Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (11)

plakát

Sebemilenec (2013) (TV film) 

Téma domácího násilí spoustu lidí pobuřuje,odpuzuje a odmítá tuto skutečnost jenom tak z plezíru,protože nezapadá do civilizovaného,blazeovaného světa konzumu některých diváků. Kauza Monyová je skutečná a své příběhy stihla autorka popsat ještě během svého pohnutého života...tak proč tolik negativních reakcí ? Příběh čerpá z reality,herecké výkony excelentní a podle mě jeden z hodně dobrých českých filmů.

plakát

Záblesky chladné neděle (2012) 

Myslím,že po dlouhé době opravdu dobrý český film...Příběh,který se tu odehrává se nedá odhadnout a posléze ani zařadit.Opravdu napínavý až do samého konce. Žádné klišé,žádná rádoby hlubokomyslná sonda do lidské duše-jak bývá pěknou tradicí u filmů podobného žánru v českých podmínkách. Zajímavá parta psychopatů,se kterou se zabojíte i zasmějete a ve finále happy end pro slabší povahy , zmatené z těch všech peripetií,kterými si od začátku do konce projdou opravdu natvrdo -bez hluchých míst.

plakát

Kluci nepláčou (1999) 

Ten film bolí ještě po létech.Nádherný herecký koncert...nepřekonatelná Hilary a její chlapecká duše v dívčím těle....a náš svět. To přece nemůže dopadnout dobře.Mistrovský film.

plakát

Let (2012) 

Výborně zpracovaný film.Pan Skála by se zaradoval nad dokonale ztvárněnou postavou charismatického chlapa,bojujícího s alkoholem.Krásného a úspěšného muže,který je alkoholikem a do určité doby mu chlast nedělal výrazně velké problémy a tak si svůj problém částečně neuvědomoval a částečně popíral.Dobrá podívaná na herecký one man show Denzela Washingtona a na dobrou psychologickou sondu do duše alkoholiků...

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Můj oblíbený,krvelačný Quentin opět nezklamal..šibeniční humor,gangsteři-burani a všechny ty bizarní postavičky s hláškami,které si můžou dovolit jen u Tarantina,protože kdekoliv jinde by snad nebyly stravitelné.Nicméně zbytečně natažený film-jakoby se pan režisér nemohl nabažit té krvavé lázně a taky možná trochu-jakoby nevěděl "jak z konopí"..jak to vlastně všechno nechá dopadnout....dobrá a očekávaná podívaná.

plakát

Hra o smrti (2002) 

Fantastická středověká scenérie zasněžené přírody ,ze které se v modrých dálkách vynořují kamenné,studené stavby,co ukrývají děsivá tajemství....potud dobře.Chtěla jsem asi vidět něco tak dokonalého typu Jméno růže-a tady už : špatně.Ani zdaleka jsem tu možnost neměla.Myšlenka a nápad opravdu dobrá,kulisy výborné-ale co páni hlavní hrdinové ze 14.století,kteří se zubí nádherným běloskvoucím chrupem v čistých,naducaných tvářičkách ? Umě nastříhaný kostým-rádoby ušmudlaný a roztrhaný....dialogy a gesta,jako vylouplé z odpoledního seriálu pro nenáročné.Moc mě to mrzelo,protože námět měl na víc...nicméně ale vcelku dobré..

plakát

Doktor Živago (2002) (TV film) 

Myslela jsem si ,že ruskou tematiku umí obsáhnout jenom Rusové,ale tento film mě přesvědčil o opaku. Symbióza ruské duše a ruské krajiny je zde zvládnuta dokonale. Opravdové postavy, opravdová bída a opravdová zvrácená ideologie mladého komunismu.Opravdová síla lásky v ruské podobě.Myslím,že Boris Pasternak by to tak chtěl…

plakát

Zkrocená hora (2005) 

Jeden z mála filmů ,který mi zanechal šrám na srdci. Příběhů nenaplněné lásky jsou plné pytle,ale já nějak nevím proč právě tento se mi zaryl pod kůži. Dva lidé spojeni hlubokým,vášnivým,osudovým citem,který se táhne jejich životy a který nelze zlegalizovat,protože společnost na vztah stejného pohlaví není připravena.Je to mimořádně silný příběh,zasazený v klínu nádherné přírody.Příběh,na který jsem nebyla připravena,přestože mi absolutně nedělá problém homosexualita.Asi mě zaskočilo fyzično jejich lásky,kterou jsem mezi muži nikdy před tím nespojovala s něžnou láskou a pevným vztahem a hlavně mně nikdy ve filmu nebylo naservírováno. Nicméně jsem nezůstala zaskočena dlouho a rychle se ztotožnila se vším,co mi film nabídl,protože všechno bylo přirozené,čisté,lidské,bolestné,opravdové….Nezapomenu na nepopsatelný smutek ,který si oba hrdinové nosili v očích.Nepochopím,že to lze herecky zvládnout… Nádherný film.

plakát

Talentovaný pan Ripley (1999) 

Dokonalý Matt Damon mi v tomto filmu zvedl tlak k velmi vysokým hodnotám,tím jak jeho nesympatická postava mladíka s komplexem méněcennosti bravurně kličkuje ,podlézá a nakonec i vraždí,protože se touží zařadit někam,kam nepatří a kde není vítán.Dostávám se do situace,kdy fandím postavě,která mě paradoxně odpuzuje svou servilností a zbabělostí .Neštítí se ukrást identitu svému příteli,kterého zavraždí jen proto,že je rozmazlený floutek ,kterého přestalo těšit společné přátelství a parazitování našeho hrdiny. Tím si samozřejmě nadrobí dost nepříjemných situací,z nichž vykličkuje jak zajíc a vám se z toho tají dech a dostanete se sami do situace,kterou neumíte se ctí vyřešit,protože na jednu stranu si ten zmetek zaslouží smyčku,ale na druhé straně ….umí v tom kluk chodit..Moc dobrý film.

plakát

Ať vejde ten pravý (2008) 

Bizarní ,studená a odlidštěná scenérie nějakého neosobního sídliště, v nějakém zasněženém městě na severu.Malá , křehká postava dívenky s nemocným výrazem ve tváři a špínou za nehty. Něžná postavička malé upírky ,která svou křehkostí vzbuzuje soucit a hledá přátele,kteří ji budou chvíli doprovázet na její nesmrtelné pouti tímto světem i za cenu shánění potravy,která obnáší lidskou krev a lidský život. Opravdu moc dobrý horor s neotřelou kulisou , myšlenkou i postavou upírky,která neděsí tolik,co její kolegové z jiných známých filmů,ale naopak vzbuzuje soucit a sympatie..i když vás z toho mrazí.