Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (769)

plakát

Bažanti jdou do boje (1974) 

Poslední dobří Bažanti a poslední jejich spolupráce se Zidim (náhoda? Nemyslím). "Válečný" teda ale fakt ne, tohle je čirá bláznivina s trochou dýmovnic (nechápu o čem to mluví Fretakata, ten si tohle asi spletl s Velkým flámem nebo Sedmou rotou). Objektivně 3,5*, dorovnávám za scénu s ešusy a zvyšuju za poručíka psycholožku!

plakát

Turbodiesel (2008) (studentský film) 

Bravurní mokument. Člověk pozná, že jde o fikci, čistě jen z přílišné absurdnosti obsahu. Není důvod neudělit plné hodnocení. A Fanda Kunst by si zasloužil jméno v hlavičce. (Mimochodem to jeho uvedené datum narození (den atentátu na JFK) je skutečné.)

plakát

Zdeněk Izer show I (1993) (pořad) 

90 %. Ve své době proslulé satirické pásmo z éry česko-slovenského rozvodu a Izerův vrchol, kterému se snad přiblížil ještě v "Menší krizi". Ale jak říká J.Connor, opravdu stačí slyšet audio. Na videu je sice pozoruhodné, jak se vypořádali s úkolem, aby všechny postavy hrál Izer (a jeho Zuzanka je rozkošná:), ale jinak to celé působí poněkud "nízkorozpočtově".

plakát

Poslušně hlásím (1957) 

Po nedávném dalším zhlédnutí musím říct, že Marvan a jiní (Vojta!) samozřejmě vynikajcí, ovšem nejpůsobivější výstup tady má Růžek. Ta cynická dekadence vládnoucí na štábu kousek od fronty jde na dřeň. A ze Švejka se zde stává postava skutečně nelidská. Škoda že to Hašek nedopsal, ale i ten "utnutý" konec má své kouzlo a symboliku. Koneckonců, dost lidí tu válku zažilo přesně takhle.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

90,01 %: Špica odysea. Obsah zde z producentského pera je klasicky poněkud nabubřelý, ale něco z Červeného trpaslíka (zkr. ČT, náhoda?) i Jistě pane ministře tam opravdu je, a světe div se, není to trapné a docela to funguje, na rozdíl od čekoholi slovenského. S výjimkou tatramatek. Slušné, pane Jordán!

plakát

Bílá paní (1965) 

Fenomenální dílo, u nějž se člověk diví, že tu tehdy vůbec mohlo vzniknout, stojí na nadupaném scénáři Karla Michala (vl. jm. Pavel Buksa, enfant terrible literatury 60. let, manžel Violy Fischerové a po r. 1968 samozřejmě emigrant), kde je vypilovaná každá věta a ani slovo zbytečně. Do života to vše pak převedla naše největší herecká esa, takže výsledkem je naše možná nejlepší filmová satira (vedle Hoří má panenko). (Snad jen úplný závěr trochu ruší celkový dojem svou pozitivitou, ale tak, zač by stál život bez naděje...)

plakát

Hry bez hranic (1965) (pořad) 

Těžká klasika našich devadesátek a vedle "Byl jednou jeden život" asi to nejlepší, co kdy Francouzi vymysleli. - - - 90 %, okrouh nahoru za Marcelu Augustovou :-*

plakát

Bankéři (1977) 

- - - Naprosto luxusní Cybill, totálně k sežrání. Dělám tohle dvakrát, maximálně třikrát za 10 let, ale bez dalšího jen za to hodnotím plnou palbou. Klenot.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Hra na vraždu (2013) (epizoda) 

Závěrečné "Bon." to vytáhlo na plnou palbu. Jen se nepřestávám divit těm pachatelům, že se dají do díla, když sami ví, že přijel Poirot? Blázni, ne? :Þ