Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Animovaný

Obsahy (5)

Positivita

Positivita (1994) (studentský film)

Kolektivní portrét představuje osm slovenských fotografů, které spojuje nejenom jejich vzájemné přátelství, ale i absolvování pražské FAMU. Zdroj: dokweb.net

An Island

An Island (2010)

V srpnu 2010 se uznávaný francouzský filmař Vincent Moon sešel s osmičlennou kapelou Efterklang na blíže neurčeném dánském ostrově. Cílem bylo natočit film stejné délky jako jejich poslední album "Magic Chairs" (50 min) a hravým experimentováním s daným prostředím tak vytvořit nové interpretace jejich písní. Právě ty v závěru z projektu činí abstraktní dokument nejen o kapele, ale i o zdejším ostrově. Po dobu čtyř natáčecích dní se do projektu podařilo začlenit více jak 200 místních umělců a několik dalších "neuměleckých" dětí a rodičů.

Lennon Legend: The Very Best of John Lennon

Lennon Legend: The Very Best of John Lennon (2003) (hudební videoklip)

Sbírka 20 videoklipů, z toho 15 naprosto nových, které byli povětšinou sestříhány ze soukromého archívu Yoko Ono a Johna Lennona. Zvuk byl pro tuto sbírku nově remasterován do Dolby Digital 5.1 formátu a sama Yoko Ono dohlížela na kvalitu připravovaného projectu.

Meeting People Is Easy

Meeting People Is Easy (1998)

Dokument o britské alt. rockové kapele Radiohead při jejich světovém turné po vydání alba Ok Computer v roce 1997. Díky tomuto albu se staly světoznámými a dokument zachycuje postupně čím dál tím víc vyčerpanou kapelu až k téměř duševnímu zhroucení zpěváka Thoma Yorka. Dokument obsahuje jak záběry ze zákulisí, tak i živé záběry z koncertů. Nicméně téměř žádná písnička nehraje ve filmu dokonce. V dokumentu také najdeme spoustu nevydaných písní, přičemž některé se později dočkaly finálního zpracování a byli vydány na budoucích albech a singlů kapely.

Friendly Fire

Friendly Fire (2006)

Vizuální zpracování stejnojmenného alba od Seana Lennona, které se zaobírá tématy jako jsou láska a přátelství. Film obsahuje 10 videoklipů s písněmi z alba a vznikl za spolupráce Seana Lennona s Michelem Civettaem. Sean Lennon obsadil hlavní roli a kromě něj se ve filmu objevuje také mnoho známých tváři jako Carrie Fisher, Bijou Phillips nebo Lindsay Lohan.

Reklama