Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Recenze (221)

plakát

Ad Astra (2019) 

Ultimátní filmový počin. Ad Astra je tak brilantně natočena, ale opravdu brilantně. Film možná nrní tak silný, co se týče scénáře, ale kamera, vizuální efekty a režie je opravdu dosti vynahrazující. Gray se nebál a odskočil si občas o do horrorových sfér, které dokonale podtrhují atmosféru snímku. Tvůrci si fakt dobře pohráli při odrazech od skla, kde nešla vidět kamera. Gray si také zachoval a nepozměnil důležitá data a hlavně fascinoval budoucí technologií . Za mě velká spokojenost a doufám, že i další lidi budou posláni ........ ke hvězdám.

plakát

Addamsova rodina (2019) 

Addamsova rodina má jeden zásadní problém - nikdo ju vlastně nechtěl. Jistě , historii má vážně bohatou , ať už to byly úspěchy , či převážněji neúspěchy ale to vážně mi nedává důbod , abych byl na film obezřetnější . Hlavní děj tohoto filmu se točí okolo Wednesday , která byla totálně bez emocí, humoru , zápalu a všecho dalšího. Vůbec mě nezajímala a s prominutím mi byla úplně šumák. Pugsley se svým suchým humorem vůbec nenadchne a tak to celé stojí na Gomezovi , který ale i přesto kolik má scén je nejlepší z celého filmu (pokud se vůbec o něčem dobrém dá mluvit). Záporačka jedna z nejhorších , nejnudnějších a nejukradenějších, co jsem v animácích kdy viděl. V co jsem aspoň malilinkato doufal byl záveř, ale po dlouhou dobu se mi nestalo, že by byl konec velké WTF , kde by lidi obrátí svůj postoj, kvůli naprosto klišé hnusné scéně k Addamsovým o 50000 stupňů. Ovšem snímek v Americe válí a dokud to půjde , asi nám budou tvůrcu servírovat jeden výtvor za druhým. Snímek zachraňuje skvělý soundtrack , který to dokázal vytáhnout z hlubin 1 bodu na dost slabých 2/10

plakát

Aladin (2019) 

Skvělý! První ukázky mě nijak nezaujaly, a tak jsem se nijak na Aladdina netěšil a kino jsem navštívil až pár dnů po premiéře. Z výsledku jsem byl mile překvapen. Guy Ritchie dokázal vytvořit dobře fungující, pestrobarevnou pohádku, která ví, kde přesně by měla hrát rodinou zábavu a kde byla měla mít temnější atmosféru (mluvím převážně o konci) . Casting, jež je zde vážně nabitý není jen tak nějakým lákadlem, ale opravdu zde má co předvést. Jediné, co hodnocení sráží je samotný závěr, kde je digitální bordel a moc to nefunguje. Za mě tedy velká spokojenost a gratuluju Disneymu k překonání 1 miliardy dolarů: 9/10.

plakát

Amadeus (1984) 

Bezchybný film.

plakát

Annabelle 3 (2019) 

Nadržuju tomu převážně proto, že posledních pár dílů z conjuring univerza bylo fakt slabých. Třetí Annabelle je bezpochyby nejméně strašidelným, či děsivým dílem celé trilogie, ale nabízí asi nejvíc logický příběh. Čekal jsem, že Annabelle vypustí ven jen nějaká hloupá blondýna bez žádného smyslu a ono to přeci jenom smysl určitý mělo. A ono ten film vůbec kvape rychle a příběh vůbec nenudí. Každopádně se třetí díl Annabelle nesnaží jen vyděsit diváka a být jen konzumním horrorem, ale jde na to trochu jinak, trochu líp. Jo, fanoušci horroru budou naštvaní, ale narozdíl od ostatních horrorů se film i soustředí na vývoj postav a já si říkám, proč ne.

plakát

Antebellum (2020) 

Prazvláštnost, u které jsem konec nebral ani vážně. Tak zvláštní, prvoplánové a urážlivé. Ten „velký twist” je vlastně úplně basic vysvětlení, proč film zvolil to, jakým způson bude vyprávěn příběh a kterou jsem ani nebral jako něco WOW. Hlavní herečka nesympatická, hraje dobře, ale mě si zkrátka nezískala. A ty její výrazy na konci byly už moc i na na mě. Je super, že se vžila do role, ale už to bylo kontraproduktivní.Chápu, že je BLM v trendu, ale toto už bylo přepálený. Sorka :/. Díky bohu je tam aspoň skvělá kamera.

plakát

Aquaman (2018) 

Hudebně pěkně podkreslená a vizuálně nabušená komiksová jízda, která má sexy postavy, fajn příběh a sympatického hrdinu. Blockbuster jak má být!

plakát

Artemis Fowl (2020) 

Ze začátku to vypadalo na fajn jízdu. Ke konci připomínalo nepovedený pilotní díl. Každopádně to zabavilo, nenudilo a nabídlo pár potencionálně dobrých momentů. I přesto se jedná ale o nejhorší Disneyhovku posledních let.

plakát

Asi to ukončím (2020) 

Fantastické sureální drama o plynutí času.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Endgame je dílo, které střídá tolik žánrů a překvapivě to funguje. Všechny postavy dostaly krásnej vývoj a závěrečná katarze některých postav snad všechny potěší. Je to nádherný uzavření jedné ságy, které ale má spoustu chyb. Proto se doporučuji jen unášet labutí písní původních Avengerů.