Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Grandhotel Budapešť (2014) 

Další hravý svět Wese Andersona. Těžko čekat nějaký radikální posun vpřed co se týče filmových postupů. Progresivitu stylu však nahrazuje důvtip, škodolibé zacházení s diváckým očekáváním a v neposlední řadě i nasazení početného hereckého ansáblu, ze kterého vám půjde hlava kolem.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Live. Die. Repeat. Jedna z nejzábavnějších sci-fi za poslední léta. Po Cruisově nijakém Nevědomí, jsem neměl vysoká očekávání. Ale právě tato role mu seděla a spolu s Emily Blunt vytváří údernou dvojici. Veliký podíl na tom všem má zajistě knižní předoha a Doug Liman. Nejlepší 3D akce, která je zatím k vidění, prošpikovaná lehce černým humorem a časovou smyčkou. To je vám potom jedno, že emzáci připomenou Crysis a bojové obleky Matrix nebo Minority Report.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Velmi příjemná podívaná sršící nápady. Nedokážu si představit lepšího hlavního představitele než-li Michaela Ceru (který letos vydal desku, takže už se řadí i mezi hudebníky). Obsazení méně slavnějšího z rodů Culkinů (Kieran), do role gay spolubydlícího, také potěší. Narážek na různé subkultury je tu přehršel a milovníci hudby si zde také přijdou na své (samotná kapela, trička Smashing Pumpkins, basové souboje,...). Abych se přiznal tak první třetina filmu mi je nejbližší. Film tolik netlačí na pilu a vše plyne přirozeně. Naopak souboje s veganem, nebo sourozenci mi přišli trošku utahané. Celkově však Edgar Wright odvedl vynikající práci.

plakát

Nepřítel (2013) 

Moc originálních filmů se v létě v kinech nedočkáme, takže se musíme poohlédnout jinde... Ještě než Denis Villeneuve natočil temný thriller Zmizení (Prisoners), tak si střihl s Jakem Gyllenhaalem jeden nízkorozpočtový film. "Chaos je jen nedešifrovaný pořádek". Film je jedna veliká metafora (Pavučiny, pochybný klub, hodiny historie atd.), která nutí k zamyšlení a možná si také vyžádá vícero shlédnutí. Kamera se zelenožlutým filtrem nás ještě více vtáhne do snové atmosféry. Pro milovníky Lynche zábava zaručena.

plakát

Noční jízda (2013) 

Temná a minimalistická One-man show Toma Hardyho na cestě z Birminghamu do Londýna. Jeden z nejtalentovanějších herců současnosti dokazuje své kvality při ztvárnění Ivana Lockeho, který udělal v životě chybu a jede ji napravit. Aneb jak je jednoduché během jediného momentu přijít o veškerou důvěru, kterou jste si léta budovali tvrdou prací. Velice odvážný snímek s jedinou kulisou a hercem, který připomene např. Buried (Pohřben zaživa), či Telefonní budku Joela Schumachera.