Reklama

Reklama

Maniak

(seriál)
  • USA Maniac
Trailer 2
USA, 2018, 6 h 26 min (Minutáž: 27–47 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Nekonvenční klinický test, sblížení dvou účastníků, lékař s nezdravou fixací na matku a emocionálně komplikovaný počítač. Co víc si přát? (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (96)

Marys 

všechny recenze uživatele

Seriál má zaujímavý nápad a mohol by sa niesť v skvelej atmosfére, podporenej dobrými hereckými výkonmi, no nie je tomu tak. Žiaľ, vlečie sa, unavuje až nudí a hoci som ďalšiu epizódu pozeral len o pár dní neskôr, nevedel som už, o čom bola tá predchádzajúca. Zároveň, viac ako dva diely za sebou som nezvládol. Škoda. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maniak je zo súdka veľmi divných sci-fi sérií reznutých humorom, surrealizmom a neuchopiteľnosťou, ako napríklad Mrs. Davies. Tá ma však vďaka tomu, že bola ešte o jeden výrazný stupeň divnejšia a nepochopiteľnejšia upútala o niečo viac. Ale skutočne len o chlp. Áno, ak by to dostal na starosť Gondry alebo Jonze, seriál by zrejme upútal väčšou odviazanosťou viac ľudí, avšak tam, kde Fukunaga nestíha, zastupujú ho áčkoví herci. Je pravdepodobné, že na druhé pozretie človek docení viacero detailov a aj samotný celok, avšak osobne sa k nemu asi už nevrátim. ()

Reklama

Parlay 

všechny recenze uživatele

Originalita a imaginace dostaly na všech semaforech zelenou. Naštěstí. Maniac vám buďto neskutečně sedne, nebo si jej převážně protrpíte - střední cesta dle mého neexistuje. Zaujaly mě již první tři kapitoly, které sice neoplývají strhujícím tempem, ale rozhodně vyvolají zvědavost. Od čtvrtého kousku skládačky se již prazvláštní stroj plný bizarnosti, humoru a vážnějších momentů rozjede naplno. Poslední tři kapitoly jsou strhující a emočně nadmíru funkční. Chválím tradičně vynikající Emmu, Jonaha Hilla (moc se spolu nemusíme, ale zde příjemně překvapil) a Justina Therouxe, který si přinejmenším dvě kapitoly ukradl zcela pro sebe. Za mě vážně lahůdka. P. S. Ten soundtrack! ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Netflix | Na tie 4 to stačí. Maniac je totiž originálny svojím pojatím (80. roky zmiešané s blízkou budúcnosťou), nie ale tak originálny príbehom, ktorý je zaujímavý a pokladá otázky, na ktoré sa ale dozvieme pomerne vlažné odpovede, ale vo výsledku mi to vlastne ani tak nevadilo. Emma Stone opäť nesklamala, Jonah Hill prekvapivo veľmi dobrý, herci mali celkom výzvu meniť polohy doslova zo sekundy na sekundu a to je proste fajn. Fukunaga si to pekne všetko zrežíroval a priniesol nekonvenčný komorný patvar, ktorý príjemne odsýpa. Veľmi príjemne a sebavedomo. Viac TU. | Hodnotenie: 7/10 | ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Další záležitost, které jsem se přes rok úspěšně vyhýbal a je naplněná nádechem jakési zvláštní poezie a pozitivismu a přitom pojednává o současnosti a zlomených, osamělých, smutných jedincích (v tomhle mi to připomnělo 'Her' s Phoenixem). Fukunaga z toho vykouzlil takovou příjemnou záležitost, fantaskní a v momentech ujetou (hodně jsem se bavil všema postavama vědců - Justin Theroux a Dr. Azumi byla něco), ale přitom ne přepálenou nebo matoucí... i přes zápletku a věci, kterými se zabírá 'Maniac' nikdy nesklouzává do černočerných vod deprese. Michel Gondry any1? ()

Galerie (158)

Zajímavosti (5)

  • V několika epizodách můžeme najít odkaz na knihu „Don Quijote“ od Cervantese. V této knize bludný rytíř bojuje s vlastními halucinacemi a snaží se zachránit svět, stejně jako Owen (Jonah Hill), který si myslí že je zvolený (k záchraně světa). (MeanWhile)
  • V seriálu nejsou žádné smartphony. Každý telefonát je skrze pevnou linku. (MeanWhile)

Související novinky

Bond našel záporáka

Bond našel záporáka

02.03.2019

Na bondovské frontě zdá se konečně vše šlape, jak má, kamery se brzy rozjedou, a tak je na čase se podívat na obsazení. Producenti podle všeho momentálně vybírají herce do čtyř rolí. Hlavní záporák,… (více)

Bond našel režiséra

Bond našel režiséra

20.09.2018

Kolem pětadvacáté bondovky se toho v uplynulých týdnech dělo víc, než na co jsme běžně u bondovských produkcí zvyklí. Film, který zatím nemá název, a jehož hlavní hvězda Daniel Craig (Odpor) se už… (více)

Reklama

Reklama