Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Fantasy
  • Horor

Recenze (14)

plakát

The Perfect Kiss (2018) odpad!

Absolutní nesoudnost paní wannabe režisérky, nepochopitelná nesoudnost Lucie, že do toho šla. Ta míra trapnosti a zoufalosti je k nevíře :(

plakát

Moje první svatba (2011) 

Bohužel jsem tuto svatbu zkoukla až po Divokých historkách, kde je ta svatba fenomenální. Jinak bych nevěstě Natálce nejspíš tu čtvrtou hvězdu i přidala. Příjemná oddychovka. Kdyby se vypustilo cca 10 zbytečných minut předpověditelných peripetií či reakcí, byla by stopáž tak akorát.

plakát

Jeden musí z kola ven (2011) 

Tolik chvály tady čtu, a vlastně s těmi pozitivními hodnoceními nemůžu nesouhlasit. Tolik zvučných jmen v obsazení. Nicméně hlavní dojem zůstane - pro mě neuvěřitelná nuda, fakt mě to nebavilo, nenapínalo.

plakát

Hudba na čekání (2009) 

Příjemná oddychovka, která má vtip i spád a kvalitní scénář jde do hloubky, na rozdíl od průměrných a často stupidních komedií Made in USA. Kdo viděl Natalii dosud jen v Divokém Andělovi nebo Kachorře, bude jistě překvapen v pozitivním slova smyslu :-)

plakát

John Wick (2014) 

Akční scény na jedničku, super zvuk a hudba, obraz ostrej jak břitva, Keanu to kosí s poker facem jak má bejt, ale… ty slzičky a štěnátko - trochu přes míru kontrastní scény, řekla bych až kýčovité. My, co se rozplýváme nad každým hafánkem, pak máme na krajíčku a s tím u akčňáku nepočítáme. Jediné zklamání – jak si John klestí cestu disco barem, gradace šlape jak hodinky, ale finále pomsty je zbytečně rychlé a strohé.

plakát

Smrtelné lži (2012) 

Pan Miller je charismatický štramák, ale dopustí se několika dost závažných průšvihů, které byste normálně nikomu neodpustili. Zároveň to však není prvoplánový záporák, najednou zjistíte, že mu dost fandíte. Gereovi tahle role fakt sedla. Akorát má u mě mínus, že si při odchodu neodemknul ty dveře v kanclu, který zamknul po tom svém angry entrée. Hodně okatá chyba.

plakát

Válka světů (2005) 

Malá Dakota hraje tak, až fascinuje, jen by nemusela tak ukrutně panikařit a ječet, ale asi to tak po ní chtěli:-) Cruise je tady fakt jak Simír - přežije prostě všechno, i když jsou všichni okolo "odpařeni", vylejzrováni atd. Ale film funguje přesně tak, jak má. A ta scénka, jak mimozemšťánci prohledávají sklep ala Raptoři vs Děti v kuchyni v Jurském parku, to teda bylo o nervy. Jen tomu konci něco zkrátka scházelo. Možná to aspoň ten synáček (na pěst!) nemusel přežít.

plakát

Tupíři (2010) 

Parodie na Stmívání několika scénkami pobavila a rozesmála. Je tam řada vtipných detailů. Pár záběrů je však zbytečných. Některé narážky asi mnoho českých diváků nemůže pochopit a docenit. Potenciál, který na zparodování nabízí původní filmy, ale zdaleka nebyl využit naplno. Mohl to být mnohem větší nářez. Chválím představitelku Beccy za excelentně věrné kopírování mimiky a výrazu Kristin Stewart.

plakát

Transformers 3 (2011) 

Tak samozřejmě jak už to bývá, s každým dílem procenta padají, ale charizmatický Optimus stále baví. Trojka nabídla bitky propracované do posledního plíšku a šroubku. Co se týká zápletek čistě na úrovni homo sapiens, chvílema je to fakt kýč. Přiznávám, že fanynkou Megan Fox prostě nejsem, v prvních dvou dílech mi moc neseděla, ale ze známých důvodů tam místo ní fiknout modelínu VS, která tam víc než okatě nesedí ještě víc? Akorát musela chuděra kvůli každému mucku se Shiou ohýbat hřbet. Tělo super, talent nenalezen. Ne, todle byl fakt krok vedle. Aspoň to bývali mohli scénáristi nějak sofistikovaně okecat. Plusový body za konspirační teorii o přistání na Měsíci, to mě bavilo:-)

plakát

Králova přízeň (2008) 

Zhýralost středověké společnosti vždycky zaujme. Z ústřední sesterské dvojice zanechává určitě větší dojem výkon Natalie Portman, to je však zásluhou scénáře. Kdyby se držel skutečnosti, mohlo to být naopak. Je mi záhadou, proč se dnes natáčí historické filmy, které se nedrží známých faktů, byť v rovině detailu. Škoda. Další záhadou pro mě je, že v obsazení herců se objevuje Andrew Garfield, ale buď někde proklouzl mým 4 dioptriím, nebo ho sprostě vystříhali.