Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Muzikál
  • Dobrodružný
  • Krimi

Obsahy (6)

Kapitán Fracasse

Kapitán Fracasse (1961)

Film je adaptací stejnojmenného románu Théophila Gautiera. Vypráví příběh o statečném zchudlém gaskoňském šlechtici Sigognacovi, který se zamiluje do krásné herečky Isabely a z lásky k ní se stane pod jménem kapitán Fracasse členem kočující herecké společnosti. Chrání milovanou Isabelu před dotěrnostmi šlechticů. Na smrt si znepřátelí záletného barona Vallombreusa, který podniká všechno možné, aby Sigognaca zničil a zmocnil se Isabely. Odvaha a ostrý kord gaskoňského hrdiny překonají všechny nástrahy. Nakonec se ukáže, že Isabela je dcerou mocného knížete de Moussy a Vallombreusovou nevlastní sestrou. Pak už nic nestojí v cestě štěstí mladé dvojice na Sigognacově zámku, který se už nebude jmenovat Nouzov, ale Blaženov.

Kalypso

Kalypso (1958)

Tvůrci udělali z výborných dokumentárních záběrů (barevný širokoúhlý film) z Antilských ostrovů rámec pro kalendářový příběh o mladičké míšence Tereze. Strhující domorodá hudba - kalypso, mambo, beguin, nejlepší pojítko všech růzmorodých obyvtel, černochů, Indiánů, Číňanů, míšenců, a jejich smysl pro humor dávají zapomenout na jednoduchost příběhu.

Lední revue

Lední revue (1959)

Krasobruslařka Líza Mullerová se nemůže prosadit, proto využije náhody a vydává se za známou krasobruslařskou hvězdu Ilonu Károlyovou. Její podvod nezůstane utajen, ale všechno se vyřídí k prospěchu všech. Slavnostní premiéru nové revue oslavuje vedle ředitelky a členů souboru i Ilona Károlyová, která Líze ještě pomohla k většímu úspěchu.

Kapitánův stůl

Kapitánův stůl (1959)

Kapitán Ebbs je typický mořský vlk, zvyklý na život na nákladní lodi. Byl náhle převelen jako kapitán luxusní lodi, který má za úkol bavit společnost bohatých pasažérů při cestě po moři. Tato změna pracovní náplně se mu trochu vymkne z ruky a výsledkem jsou neuvěřitelné zmatky na lodi.

Co je dobré pro husu

Co je dobré pro husu (1969)

Pan Timothy Bartlett je usedlý muž v nejlepších letech, vzorný manžel a otec tří dětí. Jako náměstek bankovního ředitele jede na konferenci do Southportu. Cestou ho stopují dvě výstředně oblečené dívky, pan Bartlett jim nezastaví. U benzínového čerpadla ho dohoní a bez váhání se mu usadí ve voze. Během cesty ho provokují svým vyzývavým chováním, on je ve velkých rozpacích, nakonec se mu to začne líbit. Během služebního pobytu změní celkově pohled na svůj dosavadní život, rozhodne se ho zgruntu změnit.

Mickey's Rival

Mickey's Rival (1936)

Poklidnou atmosféru pikniku Mickeyho Mouse a Minnie naruší příjezd chvastouna Mortimera. Mortimer je bývalý přítel Minnie, ta je jeho příjezdem nadšena, Mickey žárlí. Za ohradou kde piknikují, se přiřítí rozzuřený býk. To je příležitost pro Mortimera, aby se mohl znovu blýsknout před Minnie. To se mu daří do té chvíle, než býk objeví v odradě díru. Vtrhne dovnitř, Mortimer ztratí glanc, skočí do svého auťáku a je pryč. Rozzuřeného býka potom musí zlikvidovat do té chvíle skromný a odstrčený Mickey. V závěru Minnie pozná, kdo je opravdový hrdina.

Reklama