Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (7)

plakát

Prosíme přetočte (2008) 

Aa Gondry do toho zas jde se vší vervou a znovu nám prezentuje jednu ze svejch hlavních manter - dělat filmy má bejt především zábava! Stačí chuť a kreativita, votode

plakát

Lolita (1962) 

Tyjo, tak po četbě knížky i po zhlédnutí Lyneova filmu mi tohle přijde jako velkej fail. Čekala jsem, že když psal scénář sám Nabokov, tak tam snad nebude nic špatně, ale bohužel. Naprosto se nepovedlo vystihnout vztah mezi Lo a Humbertem, není mezi nima žádná chemie. Kromě toho Lolita vůbec neni nymfickou, působí jako hrozná slusnacka, která se občas prostě chová pubertalne, o Humbertovi nevíme ani to, proč má pedofilni sklony. Scénář obsahuje spoustu nepodstatnych scén a soustředí se na nedůležité linie příběhu (například první třetina filmu je vlastne pouhé vyprávění o Charlotte a její žárlivosti atp, místo toho, aby predstavila postavy Humberta a Lo, které jsou pro celý příběh tisíckrát důležitější). Achach. Jsem dosti zklamaná.

plakát

Pecan Pie (2003) 

Haha, všichni tady řeší, že to nemá pointu a co to je za blbost - a přitom přesně to je ta pointa. To je prostě Gondry. Dá-li se tohle vůbec považovat za film, působí to na mě, že to s Jimem natočil někdy ve volný chvíli při natáčení Věčného svitu. Baví mě, že tyhle bláznivý nápady realizuje.

plakát

Snídaňový klub (1985) 

Trochu mi vadí ta prvoplánovost. Šprt, rebel, podivínka, wrestler a královna školy jsou spolu nuceni celý den vydržet v jedné místnosti. Ale koneckonců, proč ne? Proč nezkusit pozorovat, jak na sebe budou tyto postavy reagovat a co odkryjí? Herci jsou charismatičtí a přirození, a příběh, přestože se odehrává v jedné místnosti, celou dobu šlape krásným tempem s nenuceným humorem a gradujícím vývojem postav. Myšlenka z toho vyplývá dost jasně a je dost dobře aplikovatelná i na dnešní dobu. Ani na chvilku mě to vlastně nepřestalo bavit.

plakát

Intimní osvětlení (1965) 

,,Starý je to a jednoduchý, ale má to koule.“ Bambas sice komentuje skladby Vojtěcha Jírovce, věta však dokonale poslouží i jako hodnocení filmu.

plakát

Rošťáci (1985) 

Dětské spielbergovské dobrodružství plné předvídatelných sketchů a sentimentálních vsuvek. Před dvanácti lety by mě nejspíš odrovnalo stejně jako Hook, Indiana Jones a E.T. Mimozemšťan. Mrzí mě, že jsem na film přišla až teď, jelikož ho nyní už nejsem moc schopna docenit. Nicméně Sean Astin je zlatíčko.