Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Po krk v extázi (2004) 

Když jsem si film na Netflixu pustil, vůbec jsem netušil do čeho jdu. Nakonec jsem strávil bezmála dvě hodiny u snímku o někom, kdo mi za celou dobu filmu neprozradil ani své jméno. Danielem Craigem ztvárněný překupník narkotik, maník, který má všechny své transakce a činy dokonale vykalkulované, je poctivým plátcem daní a chce si vlastně jen vydělat na klidný život však nepočítá s jednou proměnnou - tou je lidský faktor. Stačí málo, aby se veškeré plány zhatily a on je musel sám hasit. Prostředí Anglie a angličtí herci jsou na tento typ příběhu jako dělaní, ponurý, lehce depresivní feeling nás provází od začátku až do konce a podíváme se i na “kastovní rozdělení” anglických společenských vrstev. V mnoha ohledech mi to připadá jako nedoceněný snímek. Sám jsem se u něj velmi bavil a jako někdo kdo již žije rok a půl na jihu Anglie musím říct, že některé věci nejsou daleko od skutečnosti. Film můžu jedině doporučit.

plakát

Zmizení (2013) 

Psychologické drama o tom, co dokáže s mužem udělat ztráta dítěte spojená s nadějí v opětovné shledání. Dlouho se mi nestalo, že by mě temná atmosféra filmu a svízelnost námětu natolik pohltila a uvrhla do úzkostného napětí. Ono to totiž asi nemá slabou stránku. Herecké výkony Jackmana, Gyllenhaala i ostatních jsou neuvěřitelné a příběh, motivy postav a samotný vývoj naopak až děsivě uvěřitelné. Byť jde o dvě a půl hodiny dlouhý počin který postrádá šidítka v podobě akce nebo jiných zbytečností, nemůžu říci, že bych se nudil. Vše se odvíjí v takovém spádu a napětí je tak velké, že na přestávku na toaletu tady není místo. Nechtělo se mi ani do ledničky pro další pivo. Celé jsem to proseděl se sevřenými útrobami (z různých důvodů) abych se dočkal konce který vlastně nebyl nijak utěšující. Pokud máte žaludek na čistokrevné lidství a tři hodny volného času doporučuji obojí investovat do tohoto snímku.

plakát

Gunman: Muž na odstřel (2015) 

Sean Penn si ve svých 55 letech střihl roli ex-žoldáka ve zprvu nadějném počinu, který upoutává poměrně všedním, však fungujícím námětem - Sean se kvůli práci musel vzdát své životní lásky, ta teď spí s jeho kámošem a on surfuje někde v Africe dokud se ho tři frajeři nepokusí zabít. Vydává se zjistit proč, přičemž se shledává s onou životní láskou. Aby byli zase spolu a on mohl žít bez terče na zádech musí zabít spoustu lidí. - Akce je ve snímku skutečně požehnaně a vůbec nepřekáží zajímavému vyprávění, bohužel se ono vyprávění zdá uspěchané a nepříliš promyšlené, některé věci nedávají smysl a hezky nastartovaný příběh začne ke konci zadrhávat. Sean však jakožto sympatický old-school hrdina drží vše nad hladinou a zaručuje příjemnou oddechovou podívanou.

plakát

Na nože (2019) 

Snímek od kterého jsem vlastně nic nečekal, což se ukázalo jako správná volba, jelikož jsem byl na konci o to více nadšený. Jako někdo, kdo vyrostl u příběhů Madam Christie a Sira Doyla jsem při sledování detektivek poměrně cynický a již dopředu podléhám skepsi. Mám totiž pocit, že jsem veškeré zápletky již někde viděl a vše mi připadá až příliš průhledné. Na nože je však svým pojetím překvapivě originální a byť se jedná spíše o oddechovku s jistou dávkou nadsázky a příjemného suchého humoru, stačí to na abych se jako divák skvěle bavil. Herecké obsazení je výborné. Craig opět potvrzuje, že není hercem jednoho výrazu a ostatní nezaostávají. Celkově jde o snímek který si jde svou cestou a snaží se diváka zaujmout, překvapit, potěšit i pobavit. A to vše se mu daří na jedničku. (A to nemluvím o tom, že jsem mohl přes dvě hodiny bezostyšně obdivovat krásu Any de Armas.)

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Micheal Bay mi už poněkolikáté ukázal, že umí natočit akcí prosáklej biják. Problém je, že jej opět nechávají na holičkách nepříliš zajímavé hlavní postavy, ke kterým jako divák nemám šanci proniknout. To by mi u takového akčňáku až tak nevadilo, kdyby jejich "character developmentu" nebylo věnováno tolik zbytečného času. Po první super-akční scéně jsem pak prozíval polovinu filmu a když to začalo mít konečně zase spád, skončilo to rychleji než bych si přál podivnou emotivní slátaninou, která kvůli nezajímavým postavám nijak nezapůsobila.. Snímku by slušela o půl hodiny kratší stopáž, vynechání pasáží které se snaží vyvolat emoce (marně) a jedna nebo dvě přestřelky navíc.