Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (5)

plakát

Naše planeta (2019) (seriál) 

Zklamání. Celý seriál působí jako nepoužitý materiál z Planet Earth 1. Jednotlivé druhy jsou často natáčeny na stejných místech, což je v případě endemitů ještě pochopitelné, ale i při stejných situacích. Opravdu medvěd loví jen lososy, rajka tančí a fosa se páří? Některé záběry jsou snad totožné s první sérií od BBC, stejně tak jsou některé epizody poskládány z totožných míst. Zkrátka je to pěkně natočené, ale divák už to viděl. S každou další sérií také ubývá informací. Z celého seriálu si nepamatuji víc než 3 nové poznatky. Seriál je více zaměřený na problematiku klimatických změn, jenže, argumentovat tím, že v roce xxxx bylo tolik a tolik druhů a dnes jsme jich 95% vyhubili je přesvědčivé možná jednou, bohužel se to opakuje v každé epizodě a působí to přinejmenším nepřesvědčivě. Apelovat na diváka aby se choval zodpovědně a přitom ukazovat palmové háje, které se svou krásou (alespoň tak jak jsou v seriálu nasnímány) mnoho neliší od nádhery deštného pralesa je nezodpovědné a průměrné bydlence určitě nedojde, že je něco špatně. V tomto ohledu si velmi vážím přístupu Dana Přibáně, který tuto nepříjemnost ukázal v celé své nahotě. Ale abych jenom nekritizoval. Poprvé od Planet Earth 1 mám chuť koupit si soundtrack k dokumentárnímu filmu. Zatímco u dvojky zoufale chyběl George Fenton, tady ho důstojně nahradil Steven Price. Nezbývá než se těšit na Planet Earth 3, Green Planet, Perfect Planet a One Planet Seven Worlds od BBC.

plakát

Naše planeta - Jedna planeta (2019) (epizoda) 

Klasická průřezová epizoda Fothergillova střihu, informačně dosti slabá, ale divákovu pozornost si udrží. Překvapivě skvělý Steven Price narozdíl od zoufale nevyužitého Zimmera u předchozí série konkurenční televize.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Nezbývá než doufat, že se tématu jednou chopí Netflix a udělá z toho opravdu dramatickou minisérii nebo film, který bude alespoň z 50% připomínat nedostižný The Doors od Olivera Stonea.

plakát

Cesta do Říma (2015) odpad!

To je taková sranda, dělat si z diváka srandu, že asi dám ze srandy odpad.