Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 109)

plakát

Mladý Andersen (2005) 

Film samotný je natočen v celku pěkně, uvede diváka hezky do děje klasickým způsobem jako např. v Zachraňte vojína Ryana nebo Titanicu či Amadeovi. Starý pán vzpomíná a trochu bilancuje nad životem jež prožil. Hezky udělaná je Christianova povaha, povaha dítěte. Ač byl ve skutečnosti asi celkem hloupý, musel to být člověk který měl opravdu velkou fantazii, což ve snímku je znázorněno. Trochu tragicky tu znázornili jeho hlavního učitele (mimochodem role jako dělaná pro Anthonyho Hopkinse) stejně tak pozdější pochopení Andersena pro potřebu vzdělávání sebe sama. Pokud máte rádi výlety do fantazie a máte pro lidi s takovou povahou pochopení, mohu doporučit, ... všem ostatním spíše ne. A co já? Já jsem něco mezi :-)

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Co měl tento filmu vůbec sdělit mi nejspíš zůstane utajeno. Zajímavé je, že ocenění vždy přichází, když někdo hraje magora. I když to mladému Capriovi šlo, zůstal dle mého ve stínu o něco staršího kolegy Deppa. Nicméně tento film nemohu hodnotit kladně, protože mu chyběl pořádný děj.

plakát

Roztržitý (1970) 

Nemohu si pomoct, ale tohle byla od Pierra dost střela vedle. Je to vtipné maximálně pro děti, plno stupidního humoru, určitě měl komedie daleko lepší než je tato.

plakát

Ali - Baba a 40 loupežníků (1954) 

Myslím si, že kvalita je na rok 1954 velice dobrá, pohádka je to opravdu hezká a že se tu Fernandel stále cení je myslím jen pro dobro pohádky a pro pozitivní dojem z celého filmu.

plakát

Ať začne slavnost... (1975) 

Toliko slavných herců v jednom filmu, to se jen tak nevidí. Na to, co film chtěl sdělit, to bylo až moc rozvláčné, avšak dívat se na to dá. Ono pokud máte někde Noireta, Rocheforta a Marielle, tak většinou bývá o zábavu postaráno.

plakát

Báječná léta pod psa (1997) 

Základ jsou dva výborní herci, u hereček troufám si říct nejlepší česká, nepřekonatelná - Libuše Šafránková, u mužské části skvělý Ondřej Vetchý. Libuše tu vytvořila roli ironické maminky vyrůstajícího Kvida, který ač talent bude nejspíš utlumen komunistickým režimem. Zvraty, převraty jedněch osudů minulého století a především skvělá podívaná s krásnou ústřední písní od Ivana Hlase.

plakát

Jak vycvičit draka (2010) 

Nejde ani tak o to, jak plyne děj, protože jen těžko někdo čeká jiný konec ... jde především o nápad! Vikingové a draci, mnoho draků různých druhů.... krásná fantasy.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Skvěle natočený válečný film o tom, jak jeden americký voják dostane za rozkaz najít a zneškodnit druhého amerického vojáka. Nesmyslnost války a popis válečných hrůz Vietnamu, to je oč tu běží ...

plakát

Naušika z Větrného údolí (1984) 

Japonská pohádka spíše pro dospělé. Japonci velice rádi vystavují příběhu jednoho hrdinu, který se obětuje v rámci dobra celé společnosti, aby tak v ostatních probouzeli dobrého, správného ducha. V tomto případě to byla princezna Naushiko a její snažení se o souznení s přírodou, tedy s nějakými vymyšlenými stvořeními Ohmu atd. Vcelku líbivé, ale dlouhé.

plakát

Moderato cantabile (1960) 

Bohužel i přes kvalitní obsazení umělecké nuda, ale stále lepší jak Godard.