Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (24)

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Asi nejlepší film za posledních několik let. Naprosto trefná satira dnešní společnosti.

plakát

Nabídka (2022) (seriál) 

Jak se pozná dobrý seriál? Tak že vás jeho shlédnutí donutí následně zkouknout všechny tři díly kmotra i když jste je předtím už x-krát viděl.

plakát

Ted Lasso - Série 3 (2023) (série) 

Neuvěřitelné zklamání. Škoda, že nezůstalo jen u první řady, která byla milá a pozitivní a s radostí bych ji doporučil komukoliv s blbou náladou. S každou další řadou bohužel velmi výrazně klesala i kvalita a třetí řada nemá s tou první už vůbec nic společného. Původní pozitivní pocit se někam vytratil a zůstala jen trapnost a moralizování. V dnešní době se už bohužel příliš dobrých filmů a seriálu netočí a pro tvůrce je leckdy důležitější rasová a sexuální rozmanitost, než pořádný scénář. Naštěstí i dnes existují světlé výjimky, které pak o to víc potěší důrazem na skvělý scénář a herecké výkony, za poslední dobu jsou to především Succession, The White Lotus, Triangle of Sadness.

plakát

Boj o moc - Série 4 (2023) (série) 

Za mě je to aktuálně nejlepší seriál co jsem kdy viděl. Jeden z mála seriálu, kdy každá další série je lepší než ta předchozí a poslední čtvrtá série je naprosto geniální, včetně závěrečného zakončení. Král je mrtev, ať žije král.

plakát

Volavka - Už jdeme, otče Abraháme (2022) (epizoda) 

Podle zdejších recenzí jsem se těšil na super seriál, ale po dvou dílech jsem zklamaný a musím bohužel konstatovat, že to nestojí vůbec za nic. Naprosto bez jakékoliv atmosféry a napětí, zaměnitelné a po několika hodinách zapomenutelné. Dozajista někdo u applu koukal na Mindhunter (Netflix) a True detective (HBO), ale když dva dělají totéž, není to totéž a musím říct, že applu zatím s výjimkou jednoho filmu (K zemi hleď) a jednoho seriálu (Ted Lasso - první serie) nenatočil nic pořádného.

plakát

Vychováni vlky - Série 1 (2020) (série) odpad!

Triky na úrovni školního filmu, herecky naprosto strašné a o scénáři se nedá vůbec mluvit. Větší kravinu jsem už dlouho neviděl a upřímně nechápu, že jsem to vůbec dokoukal.

plakát

Vlastníci (2019) 

Není to úplně špatný film a dokonce bych řekl, že to je jeden z těch lepších za poslední dobu. Pokud by se jednotlivé vtipy, neopakovaly desetkrát, pak by to bylo možná i vtipné, ale takhle to bylo spíš trapné. Ale mě osobně také dost vadila technická stránka filmu. A i přesto, že je to celé točené v jedné místnosti, tak se nelze vyhnout srovnání s 12 rozhněvanými muži, které jsou po stránce režie a kamery někde úplně jinde. A co mi na to vadilo úplně nejvíc byla očividná inspirace, nebo spíš vykrádání Trierových filmů, kde jsou v rámci prologu a epilogu použity zpomalené záběry podkreslené vážnou hudbou což je očividná inspirace "Antikristem" a "Melancholii".

plakát

Nový papež - Epizoda 9 (2020) (epizoda) 

U jen kvůli té závěrečné scéně ala "Shining" si to zaslouží plnej počet.