Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (269)

plakát

Alf - Alfovy výjimečné Vánoce: část 1. (1987) (epizoda) 

Jde o vánoční speciál seriálu a nevím, proč je zde rozdělen na dva díly - já to viděl vcelku. Jinak až do pročtení komentářů jsem netušil, že tento speciál při premiérovém uvedení seriálu na ČT nebyl vůbec uveden, jen mi bylo divné, že jsem ho nikdy neviděl. Nechápu některá nízká hodnocení - ano, je to nestandardní díl a tentokrát žádná moc řachanda, ale takový je prostě život - i o vánocích. Mimochodem, z krátkého titulku na konci lze vyčíst, že postava nemocné holčičky byla inspirována skutečnou nemocnou dívkou, která zemřela ve stejném roce, kdy byl speciál natočen.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Mám rád filmy s filozofickým přesahem, a mezi takové tento snímek patří. Vede k zamyšlení, něco divákovi přináší. Škoda jen určitých nelogičností, které dojem z filmu trochu kazí. Jinak ale přináší řekl bych i hodnotný filmový zážitek. Určitě doporučuji. Trochu lituju, že mi fim dva roky "ležel" na flashce, než jsem si ho pustil.

plakát

Sever a Jih - Nebe a peklo (1994) (série) 

Toto pokračování již nemělo úroveň předcházejících sérií. Na začátku vadila velká zkratkovitost. Orry byl zabit - tak snadno, že je to až k neuvěření. Nejde pořádně vidět ani postavu, která navíc neřekne ani slovo, klidně tam mohli strčit hadrového panáka. Raději to měli trochu víc rozehrát, i kdyby za cenu jednoho dílu navíc. Některé postavy hráli jiní herci, nejvíc to vadilo u Charlese Maina, který si v románu prožil hrůzy války, ale nyní má tvářičku jako mimino, vypadá líp než v mládí. A i to málo, co zůstalo z původních herců, se tentokrát moc nepředvedli. Mám doma celý komplet seriálu na DVD, ale příště si pustím asi už jen původní seriál.

plakát

Vlastníci (2019) 

Koho zase napadlo natočit divadelní hru jako film? A hlavně proč? Aby se s ní seznámilo víc diváků? Jenže divadelní hra přenesená na filmové plátno zřídkakdy funguje (vlastně, jediná koukatelná výjimka jsou Příběhy obyčejného šílenství). Proč raději tedy nedošlo k záznamu živého divadelního představení? Mělo by to určitě větší efekt. Za mne je tohle slátanina. Druhá věc, co nechápu, PROČ musí každá současná divadelní hra či film obsahovat sprostá slova? Co je na nich vtipného? Bez nich by to jako nešlo? "Nejlepší česká komedie od dob Vlasty Buriana"? Ani omylem! Vlasta Burian byl jiný formát! Této zrůdnosti nedovolím, aby příště vzala byť jedinou minutu mého života. Škoda, že mé nízké hodnocení nesníží celkové zdejší hodnocení aspoň o 5 procentních bodů!

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

V šedé české kinematografii posledních let považuji tento film za nejlepší počin roku 2019. Se starou maminkou je to po dlouhé době první titul, na který jsme se v televizi dívali spolu a báječně si to užívali. Doteď jsem nevěděl, že knižní předloha má už 5 dílů a film samotný mne nakopnul k četbě, jako už dlouho nic ne!

plakát

Lásky Kačenky Strnadové (1926) 

Musím se filmu zastat. Tak královsky se moje stará maminka už dlouho nepobavila, a já s ní. Škoda, že v závěru filmu trochu došel dech, ale jako celek vynikající a nedoceněný český němý film! Nebýt vydání na DVD, asi by ho už neviděl nikdo nikdy, protože žádná televize ho nikdy nevysílala a vysílat nebude. Pro televize je to nezajímavé. Holt, taková už je doba.

plakát

Byl jednou jeden... život - Planeta buněk (1987) (epizoda) 

Kdybych neznal seriál jako celek, hned prvním dílem by se odrovnal. Je pěkné udělat seriál na téma lidského těla zábavnou formou a jinak než animovaně by to asi nemělo smysl, ale je dost těžké vysvětlit malému dítěti, že ne vše, co je animované, je pro děti. A když, tak až pro ty starší. Děti předškolního či mladšího školního věku téměř nepochopí, o co se tam jedná. Nevědí, co je RNA nebo DNA a další pojmy. Začátek tedy poměrně zklamal.

plakát

Vzkříšení (2018) (divadelní záznam) 

Průměrnou hru Dejvického divadla (které má rozhodně na víc) o jednu hvězdu sráží, aspoň u mne, zbytečné užívání sprostých slov. Proč se dnes nic, ale naprosto nic, nemůže obejít bez sprostot? Filmy, různí "rádobybaviči", a teď už i divadlo?!

plakát

Vyšší moc (2014) 

Je mi líto, na mně tento film nijak hluboký dojem nezanechal a za měsíc už ani nebudu moc vědět, o čem byl. Od jisté chvíle jsem pak už jen vyhlížel konec.