Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (189)

plakát

Král Tulsy (2022) (seriál) 

Sly se na starý kolena dal na seriály a dostali jsme bombu, jakou jsme od něj mohli očekávat. Hrát v seriálu mafiánskýho padoucha mu sedlo jako jeho všechny zabijácký role. Děj se nenápadně rozjíždí hned od začátku až do samého vyvrcholení. Sly nám svým věkem a výkonem s ním spjatým opět dokazuje, že je jen a pouze číslo.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Ze začátku celkem nuda, film se rozjel až po čtvrt hodince. Postavy jsou odehrány dobře ale nechápu jednu věc, proč sakra dostal humornou linku N. Fury?! Vzhledem k tomu, že v prvních Avengers a ostatních filmech je úplně jinak humorně založený. Mně to připadá, že každý nový film od Marvelu je spíše komedie, kde musí být snad v každé scéně udržen vtip. Jinak se mi film líbil a o srovnání s loňským Black Pantherem je Captain Marvel lepší, teda pro mě.

plakát

Joker (2019) 

Jako věrný fanoušek DC se tak úplně nemůžu nazvat. Postavu Jokera jsem měl tu možnost vidět jen ve dvou filmech, zde a v Sebevražedném oddílu. Zmíněný Sebevražedný oddíl na mě působil jako průměrná tuctovka a ztvárnění Jokera ze strany Jareda Leta tam ve mě nevyvolávalo extra pocity. Nicméně při tomto filmu jsem se rozhodně nenudil, řekl bych, že Phoenix do Jokera dal všechno a zahrál to nejlépe jak to šlo. Umí udělat blázna a šíleného maniaka zároveň, jako kdyby ním byl. Beru na vědomí, že fanoušci mají Jokera jenom jednoho, Ledgera. Líbilo se mi, jak si Joker dokázal vydobýt impérium bláznů. Já jsem spokojen.

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Film plně naplnil mé očekávání. Před jeho shlédnutím jsem si raději o příběhu a jeho okolnostech v roce 1966 něco víc přečetl. Musím říct, že většina událostí byla zfilmována skoro přesně podle skutečnosti, tedy až na konec závodu Le Mans. Nehledě na to, že všechny tři vozy stáje Ford projeli cílovou čárou ve stejný okamžik a ve skutečnosti s lehce rozlišným rozestupem, připadalo mi vše ok. Nevím, jestli šlo Carrolla Shelbyho zahrát ještě lépe ale řekl bych, že ani ne. Damon je skutečnej hráč, Bale jakbysmet. Určitě by mě zajímalo, jak by si s rolema těchto automobilových chlapíků dbajících na přesnost pohráli zvažovaní Brad Pitt a Tom Cruise. Chlapi podali luxusní herecké výkony bez ohledu na celkem dlouhou stopáž. Le Mans 66' X Rivalové? Těžko říct, oba příběhy jsou skvěle zfilmované. Já jsem spokojen a rád jsem poznal, jak to v roce 66' zhruba mohlo vypadat.

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

S rychle a zběsile to nemá nic společného, a proto nechápu ten název. Filmy tohohle typu mám rád ale ne ve spojení se ságou o autech a závodech. Hobbs úplně jinej povahově než při jeho debutu v pátém dílu v roce 2011. Na film mám určitý výtky ale bavil jsem se a užil jsem si to. Byla to taková pěkná příprava a vyplněná mezera v čekání na devítku.

plakát

Ant-Man a Wasp (2018) 

Popravdě jsem od toho moc nečekal ale ukázalo se, že je to film pomalu srovnatelný s Infinity War, tedy aspoň pro mě. Super vizualita i herecké výkony. 85%

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Ten film podle mě nešlo udělat líp. Některé momenty byly vážně dost dobré. Asi všechny kde se objevil Thanos stáli vážně za to. Ani jsem nečekal, že se jim ta postava tak povede. Dokonce se musím přiznat, že jsem s ním začal v průběhu filmu sympatizovat. Ve filmu se snad nenacházela nudná scénka, avšak scéna Visiona s Vandou ve Skotsku nebyla až tak úplně zábavná. Připadalo mi to, že tvůrci chtějí využít snad každou chvilku k vyostření děje, akce bylo rozhodně dost. Jinak s tím Lokim to mohli trochu protáhnout a ne to takhle zahodit hned ze začátku. Samozřejmě to skončilo tak, abychom se na druhý part těšili co nejvíce, kde se to všechno objasní. Film je na hodně vysoké úrovni a mohu říct, že je jedním z nejlepších, ne-li nejlepší z celého Marvel Universe. Mě Avengers IW bavilo celou dobu a za to jsem rád. 100%

plakát

Black Panther (2018) 

Ten film je v pohodě. Ovšem ten děj je tak strašně předvídatelný až to hlavně ke konci vážně bolí. Jakoby tvůrci nebyli schopni vymyslet jediný originální zvrat nebo něco nečekaného. Moc bych si přál, aby například záporák aspoň jednou vyhrál, protože ten jeho plán mohl být solidní masakr. Prostě Black Panther neurazí, ovšem když se na něj podívám objektivně bez toho, abych hodnotil jeho význam pro Afroameričany tak je to jen další klasická marvelovka, která pobaví, ale příliš nenadchne. 80%

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Neskutečná bomba. Příběh s velkým potenciálem pro zpracování byl naplno využit. Z filmu jsem maximálně spokojen a nadšen. Po stránce kvality se ani nemusíme bavit, hlavní role zahrána fantasticky a jestli tento snímek nedostane Oscara, nevím co by lidé ještě chtěli. Je zde i pár nepatrných chyb ohledně datumů apod. Film řadím mezi oblíbené. 100%

plakát

Creed II (2018) 

Silný příběh o osobních výzvách a soubojích, které člověk musí podstoupit bez ohledu na riziko, jinak se nebude moci podívat sám sobě do očí. Vynikající boxerský film s několika překvapivě emotivními momenty, které ocení především starší ročníky. Takhle má vypadat návrat legend, které předávají otěže nové generaci! Příběh mohl být obohacen rvačkou Rockyho s Ivanem, která ale byla z filmu vystřižena. Ten konec.. všechno je pořád tak předvídatelné. Za mě je velmi obdivuhodné, že tato sága drží svůj velký úspěch i po tolika letech a tolika filmech. Úspěch.