Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Western
  • Dobrodružný

Obsahy (4)

The Murder Man

The Murder Man (1935)

Film z novinového prostředí, jde o kriminální senzace. Je zavražděn jeden z dvojice podvodných investorů, kteří vylákávali peníze z důvěřivých lidí. Steve Grey (Spencer Tracy) jako hlavní hvězda novin je pověřen sledovat připad. Přitom se vlastně i účastní vyšetřování. Druhý z investorů je obviněn z vraždy. Ale celé je to složitější...

These Wilder Years

These Wilder Years (1956)

Stárnoucí ocelářský magnát (James Cagney) se snaží najít svého syna, kterého se před 20 lety zřekl a ten byl dán k adopci. Pomoc hledá v sirotčinci, přes který proběhla adopce (vede jej Barbara Stanwyck), nejprve přesvědčováním, pak i soudně.

Brána ke štěstí

Brána ke štěstí (1941)

Ani v roce 1941 asi nebylo úplně jednoduché imigrovat do USA, už tehdy používali systém kvót pro občany jiných států. Šlo to ale mnohem lépe, když byla manželka občanem USA. Takže jednoduchý návod je najít dostatečně naivní svobodnou Američanku, co nejdříve se oženit a v Americe ji pak nechat. Návod ale naráží, když zvítězí přitažlivost Olivie de Havilland a věci se začnou komplikovat.

Moře whisky!

Moře whisky! (1949)

Za druhé světové války na jednom z ostrovů skotských Vnějších Hebrid dojde whisky, což místní obyvatelé nesou velmi nelibě a dokonce se za whisky i modlí. Shodou okolností u ostrova ztroskotá loď s nákladem whisky. Místní obyvatelé část nákladu "zachrání" a pak jej ještě zachraňují před bdělým okem úřadů. Na základě skutečné události z roku 1941.

Reklama