Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Poslední recenze (17)

plakát

Lékořicová Pizza (2021) 

Jediný, co je na tomhle filmu fakt dobrý je Bradley Cooper a Sean Penn na motorce. Taky na mě zapůsobil hlavní muž celýho filmu, Cooper Hoffman, kterýho jsem ještě nikde jinde neviděla a celkem doufám, že zas uvidím. Hlavní ženská role se ale totálně minula mým vkusem jak chováním, tak vzhledem. Film je vizuální paradajs, to se musí nechat, kouká se na to pěkně (kromě teda už zmíněný Alany) a hudba to taky posunula o další hvězdu vejš. Dějově mě to ale neochromilo a jsem fakt ráda, že jsem na to nešla do kina.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Dvě slova! = TOM HARDY!!! Ne Leo, ale on. Od DiCapria v podstatě nemůžeme čekat špatně zahranou roli, byl samozřejmě taky vynikající. Scéna s medvědem byla dokonale realistická, jeho pohyby naprosto přirozený (občas neudělal úplně nejchytřejší věc, ale právě tím si mě získával) a několikrát mě z něj byla taková zima, že mi přejel mráz po zádech i v kině. Ovšem, jak už tady někdo zmínil, přišel mi málo mrtvej na to, že ho pocuchal medvěd takovymhle stylem a ještě buhvíjak dlouho ležel bez pohybu v ukrutný zimě. NICMÉNĚ!!! Tom Hardy na rozdíl od pana herce Lea vypadá, jako magor, kterýho Iñárritu našel během natáčení někde uprostřed lesa jak stopuje indiány. Jeho styl hraní prostě ani není hraní. On je John Fitzgerald, hajzl do morku kostí, co s výrazem šílence vykuchá malýho kluka a nemrkne okem. S naprostým přehledem DiCapria přehrává a i když je jeho role vedlejší, strhává na sebe pozornost od první chvíle, co se objeví. Já jsem upřímně čekala na okamžik, kdy se objeví zas. Těšila jsem se na to, až zase promluví tím svým neuvěřitelným redneck přízvukem (nechápu!!!) v podstatě celou dlouhou část filmu, která se soustředí na DiCapria. Jestli za to nedostane Oscara, tak fakt nevim, kdo v tý akademii dřepí. Druhá věc, která mě zaujala hned po Hardym byla kamera. Neskutečně dlouhý záběry bez jedinýho střihu a tak detailně blízký natáčení kolem herců mě zaujaly hned od prvních vteřin filmu a nepustily mě až do konce. Nic podobnýho jsem snad ještě neviděla a myslím, že by bylo fér kdyby za to byl mistr Lubezki náležitě oceněn. V neposlední řadě musím vypíchnout i lokace, který teda nemají chybu a podtrhli do posledního detailu dobu a prostředí, do kterýho měl bejt film zasazenej. Kdyby to šlo, přidám ještě šestou*.

plakát

Medvěd (1988) 

Jako malá jsem u toho filmu brečela. Pokaždý. Ale i přesto jsem pořád vyžadovala pouštět si ho znova a znova. Doteď k němu mám silnej vztah, protože to bylo moje úplně první políbení světovou kinematografií a já za to tátovi děkuju. Je to tak strašně krásnej film, pro kterej budu mít vždycky tak trochu slabost.

Poslední hodnocení (427)

Sbal prachy a vypadni (1998)

16.01.2024

Po krk v extázi (2004)

16.01.2024

Modrá laguna (1980)

16.01.2024

Avatar: The Way of Water (2022)

19.01.2023

Lékořicová Pizza (2021)

19.01.2023

Příchozí (2016)

14.08.2017

Spojenci (2016)

14.08.2017

Král Artuš: Legenda o meči (2017)

14.08.2017

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017)

14.08.2017

Reklama