Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (27)

plakát

Terapie - Série 1 (2011) (série) 

Totální kopie původního seriálu. Okopírované jsou nejenom postavy ale i dialogy. Myslím že by vyšlo levněji nadabovat originál.

plakát

Gangsteři (2010) 

Tento rok se s filmy, které jsou zaměřy na loupeže roztr tak trochu pytel. Nějvětším soupeřem tototo filmu je bezesporu Afflecovo Město. I když se jedná o poměrně velmi podobné filmy dost se od sebe liší. Zatímco Město je dosti surové a vypráví příběh o městkých ztroskotancích naši nový lupiči jsou lidé co si žijí na vysoké noze a taky částky které si z bank berou nejsou žádné drobné:) Na jedné straně je ztroskotaný Matt Dillon, který si svojí rolí policisty určitě polepšil po předchozím propadáku Armored. Nepsaným šéfem druhé strany je charizmatický a urostlý Idris Elba. Co se týká obsazení rolí jsou zde „běloši“ v menšině a z prvu to na mě působilo trochu rozpačitým dojmem, ač nejsem žádný rasista. Po schlédnutí celého filmu ale musím říct, že se mi všechny černé i nečerné postavy líbily. Hodně jsem se těšil na Haydena Christensena, který si ve filmu nezahrál žádnou velkou roli, ale působí ve filmu takovým svěžím dojmem. Velmi mě potešil i závěr filmu, který jsem až tak úplně nečekal, prože většinou tyto filmy končí buďto dobře nebo špatně:) Oba filmy Město a Takers jsou ale někde mezi tím a určitě si v tomto ohledu něco vypůjčili od nepsaného krále tohoto žánru HEAT.

plakát

The Collector (2009) 

Tak přemýšlel jsem mezi třemi a čtyřmi body ale nakonec musím dát čtyři za atmosféru. Ze začátku film bohužel vypadá dost lacině a titulkový úvod je totální vykrádačka z filmu se7m. Jako celek je však film docela povedený a divák u něj vydrží až dokonce což se jen tak u takových decetních béček nevidí. Zmixovaná hudba taky není špatná ale kvalitní score šité na míru opravdu nečekejte, což se ani nedá čekat k evidentně nízkému rozpočtu. Pusťte si film večer o samotě a zaručeně jen tak neusnete:-)

plakát

Cesta (2009) 

Nevím jestli bych se na to v dohledné době podíval znovu ale na první dojem silně emoční snímek po kterém rychle zkontrolujete ledničku jestli máte dost jídla a podíváte se z okna jestli svět kolem nás pořád ještě funguje. A možná si pak člověk uvědomí že náš svet může skončit mnohem jednodušeji než si myslíme:)

plakát

Záhadné zmizení (1993) 

Film minimálně na jedno podívání. Skvělý Jeff Bridges který vypadá jako takový hloupoučký školní učitel jenž v sobě skrývá real evil. Celkem napínavý snímek se kterým kdyby si tvůrci pořádně vyhráli tak tady máme opravdu velké červené políčko z devadesátých let. Celý sníkem povzvedá vzhůru hudba Jerryho Golsmitha. Škoda že si zde nezahrála více opravdu nádherná Sandra Bullock v nejlepších nebo spíš nejkrásnějších letech své kariéry. Za mě určitě 3 a půl hvězdy.

plakát

Únos vlaku 1 2 3 (2009) 

Film z produkce slavných bratrů Scottových konkrétně tento film je natočený mladším, a možná méně komerčně úspěšným, bratrem Scottem. Hned v úvodu poznáte tu Scottovskou obrazovou preciznost a velmi moderní hudební složku ve které v úvodu poznáte Jay-Z. Napjatost mezi Washingtnem a Travoltou je spíše standardní jelikož prakticky celý film, až na závěr, komunikují přes rádio. Washington hraje takové obyčejného domáckého správňáka kterého si oblíbíte. Ale Bruce Willise jako Johna McClaneho opravdu nečekejte:-D. Travolta hraje záporáka který mi připadal takový roztěkaný, neprofesionální a brutální. Dalším mínusem je poměrně krátká příběhová stopáž a prakticky nic nového v tomto žánru. Rychlý a příliš jednoduchý konec mě trochu zklamal. Ale přeci jenom se jedná o film, na který bych si do kina zašel.

plakát

Až na krev (2007) 

O čem je tento film, o počátcích těžby ropy, o splnění si vlastního snu, o nalezení sama sebe? Těžko říct, asi od všeho trochu. Poměrně netradičně pojatý film o putování životem v nelehké době na nelehkých místech. Podivínskou filmovou atmosféru dotváří také netradiční hudební kulisa, která místy působí až nevhodně . Musím však přiznat že si Daniel Day-Lewis svého Oscara zasloužil. Jeho postava působí zahořkle a trpce, ke konci až podivínsky. Muž, který vlastně nevěří nikomu a ničemu. Snad jen penězům z černého zlata. Trochu náročnější snímek, kterému nemusí každý přijít na chuť stejně jako je tomu u jiných snímků tohoto autora. Určitě jde ale o film, který stojí za to se na něj podívat. Nejenom kvůli netradičnímu ztvárnění ale taky kvůli tomu že se dozvíte, jak zajímavé byly začátky „sosání“ naší černé vody.

plakát

Rozchod! (2006) 

Určitě nadprůměrná komedie s Vincem Vaughnem.

plakát

Král komedie (1982) 

Nádherný a možná trochu opomíjený snímek vyprávějící o člověku, který si jde za svým snem. Rober De Niro je v roli začínajícího komika úžasný. Pro tohoto herce poměrně netradiční role ve které ho budete ze začátku docela litovat a považovat za blázna, který se chce dostat na prkna slávy za každou cenu. Jeho trnitá cesta je však nakonec vykoupena aplausem vytouženého úspěchu. Film Martina Scorseseho se snaží zamyslet nad dnešní společností a trochu se jí vysmívá. I když se jedná o poměrně starší dílko základní téma společenských problémů nestárne.