Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (253)

plakát

Kabinet špagetové hrůzy (1981) (amatérský film) 

Přesně takový ten film s potencionálem k přijímacímu řízení na filmové školy. Avšak záležitost, která funguje, chrlí nápadem, překvapením, příběhem! Nadčasové spracování zaujme diváka dnes i zítra.

plakát

Mizející kouzelník Dirk Ohm (2015) 

Lola mizí o život.... a má důvod. Nesba ani Larssona nečekejte avšak příjemnou mrazivou podívanou ano.

plakát

Ty mě nosíš (2015) 

Tři dějové linie, které se pěkně prolínají. Co dodat? Pro mne byla filmařka Ives jednička. Typ holky co ví co chce, snaží se bojovat na poli filmařském a snažit se zvládat roli dcery nemocného otce, dokud jí producentka neřekne, že její scéna byla natočena příliš pedofilně a proto ji musí vystřihnout. Škoda. Možná i škoda, že jsme se nedozvěděli víc i o filmu, který se jakoby v tom filmu natáčel, když 2 hlavní postavy se kolem něj motaly. Ives a těhotná producentka Nataša. S žánrem akční nemůžu souhlasit, to už spíše lépe pasují momentky z hořké komedie. Příkladem je Ivesin otec, který trpí alzheimerovou chorobou a jeho postava je přesto báječně poetická.

plakát

Tenkrát ve snu: Cesta za posledním spaghetti westernem (2015) (TV film) 

Škoda. To si říkají protagonisté věřící, že přijede Claudia Cardinale. O to ale snad ani tolik nejde. Škoda, těšili se na novou práci, zahrají si možná ve filmu, byl vyhlášen casting (ne komparz). Mezitím co vyhlížíme karavany se seznamujeme s postavami z andaluského městečka Tabernas.

plakát

Aferim! (2015) 

Koho nezabijem, toho vykastrujem! Zrádci se musí potrestat, dokud si pan četník neuvědomí, že pochybil. Roadmovie westernového stylu koňmo mne lákala, dokud mi nezačla padat hlava, dokud jsem si nedala šlofík a nevzbudil mne řev.

plakát

Tři bratři (2014) 

Nejprve musím pochválit celkem slušné FX triky! Působí přirozeně, není z nich cítit PVC jako v kdejakém US blockbusteru dělaném narychlo, už už aby to bylo v kině. Ke kauze Karkulka si počká na Matěje, nechápu co by na tom mělo být pedofilního. Každý má přeci i v tak malém věku o šílenou spoustu let starší idoly. Dobře a casting je trošku průšvih. Na druhou stranu ač TV NOVA si šmelí kamarády z ČT, musela jsem se pobavit u čtvrtiny osazenstva ze dvanácti měsíčků a všichni mne odsoudí za to, že mne to až tolik neuráželo, když si kluci z Případů 1. oddělení odskočili do pohádky... prostě :-) a jednoduše :-D Viděno na KVIFF 50th, takže po těch dramatech musela přijít pohádka!

plakát

Svět patří mně (2015) 

Tři hvězdičky za to předvídatelné klišé na konci. Celkově ale pěkný film o boji šestnáctiletého děvčátka, ze kterého se stává dívka a nakonec i žena, která ví co chce dokud nepozná, co to znamená šikana, výsměch a zrada ze strany její lásky. Přesto bojuje a jde za svou láskou přes mrtvoly. .... dokud neupadne... do náruče sexu bez lásky.

plakát

Krisha (2015) 

Tento film je takový speciální. Nejprve musíte prožít určitou katarzi, abyste si u něj odpočinuli a zameditovali si na poli duševní roviny, kývaly hlavou a srdečně se zasmáli... dokud nepřijde zrada. I když to celou dobu víme z anotace, že Krisha se léčí ze závislosti na alkoholu, díváme se na tuto dámu s obdivem. A zrada přichází v bodě, kdy ze svižně upovídaných scén začíná dramaturgie zpomalovat jedním průšvihem za druhým. Nemělo by to být naopak? Není. Hudba zpomaluje svižné podtóny připomínajících kola parního vlaku dokud se nedozvídáme, že průsery se prostě musí zapít. Avšak rodina to bere jako šílený morální problém a tak drama graduje...

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Tento film mne nemíjel, moc dobře vím, že existuje už pár let a konečně jsem se k němu dostala. Fascinuje mi jaký dojem dokáže udělat. Na první pohled - áááá Bollywood a oddychovka s happyendem, to můžu vidět kdykoliv. A ne! Ono to skutečně zná veškerá ta pravidla dobrého a zajímavého a reinkarnačního filmu, který hned druhý den nevyprší... Dobře, musela jsem si doplnit znalost a Danny Boyle odvedl povedený kousek. Nádherná kamera! U mne nádherná kamera znamená nadpřirozeně dokonalá. V podání scén z temných zákoutích, kde hrajou barvy všemi tóny a objektivy kamerových zrcadlovek (odpusťte mi ten amatérský pojem), malují jemně tvrdé linie nádherných temných lokací.... (-: Avšak snad jediná věc, přijde mi nereálné, aby ve skutečnosti padla tak primitivní otázka za 20.mil... To některé byly mnohem těžší! :D