Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (239)

plakát

On je fakt boží! (2008) 

Anglická obdoba francouzského LOL. O co je LOL filmařsky vyspělejší, tolik ho anglické <doplňte-si-sem-ten-dlouhý-název> převyšuje v emoční rovině a vyzařované energii. Malé naivní pohlazení na duši kořeněné perfektním hudebním doprovodem a další ze skvělých případů, kdy by si český distributor zasloužil pomalou a velmi bolestivou smrt za absolutně nevhodně zvolený český název filmu.

plakát

Vlákna (1984) (TV film) 

Mrazivé, surové, realistické a brilantně dokonalé. Tenhle film vám nedá ještě dlouho spát.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Obdivuhodný film, který se svou kvalitou hravě vyrovná i nejlepším Jeunetovinám. Laurent Tirard ukazuje obrovský talent i obrazovou a technickou nápaditost. 90 minut té nejkvalitnější, úžasným způsobem dětsky naivní milé zábavy doslova pro každého. Mám dokonce chuť vyřknout tezi, že knižní předloha byla překonána, ať se to zdá jakkoli nemožné.

plakát

Sbal prachy a vypadni (1998) 

Excelentní scénář a dynamická inovativní režie zabalená v typickém "dirty" hávu filmařské Anglie druhé poloviny devadesátek. Ačkoli se mi to přiznává nelehko, tak Dannyho Transpotting těžce hadr.

plakát

Je to i můj život (2009) 

Jodi Picoult napsal úžasný a silný příběh, Nick Cassavetes převedl tento skvělý materiál s malou Abigail Breslin na stříbrné plátno. My Sister's Keeper táhne neuvěřitelný scénář a ani nevadí, že Nick Cassavetes není žádný světoborný režisér. Lehce komorní, ale velmi příjemné. Proč ne, miluju tu malou..

plakát

Precious (2009) 

Masterpiece, nápadité depresivní drama, perfektně natočený emoční výcuc, nemám námitek.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Roky jsem odkládal tento epos, vlastně ani nevím proč. Každý tu má svou TOP10 oblíbených fimů, i já takovou mám, ačkoli v ní Schindler's List nefiguruje z mnoha důvodů, své místo v naší celkové TOP200 si bezpochyby zaslouží, otázkou pro mě po shlédnutí zůstává, jestli 5. místo není přece jen málo, protože Spielberg pro mě tímto dílem strčil Shawshank i Forresta do kapsy.

plakát

Elfen Lied (2004) (seriál) 

Já jsem se překvapivě nezamiloval do tolik Nyu/Lucy jako do Nany, ta jediná to naivně myslela vždy dobře a snažila se zavděčit. Jinak Elfen Lied je komplexně pojaté, srdceryvné a nervy drásající romatické/akční/scifi/fantasy japonské anime, jde v něm o nepochopení, lidské předsudky a především lásku. Co se týče krve a erotických scén, myslím si, že ty dělají tento seriál jedinečným a rozhodně nejsou samoúčené. Nezamiloval jsem se do postavy, ale do seriálu samotného. Nejde nemilovat. Nyu? Nyu!

plakát

Mluv (2004) 

Komentář napíšu až se z toho posbíram a naberu dech, a to jen tak nebude. Nic mě v poslední době nedostalo tolik jako emoční stránka tohoto filmu. Tady nutně jde filmařina stranou. ONE OF MY TOP10 MOVIES