi zajímavý a skvostně odehraný autorský filmeček.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

není to takový bizár jak napovídal trailer,ale pořád je to prazvláštně divná a bezkrevná pohádka,ve které hraje prim hodně přehrávající Jana Plodková.Nebýt jí,možná bych ani nedokoukal,jelikož dějově mě to úplně nechytlo/nepřekvapilo a ani sem neměl nějak zvlášť velkou potřebu fandit hlavnímu hrdinovi.Ten by sice měl bojovat o svou milou,ale velmi často působí dojmem že se jen veze.Tu a tam je sice Hodinářův učen celkem originální,ale bohužel ne natolik abych ho chtěl někdy vidět znova,nebo ho snad chtěl pustit dětem...40% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nepopírám, že má Jana Plodková velký herecký talent. Ta její prapodivná sudička mi přivodila noční můru. Chvilkami připomínala obyčejnou fetku. To bych klidně překousla. Ale z jejích úst vyšlo slovo blbost. To působí jako pěst na oko. Vadilo mi to. Plesl s Neužilem se mohli snažit víc. Hodinářova dcera Laura byla nesympatická. Urban byl moula. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (17)

  • Na konci titulků následuje ještě jedná krátká scéna – se zvířecím mužem (Jiří Vyorálek). (Marsik)
  • Natáčení začalo v září 2018 u Kamenického Šenova. Dále se točilo na Luční boudě v Krkonoších, zámku v Uherčicích u Znojma či v Mikulově a Podyjí. Točilo se také na Kokořínsku. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama