Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Deníček (14)

Souznění?

už se vám někdy stalo, že jste souzněli s filmem? ne, mě se to stalo nedávno. viděla jsem poprvé film, ve špatném překladu: Dej mi své jméno a u něj se mi to stalo. v jednom záběru začala hrát příjemná písnička, či melodie, chcete li. neznala jsem jí. nikdy před tím, jsem jí neslyšela. jakmile, ale začal zpěvák zpívat, začala jsem taky. neznala jsem slova, ani hudbu, ale přesto jsem zpívala. slova se mi tak nějak nabízela sama v hlavě. a tomu já říkám souznění s filmem. dokonalé prolnutí s dějem. je to nevysvětlitelné. naprosto dokonalé.

Heslo dne: Když vezmete nepravděpodobné, odstraníte zbytek, tak to co vám zbyde, i když je to nepochopitelné, musí být pravda.

postupem času

postupem času zjišťuji jaké filmy se mi opravdu líbí. je to až k neuvěření. řekla bych, že předtím. těžko říct před jak dlouhou dobou to bylo, jsem ani nevěděla jaké filmy se mi doopravdy líbí. nevěděla jsem jak to poznat. ale opravdu dobrý film, který mě baví se asi pozná dost snadno. je to takový film u kterého mě mrazí v zádech a tečou mi slzy po tváři. je to takový film, který si dám na první místo a mám dojem, že už ho nikdy nesmažu. jr to film který má hodnocení filmů nad 55%, to je minimum. je to film na který, jdu do kina a ještě další den nemyslím na nic jiného než na něj. dříve jsem to asi nechápala, ale teď to chápu, je to zkrátka film který mě doopravdy osloví

Heslo dne: Kdo jsi poznáš až časem.

Uvolnění

v poslední době se lidé hodně stresují a proto je důležité uvolnění. koncentrace a soustředění, také klid a pohoda, toho je teď málo. velice mě uvolní upoutávky na další filmy, nemohu se dočkat. uklidňuje mě to napětí z neočekávaného. taky mě uklidní, když si pustím nějaký ten zábavný film s dobrou hudbou. jo hudby, ta uklidní snad každého. je možná lepší než ten film. při filmu, člověk přestane na všechno myslet. samozřejmě, že se musí ponořit do děje. nesmí si ničeho jiného všímat a pak se cítí lépe, bezstarostněji. chápu, že to zabírá čas a proto ty upoutávky, taký dokážou člověka zaujmout a přivést na jiné myšlenky a to je při uvolnění myslím to hlavní. mít čistou hlavu, nepřemýšlet nad něčím příliš dlouho. 

heslo dne: stres? ne jen špatně zvolená myšlenka. 

když čtu svá slova

vždy když si přečtu, co jsem napsala připadám si divně. říkám si, kdo to psal? nějaká malá holka, radši to smažu, ale pak si to uvědomím. jsou to má slova a já jsem je napsala, nemohu si pamatovat, co se mi tehdy honilo hlavou. a tak ho tam nechám, je mi to jedno, co si o to myslí ostatní. jsou to moje myšlenky a já si je můžu formulovat do různých vět. snad mám právo se takhle vyjádřit.

heslo dne: Nepřemýšlej nad tím, co jsi napsal, přemýšlej nad tím, co napíšeš.

Hmmmm.... aha

když tu dlouho nejsem, připadám si, jako kdyby mi něco ukradli. nic nevím, co kdy se hraje a tak. v této chvíli jsem prošvihla tolik dobrých filmů, že je ani nedokážu spočítat. je mi to především líto a taky to, že si je ani nestihnu zapisovat. čas letí jako splašený a já nevím, co sním. právě mi začíná seriál a tak musím letět. až mi z toho tečou slzy. 

přání dne: kéž by čas utíkal pomaleji.

slzy štěstí i mé vlastní hlouposti

nebudu se tu zmiňovat o konkrétním filmu a o určitých hodnoceních. před chvíli jsem se do dívala na film, který jsem ještě neviděla. ze začátku mi připadal, jako normální sci-fi film, ale pak. ano musím uznat, že byl trochu romanticky atd. po skončení jsem okamžitě zašla jsem a ohodnotila ho plným počtem hvězdiček. pak jsem zjistila, že u ostatních uživatelů nemá zas takový úspěch. přečetla jsem si jeden komentář. já se u toho filmu rozbrečela a to ne jednou, závěrečné titulky taky udělali svoje. mě se ten film líbil, myslela jsem si, že se líbil i ostatní, ale nejspíše je to mnou. vždy když si o něčem myslím, že o tom něco vím, přijde někdo jiný a, ne že by o té věci věděl více než já, to by mi nevadilo, ale on jí začne shazovat a ví toho, o té věci, o tolik více, že se to až někdy nedá poslouchat. nevím jestli to dobře vyplynulo, ale prostě se mi zdá, že vždy když si něco myslím je to špatně. možná, že je chyba ve mě, ale já nevím jestli jsem opravdu jediná, která to tak vidí. jsem jediná?

heslo dne: Film který mě aspoň trochu nedojme, není film (to je můj názor)

Nejlepší herec

dívala jsem se na nový pořad v televizi a tam po dlouhé době zaznělo jméno mého nejoblíbenějšího herce, Johnnyho Deppa. znovu jsem pocítila ty stejné emoce, které cítím když ho vidím na obrazovce. já si prostě nemůžu pomoc. no, nic méně, jsem se dívala dál na pořad, ale pak mi to nedalo. zajela jsem si na Wikipedii a přečetla jsem si o něm všechno, co bylo k dostání. potom jsem zašla jsem, na ČSFD, ale zjistila jsem, že článek o něm je zde fakt dost obsáhlí. víte, co jsem si řekla, nebudu to číst teď, přečtu si to jindy. teď vím toho dost. příště zajdu sem a přečtu si to, abych se mohla znovu radovat, abych mohla mít z něj znovu radost. tím chci vlastně říct, že na Johnnym je nejlepší to, že když od něj něco čekáte on vaše představy vždycky předčí a vždy vás ohromí. určitě jsem s ním neviděla všechny filmy, ale ty které jsem viděla jsou super už jen k vůli tomu, že tam hraje. jsem ráda, že se stal právě hercem.   

Heslo dne: Jako spousta fanoušku musím být otravná, ale stejně ho zbožňuji. 

Dobrý nápad

někdy nesnáším sama sebe. nevím na, co se dívat. nudím se u filmů které jsem už viděla milionkrát. prostě jen sedím u počítače a nevím, co dělat. zoufale se mi nechce nic stahovat a tak musím hledat ve složkách ten správný film. víte jaká je to potom úleva když něco najdu. musím se vždycky zamyslet sama nad sebou, abych si uvědomila na, co se chci dívat. když nevím, co si pustit zeptám se přítel, ale skoro nikdy to nepomůže. skoro nikdo z nich nesleduje stejný žánr jako já. skoro nikdo z nich mi nepomůže, někdy mě fakt štvou

Heslo dne: Někdy přátelé neporadí. :D 

kino

vždycky když se chstám do kina, pozoruju na sobě jisté napětí. nejsem si jistá jestli je to napětí, možná je to strach nebo možná obavy. ještě se mi snad nestalo, abych vyšla s kina a nebyla naprosto vyvedená z míry. vždycky cítím takovou úlevu a nadšení, že už to mám konečně za sebou. zbožňuju když si můžu s měkým povídat o novém filmu který nikdo kolem nás neviděl. nikdo neví o čem mluvíme a to je na tom to nejlepší.

Heslo dne: Film v televizi není film v kině. 

Star Wars

určitě si říkáte proč tenhle název. já vám to povím. každý rok jezdím na tábor a tento rok máme právě toto téma. změnili jsme ho, protože původní téma nebylo dost dokonalé. po tom, co se téma změnilo jsem mluvila se svým přítelem. říkal, že se mu toto téma přílž nezamlouvá a že to děti nebude bavit. ja si myslím pravý opak. i když někdo o těchto filmech nic neví, nemůže přece říct, že je nezná. myslím si, že tento film je velkou součástí historie všech filmů. poslední díl se sice moc nevydařil, ale přece jen jsem ho ohodnotila pěti hvězdičkami. už jen pro to jméno.

Heslo dne: Ať vás provází síla. 

Hudba

někdy se dívám na film a hudbu nevnímám. stává se mi to většinou když je film hodně dobrý. hudbu uslyším až když film vidím po třetí... potom teprve zjistím pravou krásu a podstatu filmu. vydavatelé hudby k filmů musí být géniové. vybrat nebo složit píseň hodící se pro daný film je fakt umění. strašně dobře se mi poslouchá hudba z mých oblíbených filmů, vždy si vzpomenu na jeho děj a emoce které ve mě vyvolává. někdy je prožívám i intenzivněji než když se dívám na samotný film. 

Heslo dne: Hudba tvoří svůj vlastní příběh. 

Starší filmy

ani nevím proč, ale občas si pustím nějaký starší film. nemyslím z roku 1 2, ale nějaký který byl natočen o několik let zpět. když vidím nějaký dobrý film, tak si ho pouštím pořád dokola abych ho lépe pochopila a, abych si byla jistá, že mi nic neuniklo. občas se mi stává, že podstatu děje pochopí až po 5, 6 někdy až 10 shlédnutích. někdy si ale film pouštím pořád dokola jen abych si zopakovala zážitek který jsem měla, když jsem ho viděla poprvé

heslo dne: kouzla jsou možná.  

:D

škoda, že v tomto období není k vidění tolik filmů jako třeba na podzim. bydlím hned vedle kina a tak vím jaký je program. což mi připomíná, že jsem ho dlouho neviděla. musím se na něj podívat jestli se něco nezměnilo.  s očekáváním, čeká několik filmů, doufám, že mně nezklamou.

heslo dne: smích je důležitý:D

ČSFD

ČSFD

díky čsfd jsem zjistila, že mě nadcházejících letech čeká spousta filmů na které půjdu ráda do kina. udělala jsem velkou chybu, že jsem se sem nepřihlásila už dříve. nemůžu se dočkat až ohodnotím všech 200 filmů a budu moc psát komentáře k nim.

heslo dne: v budoucnu nás čekají velká překvapeni :D