Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (62)

plakát

Loutky (2002) 

1) film se mi líbil a byl jsem nadšený i z prostředí projekce (Festival japonských filmů v Lucerně, kde jsem byl poprvé), 2) dva ze tří představených příběhů byly skutečně zajímavé, z prvního jsem měl smíšené pocity, 3) hudební podkres, prostředí a obrazy přírody občas předčí i samotný děj, je to fakt moc hezký!, 4) Japonci jsou divný a trochu jiný.

plakát

Bůh masakru (2011) 

Je to neskutečně výbornej film. Nejlepší je, že jedinej, kdo z těch čtyř mimozemšťanů ve skutečnosti alespoň trochu VÍ, je ze začátku možná úplně nejnesympatičtější Christoph Waltz.

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) 

V poslední době na sobě pozoruji renesanci touhy po akčních žánrech, kosičkách všeho druhu, vyhlazování mimozemskými civilizacemi a svalnatých pažích třímajících takataka taka ta drtiče hlav, střev a kulí. Svým vkusem se navracím do dětských let predátorománie, ramboadorování a úvah, že si oholím hlavu, abych vypadal jako ten Brůůůs, takže za mě prostě dobrý.

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Kurva! Všechny palce do pozoru! To je jediný, co můžu zatím těsně po zhlédnutí napsat...

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) 

Klasika v ČR. Sedět doma na prdeli, stěžovat si, zakládat debilní skupiny na facebooku a brečet, jak je všechno na hovno. Každej na to stejně bude čumět, protože si zvykl zabíjet čas u obrazovky a kdo není ještě úplně ztracenej a Tisíc a jedna noc se mu nelíbí, ten to neřeší, otevře si knížku, zajde zasportovat nebo někam za kámošema do hospody a prostě se na to nekouká. Žasnu nad problémy dnešní společnosti - nejvíc nás pálí důchodci v Kauflandu a jedna telenovela z Turecka. Společnost, která se umí sjednotit jen tehdy, když se jejich mančaft dostane do hokejovýho finále nebo v televizi začnou vysílat nějakou blbost; to je trochu málo, ne? :) Já i když se na 1001 nekoukám, tak to alespoň podporuji. Polovina hodnotících to ani neviděla, ale ten odpad si dát musí, bez toho by to nešlo, tak co bych si nezahlasoval obdobně.

plakát

Útěk do divočiny (2007) 

Můj nejmilejší film. McCandless byl bezpochyby idealista, ale každý z nás má občas chuť zmizet někam daleko od všeho, co se mu zrovna nedaří, od trápení, neúspěchů... jenže jen málokdo má takovou odvahu (a zároveň chová naprostou lhostejnost vůči okolí a bližním). To, co udělal on, dělá spousta lidí včetně mě. Utíkáme do přírody hledat alespoň úrtžky odpovědí na naše životní otázky. Hledáme sami sebe, jenže odjíždíme s tím, že se chceme zase vrátit a vědomě zbytečně neriskujeme. Koho film chytil u srdce, mohl by si přečíst i knížku od Jona Krakauera.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Příjemné seriálové překvapení. Po prvních dvou řadách je moje hodnocení pořád víc než pozitivní. Škoda jen, že každý díl trvá hodinu, takže člověk si na tom nemůže vypěstovat až takovou závislost jako na "jednohubkách" typu IT Crowd, The Big Bang Theory apod., kde se dají stihnout bez výčitek svědomí třeba i 4 díly za den :).

plakát

Crash (2004) 

Řekl bych příjemné překvapení, protože moc nemusím Sandru Bullock. Když jsem ji zahlédl v úvodních titulcích, měl jsem obavy, že tady bude mít nějakou hlavní roli - nakonec to dobře dopadlo :). Po zhlédnutí jsem byl nadšený! Šokovalo mě, s jakou upřímností je tady představována rasová nadřazenost a poměry v L. A. (Samozřejmě se nedá věřit všemu, co člověk vidí v televizi, ale přece jen...) a navíc mě ani jeden z představovaných příběhů nenudil, jak bývá u filmů tohohle typu zvykem. Líbilo se mi, jak do sebe nakonec všechno perfektně zapadlo. 100%

plakát

Timon a Pumbaa (1995) (seriál) 

Hakuna Matata! Asi ta nejsympatičtější a nejpraštěnější kreslená dvojka z Disneyho dílny. V dětství jsem je zbožňoval, i teď si občas pro lepší náladu pustím na YouTube jejich písničku - http://tinyurl.com/36cr6lv

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

Na tenhle film asi nikdy nezapomenu. Hromadné promítání na Strahovských kolejích, spousta piv, smíchu a potoky béčkové krve. Svým způsobem je to geniální počin, ale dost se divím, že stejnému režisérovi svěřili o pár let později natáčení Pána prstenů...