Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční

Recenze (831)

plakát

Krvavá nevěsta (2019) 

Vše začíná svatbou, po které se v rámci rodinné tradice musí zahrát jedna z deskových her, jejichž úspěch přinesl rodině bohatství. "Výborně, tak koukám na Jumanji!" Poté se nevinná hra na schovávanou zvrhne v hon psychicky narušené vraždící rodiny na nového člena rodiny. "Aha, takže to je Get Out." No a nakonec je tam malá hrstka černého humoru, zato spousta krve. "Ale nový Tarantinův film to není, či?" Krvavá nevěsta zkrátka bere z výše zmíněných titulů (a určitě by se toho našlo více) to nejlepší, ale když se to vezme kolem a kolem, v ničem není originální. Víceméně vše co je ve filmu už jsme někde viděli. Přesto to dohromady působí jako dost napínavá zábava, a i když to není nijak převratné dílo, na mě zapůsobilo dobře. Cílení na mainstreamového diváka je znatelné z přehnaného počtu twistů, ale i to jsem schopen odpustit a 4. hvězdu pro film urvat.

plakát

21 Savage - Bank Account (2017) (hudební videoklip) 

"Koupil jsem nový auto pro tu děvku (skutečně), zboural jsem obchoďák s tou děvkou (skutečně), nemůžeš ani mluvit s tou děvkou (ne), ona šuká s šéfama a hovno (ó Bože)..."

plakát

Simpsonovi - Líza - posila mužstva (1994) (epizoda) 

Líza vs. Bart v hokeji je o něco slabší než Líza vs. Bart v baseballu (díl, kde Líza koučuje baseballový tým za použití statistiky). Přesto je fajn vidět, že Líze jde i něco jiného než škola.

plakát

Johny Machette: Stačí mi to nejlepší (2013) (hudební videoklip) odpad!

Jsem skromnej, stačí mi to nejhorší slyšet jen jednou. Abych byl upřímnej, málokdo je debilnější než ty Johnny.

plakát

Bon Jovi - Always (1994) (hudební videoklip) 

I Don't Wanna Miss a Thing od Aerosmith a Always od Bon Jovi, to jsou dvě old-school rockové slaďárny, které jsou pro mě na absolutním vrcholu. Pokud bych si měl vybrat mezi It's My Life a Always, vyberu Always. "And I will love you baby, always. And I'll be there forever and a day, always. I'll be there till the stars don't shine, till the heavens burst and the words don't rhyme. I know when I die, you'll be on my mind. And I'll love you, always."

plakát

Sedmilhářky - Série 2 (2019) (série) 

Právě jsem si dočetl svůj komentář k 1. sérii a jsem ještě více v údivu než po dokoukání 2. série. Aby bylo jasno, nejsem fanouškem sáhodlouhých seriálů a uměle vytvořených dalších sérií populárního seriálu jen vůli komerci a předem jsem byl vůči 2. sérii skeptický a chtěl ji předčasně odsuzovat. Zbytečně! Tohle se u pokračujících sérií příliš často nestává, ale zde si troufnu tvrdit, že 2. série je lepší než první! Důvodů, objektivních i subjektivních, je hned několik. Abych začal s těmi subjektivními, nutno podotknout, že jsem byl v průběhu 1. série velmi svázán knižní předlohou, již jsem četl, a teď zpětně to vnímám jako chybu a možnou příčinu, proč jsem si seriál neužíval na maximum. To se však již nedělo v letošním pokračování, jelikož žádná další knížka nevyšla, za scénářem přesto částečně stála i původní autorka Liane Moriarty. Nyní tedy nic nebránilo, abych si mohl užít naprosto dokonalou psychologii a provázanost postav, která je podle mě dominantní silnou stránkou seriálu a první věcí, kterou bych zmínil při vychvalování 2. série. Nejvíce jsem tuhle skutečnost pocítil v epizodě S2E2 a následně se vezl na nadšené vlně a plně vcítěn do děje. To způsobilo, že jsem celou druhou sérii zhlédl během dvou dnů, což jen dodává na pozitivním hodnocení z mého subjektivního pohledu. Co se týče objektivity, jsou dvě slova, díky kterým má 2. série o dimenzi navíc: MERYL STREEP. K čertu se všemi oscarovými nominacemi za zásluhy, TADY předvádí Meryl neskutečný výkon a její příšerná tchýně je důvodem, proč jsem byl dějem tak šíleně pohlcen. Aby se ale nemluvilo jen o Meryl, rád bych ještě zmínil výkon Nicole Kidman v posledních dvou (zejména v té poslední) epizodách a vynikající vyvrcholení ze soudní síně (jak já to prostředí ve filmu miluji, pokud je kvalitně zpracované), které druhou sérii zakončilo na výbornou. Celkový tah přesunout dění z prostředí dětí do prostředí dospělých vnímám jako dobré rozhodnutí, přesto se nemohu ubránit mírné nostalgii např. k výborné Chloe nebo Ziggymu, opravdu škoda tyto herecké talenty nevyužít. Více mě ale mrzí to, že linie, která ukončovala první sérii, se nikam dál neposunula (zakončení 2. série se nachází v jisté formě i v knize) a prakticky další průběh vyšetřování a osudů postav přesunula do nevyhnutelné 3. série. Nemám zdání, o čem by mohla být, ale po zkušenosti s touhle sérií nebudu předčasně odsuzovat. Jediné, co si přeji, aby si tvůrci klidně dali na čas, a já se budu těšit na další enormní seriálový zážitek. 85%

plakát

Simpsonovi - Ha Ha Land (2018) (epizoda) 

Odkaz na La La Land v podobě úvodní Another Day of Sun a vlastně celého směřování epizody potěšil, ale už jde poznat, že nové díly nejsou to co bývalo dříve a nápady jsou okatě nucené. A vzhledem k tomu, že Líza už není v češtině dabovaná Štáchovou, ani milostný trojúhelník s neznámým talentovaným, ale tuze namyšleným Ryanem Irským Goslingem mě nezaujal, jak by tomu možná bylo o 10 sérií zpátky.

plakát

Simpsonovi - Za jasného dne neuvidím svou sestru (2005) (epizoda) 

Nejenže je to díl s nejlepší "couch scene" (zoomování až do vesmíru), ale hlavně ze začátku tu padá spousta skvělých hlášek. Seymour opět pálí do Edny a Homer si plete dědu s trpaslíkem, bylo těžké se nezasmát.

plakát

Mikolas Josef - Lie to Me (2017) (hudební videoklip) 

Mikolas Josef touhle písničkou úspěšně reprezentoval Českou republiku na Eurovizi, prorazil do světa a nepochybně ho čeká velká kariéra, o čemž svědčí další úspěšné singly. Tenhle žánr sice není úplně můj šálek kávy, ale budu přát Mikolasovi hodně štěstí do budoucna. Vypadá to, že konečně někdo z Česka dokáže obstát v zahraniční konkurenci...tak snad mu vyjde ta jeho vysněná Grammy. EDIT: Až s odstupem času vnímám, jak je tohle skvěle zprodukované a namixované. Každý zvuk zde má své místo.

plakát

Simpsonovi - Podfuk za všechny prachy (2000) (epizoda) 

Vůbec nevím, zda mám kouzelnickou část epizody brát jako útok na tzv. busking nebo tahle část měla jen pomoci plynulejšímu navázání na děj, ale alespoň mi přinesla doporučující odkaz na film Paper Moon. Závěrečný twist se ale moc nevyvedl, mám dojem, že v jiné epizodě se povedl mnohem bravůrněji.