Reklama

Reklama

Krvavá nevěsta

  • USA Ready or Not (více)
Trailer 1

Grace (Samara Weaving) si bere za muže Alexe Le Domase (Mark O'Brien), pohledného a úspěšného mladíka z bohaté rodiny, která své jmění získala vymýšlením a prodejem deskových her. Leckterá dívka o takovou lásku a její svatební naplnění marně usiluje či aspoň tajně sní. Grace navíc tímto sňatkem konečně získává rodinu, protože krutý osud z ní před časem učinil sirotka. Le Domasovi sice nepůsobí úplně běžným dojmem, ne každý z nich se z tohoto sňatku raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevěnuje příliš velkou pozornost. Po svatebním obřadu se Grace dozvídá, že je nyní již téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. A aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. A její volba padne na hru na schovávanou. Pravidla jsou jednoduchá, nevěsta se musí schovat tak, aby ji do svítání nikdo z její nové rodiny nenašel. Jak prosté. Grace ale netuší, že zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá vhodný úkryt, její budoucí příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé střelné, bodné i sečné zbraně. A jen co dozní tradiční „Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát“, vyrazí na lov nevěsty, který má skončit velmi krvavým zapikáním. Grace naštěstí brzy pochopí, která bije, a rozhodně svou kůži nechce prodat lacino. Když zdánlivě křehkou nevěstu zaženete do kouta, nemůžete se pak divit, když se začne bránit. Tahle svatební noc bude krvavá a dlouhá a je dost možné, že na jejím konci nezbydou žádní živí svatebčané. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (576)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Úžasně odlehčená, místy hodně zábavná a hlavně neskutečně akční střílečka, která si vůbec na nic nehraje a jede pořád vpřed. Přesně něco takového jsem dnes potřeboval a proto jsem spokojen skoro na maximum. Navíc Samara je typově natolik perfektní, že mi svým šarmem a pózami v průběhu filmu na tváři několikrát vykouzlila úsměv. A hlavně v situacích, kde bych to vůbec nejmíň čekal. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Viděno v kině. Abych se, pravdu přiznal, tak na tohle jsem zašel zcela neplánovaně. Výběr dovolené po kouskách, tak proč toho nevyužít a jít do mého druhého domova (kina) ? :D Od tohoto filmového počinu jsem očekával zábavný úlet s pořádnou porcí krvavosti. No, v podstatě se mé požadavky naplnily a možná jsem o ždibec dostal víc, než jsem očekával. Takto dávám rovné a zasloužené 4 z 5* na CSFD. Celkově to do žánru shrnuji jako odlehčený akční krvavý thriller, kde je nádech hororu jen minimální, což rozhodně nevadí. I, jsem si chvílemi myslel, že sleduji snad nějakou Tarantinovku, což jistě přeháním, ty jeho inteligentní a ujeté hlášky tu rozhodně nejsou, ale díky té přepálené krvavosti na konci a celkovým konceptem snímku mi to trochu připomnělo, což se rozhodně cení. První cca 1/3 je klasické seznamování s postavy a filmem. Nějak extra mě to netankovalo, ale bylo to na druhou stránku relativně svižné, aniž bych se nudil. Pak se to rozjelo a tempo snímku vydrželo až do úplného konce. Nadlehčené to bylo akorát, po půli filmu to začalo tímto způsobem víc fungovat. Krvavé scény byly super a až ke konci trochu víc přitlačily na pilu, za což jsem rád. Trochu drsnější byly například scény ve stodole, kdy hlavní hrdinku střelili do ruky, poté si zapíchla ruku na hřebík nebo závěr, kdy byla málem hromadně zabita, tak, že byla připoutaná a sledovala bandu idiotů, věřící v Satana či co. Nevím, co přesně bych vytkl, možná to mohlo být trochu delší než ta cca devadesátiminutovka. A k tomu mohlo být tím pádem dramatičtější finále. No, víc to kritizovat nemůžu. Mělo to ve finále dvě pointy. Jedna byla obyčejnější, druhá výraznější. Posledních pár minut bylo až moc ujetých – ty krvavé výbuchy (víc to spoilerovat radši nebudu :D ) byly na jednu stranu mega super, ale na druhou až mooooc. Herecké obsazení je na tom obstojně. Nejvíc mě samozřejmě bavila hlavní hrdinka (krvavá nevěsta) Samara Weaving, která svými fuckovacími hlášky někdy fakt skvěle perlila. Ostatní bez připomínek. Filmová hudba od mého velkého oblíbence Briana Tylera byla skvělá, ostatně jako vždy. Sice to zde nebylo až tak zapamatovatelné, abych jej poslouchal samostatně, ale i tak super. To se musí vidět, někomu to může sednout méně. Nějaká vážnost se zde hledat nemůže, je to dost odlehčené. Mě to bavilo a těším se na další shlédnutí. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Heck yeah! Nebudu se dlouze rozplývat nad tím, že to funguje na úrovni hororu i rodinného dramatu, jako u Hereditary, protože tohle je ze všeho nejvíc správně podvratná i poťouchlá komedie, nicméně pár slz tam padne a přijdou mi opravdové, takže i tak klobouk dolů! Všechno šlape jako má a průběžně se zesilující a čím dál více animální a sprostý řev nevěsty mi přinesl velmi terapeutický zážitek. Čistá radost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bílý bohatý muž zase jednou za své rozmary dostává na frak, ale všechny ty satirické, hororové, thrillerové i komediální noty byly zahrány s mírnou falší a bez upřímné vášně. Konec skladby ovšem uspokojivý, takhle nějak si představuji rozvod ve zkráceném řízení.. Vzhledem k typologii se dá očekávat, že fuckující a při smíchu chrochtající Elrondova Roklinka bude v následujících letech bojovat o místo na slunci s Margot Robbie.. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Krvavá nevěsta je příjemným překvapením, asi málokdo čekal, že se to povede a ono se to povedlo, je to vtipné, (možná až moc) je tam trochu cítit horor, má to velice sympatickou hlavní hrdinku a až do konce vás to umí udržet v nejistotě. Při sledování, se mi hned vybavil starší kousek, který je podobně laděný "You're Next", kdy do již tak velké rodiny, přibude nový člen a nikdo vlastně netuší, čeho je nový člen schopný aby přežil. Ano Grace sice neni taková mašina na zabíjení, ale i tak se ji daří docela obstojně odolávat dotěrné rodině. Co však zamrzí, je to že to neni moc horor, ale velice dobrá černá komedie, kdy rodina nahání nevěstu a ta se snaží rodině zdrhnout, znáte to klasická rodinná naháněčka. Ve filmu je pár drsných scén a za mně vede určitě studna, a taky pár šokujících překvapení. A kromě Grace, vyniká snad jenom tetička a starší brácha, ostatní rodinný příslušníci sou celkem normálně šílení. A pak že s rodinou je nuda. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 15. října do 19. listopadu 2018 v oblasti Toronta a okolí. (Zix.)
  • Když je Grace (Samara Weaving) v autě, je později kvůli krádeži zablokováno, aby nešlo řídit do příjezdu policie. Řidič, který ji měl přivézt zpět, ho najednou v pohodě řídí. (Zix.)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. července 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu Fantasia v Montréalu (Québec, Kanada). (Varan)

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Nové Mise uvítají starou tvář

Nové Mise uvítají starou tvář

03.02.2020

A teď jedna z těch hezčích castingových zpráv za poslední měsíce. Sedmý a osmý film v sérii Mission: Impossible přivítají zpět starého známého. Do akční franšízy Toma Cruise se totiž vrací kanadský… (více)

Reklama

Reklama