Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (224)

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Docela nechutné, ale mě se to líbilo. Přišlo mi to jako nejzajímavější díl trilogie. A Indy měl typicky dokonalé hlášky.

plakát

Hříšný tanec (1987) 

Klasika klasik, která mě snad nikdy neomrzí. Je pravda, že některé scény (a hlavně hlášky) jsou trochu trapnější, ale jinak je to bomba. I když mi nikdy Swayze nepřišel zrovna krásný, vždycky jsem si s ním chtěla trsnout :-).

plakát

Good bye, Lenin! (2003) 

Krásná tragická komedie. Doba, ve které se odehrává, je mi docela vzdálená (nebyla jsem ještě na světě), ale i tak se mi to velice líbilo. Bylo to takové... jiné. A to s jako péčí se stará Alex o matku je moc dojemné. Zároveň i obsazení je brilantní.

plakát

Gladiátor (2000) 

Historický velkofilm, jakých už bylo a ještě jistě bude. Ale ta hudba je tak geniální a Russell Crowe v tom oblečku tak sexy... ;)

plakát

Fantomas (1964) 

Krásné komediální zpracování a další skvělá role pro Louise de Funese. Navíc oblíbený Jean Marais, který je konečně k vidění taky jinde, než v středověké šermovačce.

plakát

Fanfán Tulipán (1952) 

Nečekala jsem, že by francouzská komedie z poválečného období mohla být tak vtipná. Vzpomněla jsem si na všechny ty Jeany Maraise a jim podobný, kteří začali později upadat. Nakonec mě ale čekala báječná smršť fórků, které pobaví i po padesáti letech.

plakát

Farma zvířat (1954) 

Když jsem tohle viděla poprvé, bylo mi asi 8 let, takže jsem nemohla pochopit, co má ten film říkat a mimo jiné jsem skoro každé zvířátko obrečela (zato prasata jsem ze srdce nenáviděla). Dnes už se na ten film dívám trochu jinak. Je to opravdu vyjímečný snímek, který vyniká prostě vším a Orwellovi se to opravdu povedlo. V dnešní době je to možná trochu zastaralé, ale stále aktuální a možná i trochu varující či poučující. Kdysi jsem si myslela, že animované filmy jsou zaručeně pro děti, ale teď už je mi jasné, že to tak není a vůbec nezáleží na zpracování, ale hlavně na ději.

plakát

E.T. - Mimozemšťan (1982) 

Film, který mám od malička ráda, ale nikdy jsem ho nepovažovala za skvělý. E.T. je rozhodně roztomilý a příběh je také velice milý, ale vždycky se na to musím koukat správně naladěná. Něco mi na tom zkrátka přijde divného nebo nudného, co mě při výběru vždy odradí, ale když už se na to jednou začnu koukat, rozhodně mě to zaujme.

plakát

Příliš dlouhé zásnuby (2004) 

Film se poměrně věrně drží knižní předlohy Sébastiena Japrisota. Skvěle vybrané lokace a dobrá kamera jen umocňují zážitek z krásného příběhu. Pochvala patří samozřejmě i Audrey Tautou, která myslím postavu vystihla skvěle.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Věřte nebo ne, ale já se u toho ještě teď dokážu bát jak u žádného jiného hororu :). Nevím čím to je, ale asi to značí něco o kvalitách téměř všech hereckých výkonů, o Christině Ricci nemluvě.