Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (3)

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Condwiramurs Tilly to asi shrnula nejlépe: „Zprvu jsem poznávala legendu v oblíbených zkrácených a změkčených úpravách pro mládež.“  - Poznawałam historię - podjęła Condwiramurs - w popularnych skrótach i wersjach dla młodzieży, brykach okrojonych i uprzyzwoiconych ad usum delphini. (censored for the sake of younger audiences)

plakát

Island - úchvatné divadlo prírody (2015) 

Pokud by se jednalo o záznam dodávaný účastníkům zájezdu jako součást výletu, tak hodnotím jako velmi profesionálně zpracované dílo, které potěší každého turistu. Pokud jde ale o dokument o Islandu, tak je to dost slabé. Musím ale uznat, že záběry z dronu vypadají moc hezky. Snímek dokáže naladit na další návštěvu Islandu nebo připomenout nedávno viděné. Jeden moment mě ale dost naštval. Je tam záběr z pláže Ytri Tunga. Možná to jen zkresluje záběr kamery, ale vypadá to, že slovenští turisté naprosto ignorují požadovanou minimální vzálenost k tuleňům. Hrozné je to dělat, hrozné je se u toho natočit, hrozné je to dát do dokumentu.

plakát

Domov (2013) 

Příjemný film, který koprodukoval Friðrik Þór Friðriksson. Je potřeba vědět hned ze začátku, že se vše odehrává na imaginárním švédském venkově a že použitá místa jsou vybraná bez ohledu na geografickou lokaci. Já to nevěděl a tak mi vrtalo hlavou, jak může být na univerzitě v Reykjavíku, bydlet u matky ve Švédsku, jet za babičkou do Eyrarbakki, proč na Islandu mluví všichni švédsky a chodí na vlak, a jak to, že babička říká, že ten maník nemá kolem sebe žádné holky, když pracuje v antikvariátě Bókin v centru Reyjakvíku. Taky jsem se divil, že do restaurace Rauða Húsið nacpali hotel. Ale postupem děje mi to došlo. I já dokážu pochopit, že filmy jsou jen jako. Nakonec už jsem se ani nedivil, když byla Lou po těch šedesáti kilometrech jen lehce zadýchaná. Ale to kolo si vážně vzít mohla.