Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Pohádka

Oblíbené seriály (3)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Legenda, pro mě osobně jednoznačně nejlepší animovaný seriál všech dob, překonávající i South Park (a taková Futurama nebo Family Guy mu nesahají ani po kotníky). Poslední série (od 22) šly bohužel kvalitou dost dolů, i tak si to ale plný počet zaslouží. Občas si pustím jen některé kousky jednotlivých postav a je šílené, kolik geniálních scén a hlášek dokázali za ty roky scénáristé vytvořit. Tvůrcům Simpsonových se navíc jako jediným podařilo komplexně zparodovat celou společnost, prostřednictvím široké škály vedlejších postav, kde každá reprezentuje jinou skupinu lidí. Většina komediálních seriálů se naproti tomu zaměřuje jen na jeden výsek - gangsteři, nerdi, teenageři... což dává Simpsonových výhodu asi stonásobného množství a různorodosti potenciálních gagů.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

V moderní kinematografii nevídaný úkaz, založit seriál (nebo film) na němé grotesce. Britský kult, kterému se pro mě osobně žádný zámořský komediální seriál nikdy ani zdaleka nevyrovnal. Žádné vztahy, vážnosti, rádobyvtipné hlášky - prostě jen Atkinsonův gumový xicht a naprostá infantilnost. Je skvělé, že tvůrci i přes obrovskou popularitu nešli na kvantitu (kvalita by nepochybně podstatně klesla) a vytvořili sice jeden díl za půl roku, ale zato pokaždé pořádný nářez srandy, stvořený hlavnímu protagonistovi přímo na tělo. Řekl bych, že kousek pana Beana je svým způsobem v každém z nás.

Případy 1. oddělení

Případy 1. oddělení (2014)

Spousta krimiseriálů se chlubí tím, že jsou podle skutečných událostí a vyšetřování, ale tohle je snad jediný, kterému to (jako laik) opravdu věřím. (y) za to, že tvůrci šli do kvality a nenatočili 326729148 dílů. Nejlepší české krimi za poslední dvě dekády, srovnám-li to se současnou záplavou "tvorby" jako VIP vraždy nebo dokonce Inspektorem Maxem.