Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (57)

plakát

Snivokraj (2022) 

Jednoduchá pohádka, ale zároveň extrémně moudrá věc, tvůrci evidentně načetli dost psychologie.

plakát

Pokání (2007) 

Film jsem si dával po malých kouskách a každý z nich byl naplněn mraky nevyřčených myšlenek, pestrých emocí a odvážné nuance v tónu. Taky bych ten konec napsal jinak, ale nějak umím ocenit, že i moje alternativní představy příběhu jsou dílem tvůrců. Myšlenka, že alternativní příběhy žijí v našich představách, je vyjádřena ve filmu i krásně implicitně, protože v mnoha momentech jsme ponecháni k tomu pouze si domýšlet, co se odehrává za očima postav.

plakát

Černý medvěd (2020) 

Podivný a intenzivní zážitek romantické deprese. Drama v protichůdných pocitech mezi několika emočně inteligentními bytostmi herci přivádí k životu tak, že mi film navodil vibes nočních můr, kde musím procházet kostrbatou sociální situací, zatímco svět se hroutí. Některé lidi asi odradí, jak je napětí teatrálně přetažené, osobně si to umím odmyslet.

plakát

Uteč (2017) 

Film, co v sobě má všechno. Spousta filosofie, antropologie i psychologie. Geniální symbolické použití každého motivu. Surrealní, ale reálně působící snímek, který by měl podle mě po shlédnutí člověk nejlíp reflektovat s psychologem jako psychedelický trip.

plakát

Velká ryba (2003) 

Svět potřebuje více milých filmů

plakát

Lady Bird (2017) 

Ukázka toho, jak nové narativy staví známé filmové prostředí do živého, antropologicky zajímavého světla

plakát

Příchozí (2016) 

Mrazivě živě ztvárněný "první kontakt" jako zrcadlo nás samých - hranic našich smyslů, ideologií a toho čemu, přikládáme smysl. Film, který člověka na chvíli vtáhne do jiné dimenze.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Čas plyne lineárně. Lidi se chovají jako lidi, brutálně pod brutálními podmínkami a zběsile po tom, co všechno ztratí. Film z masa a kostí.

plakát

Maniak (2018) (seriál) 

To, že se tenhle snímek nesnaží promluvit vám do života nebo vás ohromit svojí inteligencí, ho dělá tak sympatickým. Ankap dystopie a hollywoodská klišé vlastně jen na pozadí seriálu o normalitě tvoří vyspělou komedii.

plakát

Hříšnice (2017) (seriál) 

Filosoficky nabitý, emočně i vizuálně silný seriál. Stejně jako skutečný život se stěží zaškatulkuje mezi klasické žánry, stejně tak i charaktery jsou velmi lidské. S přibývajícími sériemi se bohužel snaží drama napínat tak, že tu psychologickou nuanci ztrácí.