Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (75)

plakát

Bezva finta (1985) 

Společně s Mužem z Acapulca je tohle Belmondova nejlepší komedie. Naprosto originální způsob vyloupení banky, skvělá hudba a ten závěr... ten závěr! Finální scéna na římském náměstí se nesmazatelně zapsala do mého srdce.

plakát

Bůh odpouští, já ne! (1967) 

Hodně pomalé, mdlé, velmi slabá hudba, která někdy až tahá za uši. Ale pokud vydržíte, poslední půlhodina vám to vynahradí.

plakát

Cartouche (1962) 

Parádní výprava, kostýmy i hudba. Tohle je ale přesně ten typ filmů, které mi stačilo shlédnout jednou a vím, že podruhé už ne. Je to taky určitě tím, že mě k tomuto filmu neváží vzpomínky ani sentiment z mládí. Na druhou stranu bylo fajn sledovat ty staré známé herce, zde půvabně mladé 🙂

plakát

Columbo - Dobrá pověst nadevše (1974) (epizoda) 

"Syn doutníky nekouří. Doutníky kouří otec. Otec miluje syna." Nádherný závěr... a za ten, stejně jako za Jessicu Walter, dávám - pravděpodobně navzdory názoru většiny hodnotících členů CSFD - plný počet hvězd. Kvalitní scénář, pár komických situací a poručíkův basset jménem Pes = výborný díl. Není to nejlepší díl seriálu, ale patří mezi mé oblíbené.

plakát

Columbo - Její příležitost (1971) (epizoda) 

"Vy tam, zaplaťte taxi a přineste mi zavazadla!" Velice povedený díl. Maličkosti, na něž poručík na začátku narazil, jsou logické a tudíž uvěřitelné. V některých jiných dílech se mi zdálo, že si ty maličkosti Columbo mnohdy cucá z prstu, ale tady všechno přesně sedí. Popravdě, rozhodoval jsem se chvíli, zda neudělit plný počet, když je i hudba solidní, ale je pravda, že jsou i jiné, lepší díly, proto zůstávám u čtyř.

plakát

Columbo - Nebezpečná hra (1973) (epizoda) 

To "usvědčení" snad nemysleli vážně... To mohl Dudek do té drtičky klidně upadnout sám a stroj nikdo nezapnul, protože tam nikdo jiný nemusel být, ne? Ty nepřímé, dílčí důkazy beru, ale hlavní důkaz neexistuje. Slabé, velmi slabé... A aby si mistr světa nechal v simultánce dát mat bláznů, to už svědčí o totálně mizerném scénáři. Miluju Columba, ale tento díl je s přehledem nejslabší. Slabé dvě hvězdy, jsem zklamán.

plakát

Columbo - Past (1972) (epizoda) 

Poměrně nudný díl s naprosto nesympatickým šaškem (Roddy McDowall) v záporné roli, kterému jsem měl v průběhu filmu několikrát velkou chuť nafackovat... ale protože tento díl obsahuje asi nejgeniálnější a naprosto skvostné finále v historii seriálu, dávám čtyři hvězdy.

plakát

Columbo - Planý poplach (1990) (epizoda) 

Nesympatický záporák, nesympatičtí i ostatní herci mi tento díl dost zkazili. Není tu ani žádná humorná scéna, na kterých seriál tak staví a kvůli které bych mohl být ve výsledném hodnocení shovívavější. Finální odhalení je ovšem skvělé, pohled na mrtvolu Diany v igelitu mi zůstane v paměti.

plakát

Columbo - Případ diplomatické imunity (1975) (epizoda) 

Je pravda, že logická dedukce, že byly dokumenty spáleny až po otevření sejfu, byla geniální. V tomto díle Columbo plně dostojí přirovnání "jako slon v porcelánu", nicméně výsledný dojem poněkud kazí závěrečné odhalení. Aby se poručík losangeleské policie takto spolčil se samotným králem, je přeci jen trochu přitažené za vlasy.

plakát

Columbo - Semínko pochyb (1971) (epizoda) 

Jeden z těch slabších dílů. Žádný ze silných momentů, které jinak tradičně zdobí jiné díly, zde není k vidění. Hlavní ženská postava šokuje bezbřehou naivitou, poručík sice vypadá jako "rozestlaná postel", ale hlavu má naprosto v pořádku. Tři hvězdy.