Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (290)

plakát

Dead Man Walking - Metropolitan Opéra (2023) (divadelní záznam) 

Operní zpracování stejnojmenného filmového dramatu v přímém přenosu do kin. Souznění síly příběhu, nádherné současné hudby, pěveckého výkonu Joyce DiDonato v roli Helen Prejean i katarze nepravdy skrze pravdu v odpuštění bylo naprosto famózní. Děkuji.

plakát

Hranice (2023) 

Pohled Evropy do zrcadla polskýma očima. Pohled, který stojí za to vidět. Abychom nezapomněli, že jsme (snad ještě) lidé. Že lidmi jsou i "ti druzí"- Že naše svědomí je důležitější než stranické linie a osobní pohodlí. Tenhle film mne zase po čase pořádně "semlel" a při závěrečných titulcích si nelze nepoložit vtíravou a nepříjemnou otázku, jak bych se "tam" zachoval já...

plakát

Jeden život (2023) 

Film, který nám přípomíná, co vlastně jsme, proč tu na světě jsme a jací bychom se měli snažit být. Takových filmů není nikdy dost a hodnocení filmařiny je v nich víceméně podružné.

plakát

Otec Brown - Pánský klub (2023) (epizoda) 

Alespoň trochu morálního poučení a jednorázový návrat Lady Felicie si zaslouží dvě hvězdičky...

plakát

Otec Brown - Série 10 (2023) (série) 

"Stará garda" byla bohužel vyměněna. Osvědčenou tajemnici farnosti paní McCarthyovou nahradila příšerná a ušklebená paní Devinová, Sida nová uklízečka farní budovy, barevně korektní a ještě příšernější Brenda a inspektora Malloryho navrátivší se suchý a bezbarvý inspektor Sullivan. Tím tento seriál naprosto ztratil poslední šmrnc...

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

Paní Agatha se jistě v hrobě obrací, nicméně jako detektivka to celkem šlo.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Tak trochu něco mezi pozitivní myšlenkou, že v rodině je třeba více dětí, vč. těch adoptovaných, Titanicem, ve kterém jsem ale postrádal di Capria a Vetřelci, kteří jsou vlastně hodní. Zpočátku činí potíž se v těch modrých a zelených příšerkách vyznat, navíc když jsou tam i falešné. No na pokračování je zaděláno, ale abych se na to díval podruhé, to asi těžko. Takže průměrné *** a ta čtvrtá je za technické a vizuální zpracování.

plakát

Il Boemo (2022) 

Scéna, kostýmy a především hudba sama jsou úchvatné, Vojtěch Dyk velmi dobrý, vykreslení tehdejších poměrů v Itálii zřejmě reálné, avšak důraz pak na milostné scény, vedoucí v důsledku k předčasné smrti maestra, přehnaný. I když nakonec vlastně pravdivě dokumentují, že "toužit po lepším (nesprávným způsobem) může přinést to horší."