Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (86)

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Pokus o kapitána Sparrowa, Deadpoola a Johna Wicka v jednom ženském těle. Což je škoda, protože Harley Quin má vlastní osobnost, jejíž velkou část tvoří zbožňování Jokera. Když Joker zmizel ze hry, mohla se Harley plně projevit jako nezávislá žena, jejíž osobnost tvoří slavní mužští protagonisté z jiných filmů. Film se hodně snaží o co největší feministické poselství: Chraňte si "girly's" . Margot Robbie byla asi jediná, kdo tu odvedl nějakou práci. A aspoň jí oblíkli, nevkusné kalhotky vyměnila za kratičké šortky a některé její kostýmy byly opravdu originální. Ostatní hrdinky byly... jen byly, s vyjímkou Huntress, která měla aspoň svou dějovou linku s vlasním origin a něčeho, čeho chtěla dosáhnout. Black mask byl pravý padouch, neměl žádné vznešené cíle ani hezké vlastnosti. Retrospektivní vyprávění bylo mimo mísu a jen zoufale mlžilo, aby film vypadal více cool. Film ve výsledku působí jako barevný, třpytivý bordel z flitrů a zlámaných kostí. Podle mě se jedná o poněkud špatně odvedenou práci, která více sází na vnější vzhled.

plakát

Dark/Web (2019) (seriál) 

Série povídek, připomínající short filmy. Všechny jsou temné, týkají se (tak trochu) technologie a většinou končí špatně. Všechno spojuje pátrání po ajťačce, co dané příběhy píše, aby se necítila tak sama. Seriál je amatérský a určitě by na něm bylo hodně, co dodělávat, ale jsem docela spokojená.

plakát

Dark/Web - Chapter Seven (2019) (epizoda) 

Kudrnatá dívčina je narozdíl od své spolubydlící hodná a milá dívka. Je velice slušná a tichá a tak nedokážu pochopit, jak se mohla dostat do těhlech sraček. A počkat, ona se nedostala, nebo jo? Co se tu vlastně stalo?

plakát

Dark/Web - Chapter Six (2019) (epizoda) 

Konečně něco víme o záhadné Molly (vypadá úplně jinak než v úvodních titulcích). Je milá, sympatická, nebojí se kdykoli pomoct... Takže nechápu jak osoba, jako ona nemá žádné přátele.

plakát

Dark/Web - Chapter Three (2019) (epizoda) 

Je jednodušší žít v postapokalyptickým světě plného hladových zombií než v dnešní realitě, kde si musíme vydělávat na chleba prací, kterou nesnášíme. Jediná povídka s dobrým koncem. Pan producent\ scénarista\tvůrce si pro sebe klofl jednu epizodu, takže jediná postava, kterou poznáme blíže než ostatní a přítom ani není hlavní.

plakát

Dark/Web - Chapter Two (2019) (epizoda) 

Začátek dobrý, mladá holčina potká slavnou osobu, vyfotí si selfie. Výsledkem je větší počet sledovatelů. Tragický konec byl ničím nezaslouženým, jak by si mohla nevinná dívka, která maká v mekáči a ani nenosí šminky upoutat pozornost maniaků, co ji brutálně mučí před kamerou. Působilo to jako dva různé díly, které do sebe nepasujou. Povídka měla moc rychlý spád.

plakát

Hlava 22 (2019) (seriál) 

Seriál nám doporučila češtinářka, když jsme probírali válečnou literaturu a protože mám velkou slabost pro válečné komedie a černý humor a ejhle, všechno je totiž zde. Nebo chvílemi je. Zezačátku to bylo vtipné a svěží, ale postupně je to čím dál více temnější, smrt si nevybírá a nakonec jsou jen samé rány z děla a krev. Sledujeme jak se hoši vyrovnávají s pocitem možné smrti, jak se rozhodují mezi životem a smrtí, odvahou a zbabělostí.

plakát

Jedovatá víra (2019) 

Nemusím tyhle filmy, které zobrazují náboženství, jako něco svazujícího, jako nástroj fanatiků a bláznivých fundamentalistů k ovládání druhých. Uctívání hadů jako oslava Boha je už samo o sobě naprosto mimo, protože jak přišel ďábel na tento svět? Přece v hadím těle. Ještě tu chyběl nějaký jablečný oltář a celá fraška by byla kompletní. Na druhou stranu, příběh byl docela dobrý, scénář špatný, herecké výkony párádní. Dějištěm je divoká příroda a nádherné záběry dokážou pozvednout úroveň. Nejvíce jsem byla zvědavá na hereckého nováčka Lewise Pullmana, který to snad někam dotáhne. Bohužel film není vcelku dostačující, což je škoda, protože už jen herecké obsazení slibovalo skvělý zážitek. Chtělo to jen upravit scénář, upravit banální příběh a mohlo to celé dopadnout úplně jinak.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Druhá světová válka a židovský holokaust je přímá vstupenka na Oscara, čehož taky v poslední době fůra lidí využívá. Nicméně k filmu mě přivedla jen milovaná Scarlett. Protože jestli si díky někomu odnesl Taika sošku, tak to byla ona. Ona podpírala místy chatrnou stavbu filmu, byla vtipná a okouzlující a to, že si letos vysloužila DVĚ nominace a nedostala ani jednoho blbýho oskara jsem obrečela. Waititiho Hitler měl být triumf filmu, ale nebyl vždy vtipný, jak jsme čekali, spíš směšný. Ale satira a zesměšňování druhé světové války by snad mohlo uzavřít kapitolu filmů o holokaustu v posledních letech, protože nešikovných adaptací a klišé dramat už bylo opravdu dost. Králíček Jojo bylo osvěžující drama. Film se mi líbil víc než Zlodějka knih, ale znovu se na to asi nepodívám.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek - Epizoda 9 (2019) (epizoda) 

Nejhorší je, že jim místy nechybělo aby vraha chytili. Holden měl dobré nápady, ale málo podpory. Je smutné, že případ, kde skutečného ani vraha nechytili stál Billa rodinu. Na tom, že případ skončil dost blbě mohly politické čachry, radnice, která si cpala peníze do vlastních kapes, hysterický dav, policisté, co odflákli svou práci (spali na hlídce, neschopní nainstalovat štěnici). Vyšetřování vedlo k různým lidem a zároveň nikam.