Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (248)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Tak původně jsem dal jen 3 hvězdy a teď bych si nejradši nafackoval :-) Je pravda, že po druhém shlédnutí a během 2. sezóny jsem se do tohoto světa pořádně zakousl a už se nemůžu dočkat až si přečtu knížky (na 3. sezónu už nevydržím čekat). Tyrion Lannister, kterého hraje vynikající Peter Dinklage se pro mě v průběhu seriálu stal suveréně nejoblíbenější postavou.

plakát

Jsem číslo čtyři (2011) 

Proč nedát vyšší hodnocení, když jsem z kina odcházel spokojený. Od I am number four jsem rozhodně nečekal nervy drásající drama s perfektním scénářem. Chťěl jsem oddychovku s příjemnými herci a nějakým tím nadpřirozenem. A přesně to jsem taky dostal. Bavil jsem se skvěle a proto vřele doporučuju všem, kdo se chťejí jít do kina jen tak odreagovat. P.S. Diana Agron (Quinn z Glee) tady vypadá přímo fantasticky.

plakát

Určitě, možná (2008) 

Slušná romantická komedie se skvělými herci. Především ústřední dvojice Ryan Raynolds a Abigail Breslin v roli otce a dcery byli parádní. Vyzdvyhnout musím i Islu Fisher, která zde byla naprosto kouzelná. Způsob Willova vyprávění mi navíc silně připomíná How I met your mother, což je pro mě taky velké plus.

plakát

Opravdová kuráž (2010) 

Herecké obsazení v tomto filmu bylo parádní. Jeff Bridges si svého ztroskotance a ožralu vyloženě užíval a Hailee Steinfeld si mě získala od prvního svého dialogu. Snad jen u postavy Matta Damona jsem nevěděl velkou část filmu, jak ji mám brát, ale jeho texaský ranger se na konci projevil jako správný sympaťák. I přes skvělé výkony herců jsem ale cítil mírné zklamání. Kdybych chtěl ukecaný western, tak si pustím nějakého klasického Johna Waynea. V Opravdové kuráži jsou dialogy sice zajímavé a občas pobaví, je jich ale prostě moc. V dobrém westernu by měla podle mě být i pořádná akce, které je zde ale minimálně. I proto jsem se často během sledování přistihl, že se jednoduše nudím a to by při sledování jakéhokoliv filmu nastat nemělo.

plakát

Pavouci z vesmíru (2010) 

Podle traileru jsem čekal trikově nabušené sci-fi, kdy zase jendou dostáváme solidně na pr*del od vyspělejších mimozemských civilizací, takže jsem se docela těšil. Po hodně špatných ohlasech se má očekávání postupně snižovala, až jsem byl připravený pomalu na podobnou hrůzu, kterou produkuje Uwe Boll nebo Asylum. Tak strašné to naštěstí není, ale i tak je to slabota. Celý film jsem se opravdu nudil a ani žádná z postav mi nepřišla sympatická natolik, abych jí fandil. Nakonec tedy 2 hvězdy, jedna za celkem povedené triky a druhá za fakt, že jsme (lidstvo) v tomto filmu opravdu dostali pořádnou sodu. Žádný magický vypínač ani vůdce mimozemšťanů, co si tu likvidaci rozmyslí. Tady nás opravdu nic nezachránilo. Doufám, že tvůrci Světové invaze si vezmou z tohoto filmu poučení a ukážou nám, jak to má správně vypadat.

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) odpad!

Netrvalo to dlouho a po Markíze následuje TV NOVA. Taky v prime-time a několikrát do týdne. Je s podivem, že se tak skvělá stanice jako TV NOVA snižuje k visílání takového podřadného pořadu. Je tolik jiných skvělých seriálů, které na TV NOVA neuvidíte, protože nejspíš nejsou tak populární v Bulharsku nebo Rumunsku jako Tisíc a jedna noc. Zkrátka, TV NOVA mě tímto velice zklamala. p.s. ano pochopili jste správně, že tu chválu Novy jsem nemyslel vážně. Je to asi ta nejhorší stanice (když nepočítáte některé skvosty na kabelu jako TV Barandov). Zlatý vysokorychlostní internet. Televizi zapnu občas na sport nebo na zprávy, ale to co teď Nova chystá jen dokazuje, že televize začíná být silný přežitek.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Velice solidní thriler se skvělou ústřední dvojicí. Pro mě osobně se jednalo o velmi příjemné překvapení, protože má očekávání nebyla až tak vysoká.

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Velice solidní pokračování Trona z roku 1982. Audio-vizuální skvost. První půlka je vynikající a je jen škoda, že si své tempo film neudržel po celou dobu. Hned po vstupu do digitálního světa jsme vrženi do povedených akčních pasáží jako např. souboj s diskem nebo s motorkama a vše plyne velmi svižně. Jak jsem ale říkal, poté se tempo spomaluje a začnou převládat dialogy. I tak ale těch 126 minut uběhlo jak voda a já už přemýšlím, kdy na Tron: Legacy jít znovu. Pár chyb tam jistě někdo najde, jako třeba nepříliš povedený počítačový model mladého Jeffa Bridgese nebo občasné nelogičnosti v chování některých postav. To ale zas tolik nevadí a pokud takovéto nedostatky akceptujete, budete se skvěle bavit. P.S. příliš nedoporučuji 3D verzi. Je dražší ,těch opravdu efektních 3D momentů tam zas tolik není a navíc je to docela rušivé. 3D verze pro IMAX je prý něco úplně jiného a opravdu to za to stojí. Pro ty z nás mimo Prahu, myslím si, že 2D verze bohatě stačí.

plakát

Tron (1982) 

Na Trona jsem se poprvé podíval až nedávno, takže jsem se občas docela pousmál. V roce 1982 to ale musela být pořádná bomba, ale ani dnes není vůbec špatný. Má svůj kultovní status a žádný podobný film jsem ještě nikdy neviděl. Zkrátka je to solidní a po vizuální stránce i nezapomenutelný film, který by každý sci-fi fanoušek měl vidět.

plakát

Red (2010) 

Na Red jsem se hodně těšil a k mé naprosté spokojenosti jsem se v kině skvěle bavil. 5 hvězd jsem nedal proto, že by se jednalo o dokonalý film, ale proto že v rámci žánru se jedná o to nejlepší co jsem letos viděl. Samozřejmě má Red i nějaké mouchy a slabší pasáže, ale na druhou stranu je tu totálně ujetý John Malkovich nebo Helen Mirren s kulometem. Na vrcholu toho všeho je navíc starý dobrý Bruce Willis, který se nebojí rozdat si to na férovku s Karlem Urbanem.