Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Thriller
  • Sci-Fi

Deníček (6)

Voices

Voices, thousands, thousands voices. Nesnáším růžovou, ale ode dneška asi změním názor. Bizarní multižánrová záležitost, která má svou nezaměnitelnou poetiku. Scénář je velmi sofistikovaný, atmosféra filmu dokonalá. Ryan Reynolds jako příjemný mladý muž, který si umí získat lidi. Děvčata kvůli němu někdy ztrácejí hlavu. Precizní a v každé chvíli propracovaná sonda do myšlení schizofrenika. Film boří všechna filmová klišé romantické komedie právě jenom schizofrenním chováním hlavního hrdiny. Emoce diváka přecházejí od smíchu, přes napětí, někdy až k tísnivým pocitům. Happy song na závěr potvrzuje, s jakým nadhledem byl tento geniální, originální film natočen. I když film postrádá jistou větší hloubku dávám 90 procent za kocoura Whiskase, Happy song, a opravdu nevšední poetický filmový zážitek.

Godzilla

Jedna hvězda za efekty. Jinak velké zklamání. Slabý scénář, režie, casting  i herecké výkony. Co ale čekat od režiséra Independance day? 

Braveheart

Můj nejoblíbenější historický film. Skvělá režie, scénář, herecké výkony, soundtrack. Úžasné naturalisticky pojaté bitevní scény. Protože se o britskou historii nezajímám, nevadilo mi, že je zde s historickými fakty nakládáno volně. Od Gibsona bych ostatně ani nic jiného neočekával...

One flew over the coockoo's nest

Podle mě jeden z nejlepších filmů všech dob. Film je podle mě lepší než kniha. Skvělá režie a herecký koncert Jacka Nicholsona a Louise Fletcher. I když Nicholson hraje v podstatě líného flákače, opilce a děvkaře, stejně jsem mu fandil souboji se sestrou Ratchedovou, ve které je ztělesněn odlidštěný systém v tomto případě psychiatrického ústavu. V obecnější rovině lze vidět boj za svobodu individua proti systému, který je stále aktuální. Podle mě je to lepší film než Vykoupení z věznice Shawshank, má uvěřitelnější scénář a je mi lidsky bližší.

Falling down

Pro mě nejlepší film Joela Schumachera podpořený skvělými hereckými výkony Michaela Douglase a Roberta Duvalla. Zcela jsem se ztotožnil s hlavním hrdinou, kterému rupnou nervy a vydá se na cestu, ze které není návratu. Navíc je ve filmu hodně černého humorua kultovních hlášek. "A teď tady umřeš ve svý přiblblý čapce..." Pro mě jeden z top filmů 90.let 20.století.

Bohemian Rhapsody

Jako fanoušek queen jsem film ocenil 2ma hvězdama. Jedna za Rami Maleka, jedna za koncert Live Aid. Hodně mi vadily historické nepřesnosti, vymyšlené postavy, scény atd. Díky zásadním rozporům se skutečnou historií mě film nevtáhl do děje a hlavně v první polovině dost nudil. Chyběly mi také mé oblíbené songy The show must go on a Barcelona.