Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (8)

plakát

Trojí hranice (2019) 

Začátek super, děj má dynamiku a říkám si super film. Ale druhá polovina, ve které unikají přes Andy, mi přišla dost nudná a patetická (hlavně úplný závěr). Skončit to přeletem vrtulníkem, tak mám jasný 3-4 hvězdy, ale tohle mě fakt nebavilo.

plakát

V pasti (2018) 

Tenhle film jsem delší dobu odkládal, protože byl zařazený jako horor a horory moc nemusím. Ale udržel mě v napětí od začátku do konce. Sandra Bullock, John Malkovich a další předvedli perfektní a uvěřitelný výkon. Po shlédnutí Quiet Place 1 a 2 opět jeden velmi podařený thriller. Za mě 5 zasloužených hvězd.

plakát

365 dní (2020) 

Od filmu jsem po shlédnutí hodnocení moc nečekal, ale i tak mě dost zklamal. Kdybych měl film shrnout jedním slovem, napadá mě slovo nuda. Chybí tu dynamika vztahů postav, náhlé zamilování jsem hlavní hrdince prostě nevěřil. Iritovala mě plytkost děje a to, že se nikam zajímavě neposunuje. Naštvala mě i scéna, kde hlavní hrdinka dává mafiánovi facku (ono její chování je i jinak těžko uvěřitelné). Když tohle fackování ženy vidí stále ve filmech, myslí si, že je to normální a můžou to dělat taky. Zajímalo by mě, jakou nevoli by vyvolalo, kdyby takhle fackovali ve filmech muži ženy. Na celém filmu jsou zajímavé jen erotika a pěkné lokace, ostatní fakt o ničem, ale aspoň za ně dávám dvě hvězdy.

plakát

Příběh služebnice - Série 2 (2018) (série) 

Zatímco z první série jsem byl nadšený, byla pro mě druhá série velkým zklamáním. V první sérii byl vylíčený zajímavý svět Gileádu, bylo tam hodně děje, který měl navíc velmi slušnou dynamiku. Druhá série si bohužel ulítává na flashbacích, close-upech a jiném zbytečném natahování děje a navíc je zde celá řada nelogičností (vztah Offred a Sereny, která je na ni chvíli hodná, chvíli zlá bez nějakého většího smyslu; a pak především divný konec). Hodně mě v této sérii štvala snaha podat co nejohavnější obraz patriarchálního systému (což sice ke Gileádu sedí, ale velmi často mi to připadalo samoúčelné) a prodat co nejvíce z feminismu. Další věcí bylo černobílé vylíčení homosexuálně orientovaných lidí, kteří v tomto seriálu hrají pouze pozitivní role, což částečně platí i o ženách (u mužů najdeme jen několik čestných výjimek).

plakát

Příběh služebnice - Slovo Boží (2018) (epizoda) 

Doufal jsem, že poslední díl série bude motivovat ke shlédnutí další série. Některé momenty - např. vzdor Sereny - vypadaly docela slibně a doufal jsem v jejich další rozpracování, ale bohužel opět vše totálně natahované a místy nelogické. Upřímně řečeno už mě v tomhle seriálu flashbacky velmi solidně iritují. Možná bych zvažoval lepší hodnocení za snahu postavit seriál zase na nohy a přinést trochu svěžího děje, ale ten hloupý závěr to totálně zabil. Bohužel.

plakát

Živí mrtví - Beze zbraní (2016) (epizoda) 

Pro mě osobně nejhorší díl celého seriálu. Negana je asi potřeba pořádně psychologicky dokreslit kvůli dalším dílům, ale to, jak se před ním Rick skoro plazí, autorům prostě nevěřím. Navíc strašně natahované, že u některých částí jsem se vysloveně nudil.

plakát

Domek z karet - 26. kapitola (2014) (epizoda) 

Poslední díl druhé série dost zamíchal kartami a do poslední mě držel v napětí, jak to všechno dopadne. Skvělé zakončení této série.

plakát

Dům na konci ulice (2012) 

U tohoto filmu jsem váhal mezi 3 a 4 hvězdičkami, protože se mi líbil. Bohužel mi děj v druhé polovině přišel zbytečně překombinovaný a také nemám rád ty typicky hororové scény. Navíc tady mi přišly občas dost laciné a - co je snad ještě horší - předvídatelné, což mi celý dojem z filmu výrazně zkazilo. Ale díky dobrému výkonu J. Lawrence i dalších herců a tomu, že film měl spád a ve výsledku i logický děj, dávám 3*