Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (293)

plakát

Musíte se přijet podívat (2022) odpad!

Jeden z nejslabsich filmu, ktere jsem kdy ve Varech videl. Tohle by sotva obstalo jako cviceni na skole natoz jako film v hlavni soutezi ackoveho festivalu. Chapu, ze festivalova politika nuti si vychovavat sve rezisery, kteri budou jezdit pravidelne zrovna k nam, ale dramaturgove by mohli mit trosku brzdu a rict, ze tohle uz je fakt hodne slaby a posli nam svuj dalsi film. Film ma 64 minut a prvnich 14 tvori 5 zaberu na herce behem klavirniho koncertu, pak se jde domu, jede vlakem, udela smejdenicko po baraku a je konec. Bez katarze, ponauceni, proste zero. Tragedie

plakát

Joker (2019) 

Podle ocekavani technicky (vyborna kamera) a hudebne bez vyhrad, ale v zasade je to prachsprosta kopirka Taxikare, Krale komedie a Network, ktera se neinspiruje, ale krade si z tech filmu cele sceny (uz jsem jenom cekal, kdy Phoenix u zrcadla zacne s Talking to me). Scenaristicky nezvladnute ("Ok, nechame ho jeste jednou zatancovat a dame tam radeji i tu vysvetlovacku se sousedkou, at pochopi kazdej debil, ze je to magor") a strasne plytke (Gotham, nepokoje, Artur vs. spolecnost). Epilog zbytecnej, ale ta pulhodinka pred nim od setkani tri klaunu je brilantni. Phoenix samozrejne vyborny, ale Ledgerovo pojeti Jokera me bralo vic. 7/10

plakát

Holky sobě (2018) 

Diky bohu, že jsou ve Varech i podobné odlehčené filmy. Tyden na baltských poetických dokumentech by mě asi zabil :D. Film příjemně uteče a zabaví. Dovedu si představit studiový US remake, který ještě víc vyhrotí scénu s hromadnou výpovědí. Jinak komedie, která nenadchne ani neurazí, čistý průměr.

plakát

Léto (2018) 

Nečekaně velmi příjemné překvapení. Hodně se mě líbíla první polovina filmu, kdy se Viktor seznamuje s prostředím a dělá první hudební kroky.Bohužel po Perfect day filmu spadne řetěz a bez vyvrcholení se dovleče ke konci. Čekal jsem větší konflikt mezi ústředními hrdiny nebo větší komplikace od vládnoucích orgánů, takhle druhé polovině chybělo vyvrcholení. Každopádně svižně a stylově natočeni, herci dobří, když film uvidím znovu určitě nepřepnu. 7/10.

plakát

Drive (2011) 

Magický film s nepopsatelnou strašně podmanivou atmosferou. Refna budu sledovat

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Yates má vizuál v ruce, ale nic to nemění na tom, že nedokáže vytvořit opravdu epický moment a filmu nedokáže vtisknout emoce. U Fenixova řádu se tohle odosobnění dalo přisuzovat knižní předloze, která s ním dobře operovala, ale s dalšími díly Yates styl nezměnil a v sedmičce už Harrymu fandíte spíš ze setrvačnosti než osobních během filmu vytvořených sympatií. Poslední tři díly považuju za promarněnou příležitost.

plakát

Odcházení (2011) 

Jako fanouška absurdního divadla mě film oslovil, ale je fakt, že textu mnohem víc sluší divadlo. Každopádně rad bych si od Havla dal i něco jiného.

plakát

Válečný kůň (2011) 

Steven na to porad ma. V bitevnich scénách a zobrazení válečné vřavy je stále bezkonkureční. Film má vynikající jednotlivé scény, ale bohužel nefunguje jako celek.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Chápu, že na školné dětem a nové kabelky Vanesse Paradis musí Depp nějak našetřit, ale tohle je totální úlet. Burton podobně jako v Karlíkovi prosazuje svou originální stylizaci, ale tohle už je až moc over the top. Během první poloviny jsem film málem vypnul, ale druhá půlka, která je výrazně lepší výsledný dojem aspoň trochu zlepšila. 5/10