Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (75)

plakát

Monstrum (2022) (seriál) 

Výkon Evana Peterse byl prostě... fenomenální.  Je to mrazivé, velice depresivní a velmi náročné na sledování. Pouze pro silné povahy, i přesto, že těch skutečně nechutných scén moc není. Nespustil jsem z toho oči až do konce, bylo to velmi silné. Vyzdvihnout taky musím výkon Jeffova otce v podání Richarda Jenkinse!

plakát

Služka (2021) (seriál) 

Andie MacDowell v roli potrhlé matky byla okouzlující! Silně feministické, kromě jednoho byli všichni chlapi vykresleni jako násilničtí zmetci... ale co, hlavně, že to funguje. Ano, funguje.

plakát

Spřízněné duše (2021) (seriál) 

Tady celkem doufám, že bude druhá série. Konec té první k tomu přímo vybízí, tak uvidíme. Postavy dobře napsané i zahrané, jen větší hloubka mi chyběla. Scéna na střeše byla trochu hluchým místem, ale jinak paráda. Dal bych si nášup 🙂

plakát

Čertí brko (2018) 

Čtvrtá hvězda za Judit Bárdos. Pekelná baba.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Hodnotil jsem každý díl zvlášť. Čím hlouběji jsem do děje seriálu pronikal, tím víc si mě získával. Díly "Rodinná záležitost", "Orchidej na smetišti" a třeba taky "Mrtvý lidi" by samy o sobě vydaly za plné hodnocení. Bohužel, kvůli slabému pilotnímu dílu a zpackanému konečnému zúčtování s Klementem Kratěnou - což mi vadilo nejvíc - je to celkově na čtyři hvězdy. Faktem ale je, že se mi seriál moc líbil... Osud Plachého se mnou docela zamával.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Nedělal jsem si, po shlédnutí prvního Shreka, iluze, že jsem tehdy viděl vrchol počítačové animace. A nedělám si je ani teď, v roce '17, po prvním shlédnutí Knihy džunglí. To, co se nám teď může jevit - při sledování kouzelné džungle a jejích obyvatelů - jako něco neuvěřitelného, nadpozemského, z čeho vám spadne čelist, bude jistě za dalších deset let mnohonásobně překonáno. Vzpomínám si, když jsem před "dávnými dobami" hrál Metal Gear Solid z roku '98 na Playstation, jak jsem z toho byl oněmělý úžasem. Následoval druhý díl - Sons of Liberty - už pro Playstation 2 - a tehdy jsem si myslel, že už nikdy neuvidím nic krásnějšího. Třetí díl mě vyvedl z omylu. Přesně totéž platí pro tento film. Je to nádherný, oslnivý příběh se silnými momenty, který rozhodně stojí za to vidět. Pět hvězd. Tečka.

plakát

Malý princ (2015) 

Přiznám se, že ač je mi už 36, tento krásně animovaný, fantastický dětský svět ve vyprávění starého letce mě úplně pohltil. Na celý film jsem zíral se zatajeným dechem. Ani jsem se nedokázal přinutit udělat si v některé pasáži přestávku na cigaretu, jak je mým zvykem. Zkrátka... vrátil jsem se sám do dětských let a bylo to opravdu moc fajn. Ten film vás svým poselstvím vezme za srdce... prostě MUSÍ. To poselství filmu je totiž evidentní... neberte dětem jejich svět.

plakát

Převrat (2015) 

Rozhodně kvalitní, akcí našlapanej akční thriller. Scény působí syrově, realisticky a to je moc fajn. Palba z vrtulníku na nebohé osazenstvo hotelu ukryté na střeše, házení děcek přes bezuzdnou propast na vedlejší, níže položenou střechu do náruče strachy pološílené matky... mohl bych takto pokračovat. Vlastně celá ta část v hotelu byla super. Z Asiatů šel místy strach, Owen Wilson v netypické roli překvapil, Pierce Brosnan hrál jen druhé housle, ale i tak to byl koncert. Bohužel jsem ale i mírně nespokojen. Bylo to sice všechno napínavé, ale nemohl jsem se zbavit pocitu jakési neviditelné aury nad Wilsonovou rodinou, jež je provázela celý film. Prostě všichni kolem umírají - umlácením, v dešti kulek, pod koly vozů - ale celá rodina to všechno přečká ve zdraví, byť s nějakými šrámy. Nepůsobí to prostě realisticky. Možná jsem hnidopich, ale lépe by to celé působilo, kdyby někdo z nich zařval. Možností bylo za celý film kvantum. Ale i tak, dobrý to bylo, zaujalo to dokonce i mou přítelkyni, jež je jinak k filmům netečná :) Celkově necelé 4 hvězdy.