Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (128)

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Konečně jsem se po dlouhatanánské době od srdce a upřímně zasmála u akčního filmu scénám, které byly skutečně stvořeny pro pobavení.

plakát

Poslední chlap na Zemi (2015) (seriál) 

Po shlédnutích vše dílů můžu říct, že se zde nejedná o žádnou klasiku ani velkolepou novinku, ale pro chvíle pohody, oddechu, relaxu je tento seriál dobrou volbou a nemohu jej hodnotit záporně. Plní funkci volného děje, který se ubírá často bláznivými, občas záhadnými ale vždy komediálě laděnými ději možná i trochu v duchu Chaplina. Hlavní parta se časem rozrůstá, mění a konfontuje s novými situacemi. Proto je zde nutná sympatie s postavami a znalost jejich příběhu, nelze sledovat nechronologicky jako Simpsonovi. Líbí se mi lehká proměna charakterů, trochu mě mrzí nerozšíření možností celého potenciálu námětu. Milá je ústřední dvojice (Tandy & Carol) neobvyklého typu chování a vnímání, která mi přirostla k srdci. Jaký má seriál potenciál vnitřně je v jeho podvědomém sdělení tak trochu o lidském chování, které nebývá bezchybné a často je zmatené.

plakát

Penny Dreadful (2014) (seriál) 

Taky jste si mysleli, že hororový skvost už nepřijde? A HLE, ZDE JEST ... V celé své kráse oplývajícím takřka nepopsatelným hereckým výkonem. Je tohle možné? Díkybohu ano. Vděčná budu, když přijde další série a když ne, budu dalších desítek let vyčkávat na něco obdobného. Fabulous.

plakát

Gravitace (2013) 

Čím dál tím více mám ráda režiséra Alfonsa Cuaróna, který mimo jiné natočil velkolepý snímek hledící do budoucnosti "Potomci lidí". Proč zrovna tohoto režiséra? Odpověď je jasná - pro preciznost. Film má skvělou střihovou skladbu, jednoduše vás vtáhne do děje a jen zíráte. To i v případě Gravity. Ano, jistě jsem ohromena filmovými efekty, na které je kladen velký důraz (hlavně v 3D verzi), nicméně herecký výkon neměl chybu! Že byla Sandra Bullock dříve Buldok na podpadcích s nic neříkajícím výrazem a jednodušším hereckým výkonem? Zkuste shlédnout Gravity a změníte názor. Není to žena bez talentu, svou roli matky, která ztratila dceru a dostala se poprvé do absurdity samotného vesmíru, ztvárnila dle mého na Oscara. Byla jsem s ní. Pomalu jsem i vydávala menší doušky dechu a zalykala se, když se blížila napínavá chvíle. I v malém hereckém komorním zobrazení tento film dovedl mnohé. V tom je jeho velké kouzlo a potenciál. Hlavně překvapil... Proč 5? Protože to bylo nad mé očekávání a to se stává málo kdy. Tak a teď již jen dýmku a víno na Alfonsa Cuaróna!

plakát

Koleje (2013) (amatérský film) 

Handicapovaní a film? Že to nejde moc spojit vyvrátí lehce tento snímek. Láska jako podstata a vůbec celá režijní práce i kamera jsou podle mě povedené. Proto dávám 4* za příjemný amatérský snímeček.

plakát

Legit (2013) (seriál) 

Nemůžu si pomoct, ale tento styl mi místy připomíná Wilfreda. Takže pokud jste vášnivými fanoušky právě tohoto stylu humoru, může vás shlédnutí Legitu naladit na podobnou vlnu. Nemám výtky ani k hereckým výkonům, ani ke scénáři. Je to poměrně plynulé. Místy jsem se nahlas zasmála! Ale POZOR - humor je pro otrlejší. Jednoznačně nadchne spíše publikum, které snese trochu toho dnešního "vychcaného světa" a tím pádem dokáže brát zrovna tento seriál z jiného úhlu, respektive s nadhledem. A o to dle mého tvůrci (mimojiné i Dr. House) taky šlo.. Ať už se vám zalíbí či nikoliv, zrovna tenhle typ bude mít vždy odpůrce nebo nadšence. Záleží, jak se dokážete poddat.... A pokud dokážete, hodíte kus morálky za hlavu (nejlépe jen při shlédnutí), čeká vás příjemná podívaná a odreagování. Pro mě zatím 60%, uvidíme zda představí své kvality ještě více.. ;-)

plakát

Líbánky (2013) 

Můj oblíbený režisér si vyšlapal cestu poněkud jiného charakteru. Nová technologie mu však nepřispěla k tomu, abych film vyzdvihovala. Herecký výkon se sem tam zaškobrtl na nevěrohodnosti. Pomalý, nic nerozvíjejíc film ve story příběhu spíše komorním. Skoro bych řekla, že by se to nakonec hodilo jako jedna epizoda nového Hřebejkova seriálu. Bohužel mě tento snímek neoslovil, což jsem si zrovna od něj slibovala. Stane se. Občas prostě už není moc co vyprávět... Oceňuji však některé napjaté chvíle.

plakát

Avengers (2012) 

:-) Avengers. Tento snímek splnil vše, co měl. Podle mého názoru byl místy "přesycen", ale celkový dojem je více než dobrý. Občas jsem se i zasmála! Takže milí diváci, kdo chce shlédnout akční 2 hodinky a 23 minut, mrkněte se na to. Je to skutečně něco, co by vás nemělo zklamat, pokud nejste náročným divákem a nečekáte duchaplný snímek. Já nejsem tolik ohromena, neboť tento šálek kávy nemám v mých TOP 10, kde najdu pro mě skutečné 5* filmové rivaly. Tento snímek, jak říká JayZak :) je skutečně kvalitní komerční produkce a to je asi tak vše, co bych k němu mohla říct. Akci, efekty, známé tváře - to vše zde najdete! Pro mě super zábava, ale na 5 to bohužel nemá.. ;)

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Zřejmě nemám jiný názor než pan SaNcHeZ_cz, pěkný komentář mimo jiné :-) Pro mě velmi milé překvapení ! V porovnání s Man in Black 2 jednoznačně lepší, zábavnější avšak neobešlo se to bez těch nevydařených detailů. . . Nu což, podle mého názoru však převládají klady než zápory i přes "klasický mainstreamový příběh". Takže 70% - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Mimo jiné - Muži v Černém nemohli pokračovat jinak než v návaznosti na předešlé díly, uberte proto svou kritiku neboť čekáte nemožné. . . Pokud by přišlo skutečně něco jiného, kritika by se snášela zase v duchu velké změny této prozatím "trilogie". Subjektivní vnímání je sice fajn, objektivnější je však lepší. Přirovnala bych některou kritiku k očekávání, že Lynch natočí stručný a výstižný příběh. . .

plakát

Polski film (2012) 

Čekala jsem přesně to, co jsem dostala na "talíř". Zábavu v podobě hereckých výkonů. Congra.., gratulace, gratulacje! Místy hluché, to nepopírám, ale ne na tolik, abych to zavánělo průse...průměrem. Tato čtveřice mě pobavila už tím, že tam byla. :) Opravdu však nečekejte, že se vám dostane nabouchaná dějová linie! Je to zkrátka podívaná, tak se jí nechte unést, nechte se bavit. Pro mě povedený snímek, plný počet nemá právě díky pár nevychytaným hluchým scénám.