Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Prolomit vlny

Prolomit vlny (1996)

Pro emočně založené tvory totální drasťák, poukazující snad na všechny varianty ovlivňování lidské psychiky. Naprosto exceletní dvojice Emily Watson - Stelan Skarsgaard vás přesvědčí o smyslu jejich činů. Zajímavou otázkou pro vnímavé diváky je, zda hlavní hrdinka trpí schizofrenií nebo ne. Se svými přáteli mám k této otázce názor jasný, zajímal by mě ten váš. Pro méně citově založené se nejspíš bude jednat o film trochu nudný a především nepochopitelný.

Hodiny

Hodiny (2002)

Jeden z mála amerických filmů, který se (na rozdíl např. od Terapie láskou) neodchyluje od knižní předlohy. Ve filmové verzi ale bohužel nejde tak přesně vyjádřit emoce jednotlivých hrdinů a už vůbec ne vysvětlit důvody jejich činů. Ideální film pro lidi, kterým není cizí vysoká míra tolerance a empatie. Jen tak se totiž podaří jednotlivé postavy pochopit a některé z nich neodsoudit.

Osmý den

Osmý den (1996)

Tento film mě úplně rozsekal. Je starý 20 let, ale jeho podstata je snad ještě aktuálnější než v době svého natočení. Civilizace řídící se penězi a úspěchem vs. to, co ve skutečnosti potřebujeme - lásku a porozumění. K tomu ale musíme vnímat - umíme to vůbec ještě? Kdy jste naposledy v klidu pozorovali nebe a mraky nebo zurčící potůček, pociťovali sílu stromů, leželi jen tak na louce? Nebojte se svých citů, ukažte je i svému okolí!