Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Jde vidět, že film je dělaný hlavně pro peníze, kdo by se taky Disneymu divil, že chce vyždímat co nejvíc, když ho Lucasfilm stál přes 4 miliardy dolarů, ale zdál se mi natahovaný až příliš... Další hvězdu srážím za to, že už mě tato sága nedokáže ohromit a přijde mi, že je to furt to samé dokola, ale to je spíše subjektivní. Po stránce audiovizuální není pak tradičně co vytknout. Za mě 50%.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Známý režisér David Fincher se vyznačuje tím, že jeho filmy jsou plné temné, napjaté a depresivní atmosféry, která ani v tomto filmu nechybí. Podle mého názoru jde o velmi dobře zpracovaný film, líbí se mi originální pohled režiséra na věc. Film je velmi atypický, psychologicky trochu náročnější a mnohdy nic nedává smysl, ale postupem zvratů se vše vysvětlí. Konec je jedno velké překvapení, které opravdu nikdo nečeká, a až poté vše zapadne. Shrnutím bych film ohodnotil na 90%, jak po stránce děje, tak zpracování. Vřele doporučuji, pokud hledáte něco namáhavějšího pro mysl a nebojíte se mírného násilí.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Na tento film jsem zavítal do kina, jelikož mě knižní předloha uchvátila. Tak velké zklamání jsem již dlouho nezažil... Film je nemastný neslaný, topí se v klasických klišé, jako je souboj lásky a povinnosti, záporáci působí spíše legračně než nebezpečně, konec vypadá, jako by byl splácaný narychlo a celkově ve snímku nenacházím ani jeden zajímavý moment, což bych u Tima Burtona nečekal. Navíc fakt, že film nedokázala zachránit ani Eva Green jej zařazuje do skupiny podprůměrných.

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Z dechberoucích scén v tomto psychologickém thrilleru by se mohly dnešní horrory co učit. Při prvním zhlédnutí vám bude tuhnout krev v žilách z dokonale ponuré atmosféry a k filmu se rádi vrátíte ještě několikrát, protože se vám dostane, díky promyšleným dialogům a scénáři, do hlavy, jako děsivý Hannibal Lecter mladé, ale talentované Clarice Starlingové.

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Když jsem se o snímku prvně dozvěděl, byl jsem v rozpacích, jelikož několik dní před tím jsem zhlédnul Blade Runnera z roku 1982 a pochyboval jsem, že by se tento film mohl vyrovnat svému staršímu, skvělou atmosférou překypujícímu, bráškovi. A z mého pohledu se tak skutečně nestalo. Hlavními body, kde zaostává, je jistě atmosféra a větší představení hlavního záporáka, kterého tak okradli o svou zajímavost. Když se ale vyhneme srovnání se starším dílem, je Blade Runner 2049 skvělým sci-fi zážitkem a věřím, že každému milovníkovi tohoto žánru se bude zamlouvat.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Dle mého názoru je tento film nejlepším dílem Roberta Zemeckise, kombinací výborného soundtracku a skvělých hereckých výkonů, hlavně Toma Hankse (což není zrovna překvapivé), dokázal vytvořit dílo, které dokáže hodně poučit o životě a zanechá ve vás tolik, že si ho budete pouštět znovu a znovu. Pokud bych měl film porovnat s knihou, jistě bych doporučil film, který je více realistický a ve kterém vás okouzlí nádherná Robin Wright ve vedlejší roli.