Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 092)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, kterému jsem nepřišel na chuť tak, jak jsem si představoval, přichází Strážci znovu. K mému překvapení se všechno zlepšilo a já jsem se skvěle bavil. Baby Groot mě v trailerech celkem iritoval, ale tady potěšil (scéna s čírem mi připomínala Stoletého staříka). Star Lord nemá moc prostoru pro gagy jako v jedničce - řeší hlavně rodinné trable, které však mají váhu a nejsou povrchní. Celkově interakce s Egem (jeden z nejlepších záporáků poslední doby) fungovaly. Rocket opět skvělý, Gamora beze změny - linka s Nebulou je slabší, ale asi vytvoří oslí můstek k Avengers. Hudba v mnoha motivech - když zrovna nejede na oldies hitech - připomíná Mad Maxe. Náladu skvěle zvedá duo Drax/Mantis. Jejich dialogy plné humoru (který má dost blízko k tomu britskému) byly brilantní. A nakonec Yondu... Dostal lepší scénář a skvěle konkuroval Quicksilverovi z X-Menů. Shrnul bych to jedním slovem. Paráda! (Po druhém shlédnutí se prožitek překvapivě nevytrácí, ale prohlubuje). Chápu, jestli se to někomu nelíbí, ale já v tomhle filmu našel nečekané zalíbení a je to opravdu pecka. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak sou takový ty strašně trapný monstr televizní hnoje typu Žralokovosa vs. pavoukohad, anebo třeba ještě filmy o obřích rojích sršňů, který chtěj zničit svět či o apokalyptickým zemětřesení, no tak tohle mi přišlo jako úplně to samý, akorát milionkrát dražší, s mnohem lepšíma hercema a uvedomělým scénářem. Neskutečná nálož parádních fórů na hranici trapnosti a epický vesmírný akce. Očekávání naplněna, bát jsem se vůbec nemusel. Škoda teda akorát několikanásobnýho family friendly konce, to se v koutě krčil i takovej Návrat Krále. P.S. V IMAXu ultimátní náhul a výborný 3D (pokud si zvyknete na přeostřování na titulky), na podobný megalomanský blockbustery chodím už řadu let jedině sem. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fakt, že sa to prakticky celé odohráva pred zeleným plátnom, ma otravuje. Takisto tomu chýba niečo z "čara nového" prvého dielu. Ale ten príbeh "otec-syn" nakoniec dáva zmysel, postavy sú stále sympatické, gagy z 90% fungujú (čo je vzhľadom na tú hustotu veľmi vysoké skóre). Plus Kurt, David, Michelle a Sylvester. Spokojnosť. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dvojka Strážců Galaxie se kupodivu nesnaží být rozmáchlejší, akčnější a zábavnější než jednička. James Gunn se raději pustil do menšího příběhu, který má pořádně ždímat emoce (a galaxie se v něm zachraňuje jen tak mimochodem), což asi kdekomu nebude po chuti. Strážci tentokrát necestují vesmírem a nepotkávají jednu děsivou hrozbu za druhou. Místo toho přešlapují na místě doslova i metaforicky a snaží se probít skrz dávné křivdy, urovnat rodinné vztahy a vůbec pochopit, kdo vlastně jsou a co by se sebou měli dělat. Za povrchními akčními orgiemi holt musíte vyrazit jinam - tady jsou veškeré digiřežby spíš na okrasu. A musím říct, že mi to zase tolik nevadilo, protože Gunn osobní linky ždíme na maximum a dělá tak z dvojky Strážců další dojemnou trefu. (8/10) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dohodnime sa, že o tomto sa nikdy baviť nebudeme.“ Príjemne osviežujúce (úvodnú mega-bombastickú akciu v podstate vôbec nevidíme) a drzé (penis, prst). Postavy, vzťahy a dialógy sú natoľko super, že sa vôbec netešíte na moment, kedy to skončí a začne sa akcia plná trikov. Miestami to pripomína skôr vydarený sitkom (lepiaca páska!!!), než komiksovú space operu. Akcie je prekvapivo málo a keď sa dostaví, je (až na Younduov skvelý šíp) rušivo bombastická, pričom na konci je digi-bordelu tak veľa, až to pripomína DC konkurencie Batman vs. Superman a Jednotka samovrahov. Niektoré nápady sú len na efekt (Sylvester Stallone, Káčer Howard), potitulkové scény slabé, „zlatá rasa“ je ďalší priemerný marvelácky gauner, našli by sa i logické kiksy (Ego žil milióny rokov, ale za posledných 30 rokov zostarol ako bežný človek?) a sklamalo ma, že v druhej polovici sú upozadené postavy Draxa a Mantis, čo je u urehotaného Draxa a free Mantis obrovská škoda. A ku koncu je prehajdákaná postava Kurta Russella – toľko možností James Gunn mal a on si nerozumne nakoniec vybral túto? Hodinu a pol starostlivo budoval kvalitnú postavu a potom ju blbým twistom v podstate vyšmaril na smetisko? Inak ale prevláda spokojnosť. Má to vtipné, aj dojemné momenty, super soundtrack, samozrejme Davida Hasselhoffa, Mary Poppins, geniálne hlášky ("Skromnosť, to sa mi páči, aj ja som výnimočne skromný."; "Tak dobre, keď to hovoríš..."; "Je teraz táto konverzácia dôležitá?"), vizuálne podmanivo spracované svety, niekoľko výnimočných scén a postavy, ktoré sú do tímu začlenené ako nové, sa nečakane rýchlo ujali (najmä Michael Rooker mal veľké šťastie, že sa mu podarilo primotať sa k tejto sérii). „Možno bol tvoj otec. Ale nebol tvoj tato.“ Kino Považan NMNV 2017 ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Vo filme si strihlo menšiu roličku hneď niekoľko známych osobností ako americký autor komiksov Stan Lee (dokonca raz v potitulkovej scéne) a David Hasselhoff s narážkou na kultový seriál Knight Rider (od r. 1982). Vo filme sa objavil, rovnako ako v prvom diele, Káčer Howard a počas dialógu je možné zachytiť poukázanie na klasickú videohru "Pac-Man". Režisér James Gunn potvrdil, že cameo Stana Leeho bolo jedno zo štyroch, ktoré v ten deň točil. Okrem tohto filmu, si v ten deň strihol cameo i vo filme Doctor Strange (2016) a v ďalších dvoch bližšie nešpecifikovaných snímkoch. (erkoo_cinema)
  • Počas záverečných titulkov sú mená rôznych členov štábu na chvíľu nahradené výrazom "I am Groot". Táto hláška vo filme odznela dovedna 17x. (AndrejBB)
  • Poznávacia značka Egovho (Kurt Russell) vozidla Ford Mustang Cobra je taká istá, akú mal režisér filmu James Gunn na svojom prvom aute na vysokej škole. (belinko)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama