Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (32)

plakát

Blbý a blbější (1994) 

Určitě skvěla oddechová komedie. Jim Carrey tady exceluje stejně jako pozdějí v Ja, me druhe já a Irena či Ace Ventura. Jeff Daniels zůstal v jeho stínu, ale Lauren Holly v roli naivní Mary byla okouzlující. "Tys prodal slepýmu klukovi mrtvýho ptáka"

plakát

Centurion (2010) 

Vrchol filmu je pochod IX.legie na sever a její zničení, pak už úroveň rychle klesa a od setkání s perfektně nalíčenou divoženkou žijící na samotě se mění v šíleně nudnou romantickou hovadinu typu Král Artuš či Tristan a Isolda. Během sotva hodinky pád ze čtyř na dvě hvězdičky!! ale hlavně že spolu žili šťastně až do smrti a pokud neumřeli tak žiji dodnes :-(

plakát

Farscape: Mírová operace (2004) (TV film) 

Skvěle 3-hodinové zakončeni skvěleho serialu i Aeryn Sun & John Crichton love story. Tvurci si sice moc nelamali hlavu s předešlym dějem jako už mnohokrat během serialu.Z šílene babky Noranti je teď hodna babička.Naopak Sikozu ktera patřila k odboji proti Scarranum je ve filmu nahle jejich špionkou.Trošku mě zklamala mala učast Pilota a jeho pozměněny hlas a to že Rygel nahle tahne z ostatnimi za jeden provaz což byl pro mě po odkoukani 4 sezon skoro nepřijemny nezvyk. Naopak potěšila mě Chiana s novyma kočičima očima a svym krasnym klativym pohybem,prostě asi nejoriginalnějši sci-fi postava vůbec.Cely serial i film viděno naštěsti v originale,a vzkaz pro ty kdo v českem dabingu Dozorce-Peacekeepers přeložili jako Mirotvorce : Harveyho do mozku vam třeba, u Yotze!

plakát

How the West Was Won - Cesta Velkou Planinou (1976) (epizoda) 

Hodnocen pouze tento pilotní film aniž bych viděl navazující seriál. Snímku velmi škodí že se v polovině dějová linka roztrojuje přičemž doposud hlavní hrdina Zeb Macahan se poté objevuje až v posledních deseti minutách děje. Navíc jeho finální souboj s padouchem byl hodně podivný a to sem si myslel že po souboji Yankeeu a Rebelu o potok už nemůže být nic horšího.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Jednoznačně nejslabší seriál z prostředi Stargate. Obrovský potencial SGU přišel vniveč. To že seriál měl stále dopředu se posouvající děj (narozdil od epizodnich serialu SG1 a SGA) byl skvělý nápad, jenže proč se to jmenuje Stargate, když mi to tak připominalo nepovedenou kopii Battlestar Galacticy a to včetně hudby. Samotna hvězdna brána byla prakticky nevyužita a sloužila víceméně pouze jako kulisa. Spory dvojice Rush-Young vypadaly, v porovnání s tím co se dělo na Galactice, směšně. To co dle mého názoru seriál nakonec potopilo byl jalový děj, který i přesto že se posádka Destiny nacházela na opačném konci vesmíru, tak byl zaměřeny hlavně na přihlouple telenovelové vztahy mezi jednotlivými postavami (proto naporosto nevyužitý potencial) a především naprostá absence úhlavního nepřítele. Mechanizovani Droni objevujíci se v poslední půlserii moc strachu nenáháněli. Byť posledné díly byly nejlepší z celeho serialu, potvrzeni toho že seriál snad skutečně chytil tempo se již nedozvíme, čehož nijak nelituji. Poslední dil bylo celkem hezké ukončení jak SGU, tak i celeho vesmíru Stargate, jenž se (pravděpodobně) nadobro uložil k spánku, stejně jako posádka Destiny

plakát

Chartúm (1966) 

Až na závěrečnou bitvu poměrně nudny film

plakát

Jeď nebo zemři (2003) 

Ustřední dějovou linku (hledaní vraha Benjiho) dostane film až někdy po prvni čtvrtině a i potom se člověk v ději moc nevyzná. Režiser chtěl asi udělat nějaka překvapeni a zvraty ale přehnal to. V neustalych "šokujících" překvapenich sem se vubec nevyznal. Postavy bez jakehokoliv vysvětleni měnili strany či se rozhodli hlavni hrdiny zabit i když tomu nic nenasvědčovalo dokud nezačali střílet jak pominuti. Je pravda že tenhle film zachraňuje jenom dobrá hudba a krásne ženy, to se naopak povedlo. "V Africe žije pták který utrháva hlavičky jiným ptáčkum."

plakát

Klan létajících dýk (2004) 

Rozhodně lepší než Hrdina. Příroda nádherná, souboje úchvatné, zvraty v ději docela nečekane i když ta holka Mei na konci pořad ne a ne umřít :-)