Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (800)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Spielbergova technicky brilantní dobrodružná podívaná. První čtvrthodina je jedna velká geniální akce počínající přetahováním o diamant v klubu a končící skokem z neovladatelného letadla na nafukovacím člunu někde v Himálaji. Pak děj nabere ponurý ráz a přejde v paláci v odpuzující hodokvas s brouky, opičími mozečky a polévkou s očními bulvami. A už je zde po cestě nebezpečnou podzemní chodbou s padajícími šavlovými stropy barbarská slavnost v Chrámu zkázy (inspirovaná slavným filmem Gunga Din 1939) a ve finále neskutečná filmová honička v podzemí a na důlních vozících a pak bitka na visutém lanovém mostě. Kali Ma. Trailer je i na ČSFD: http://www.csfd.cz/film/8642-indiana-jones-a-chram-zkazy-indiana-jones-and-the-temple-of-doom/videa/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Chrám zkázy střídá geniální momenty s tragikomickými. Jones nemá k dispozici pořádnou femme fatale a zaměření na děti přes postavu Shorta taky není ideální. Naštěstí čaroděj Williams znovu kouzlí. Většina diváků označuje Chrám za nejslabší část klasické trilogie. Já naopak nepřeceňuji Dobyvatele ani Výpravu. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že jde o nejslabší film trilogie - a i přesto je to jeden z nejzábavnějších filmů vůbec. Sice se mi více líbili jako protivníci nacisti, ale film je opět jako jízda na horské dráze - jedna akce stíhá druhou. Chvílemi je Steven trochu nechutný, ale jen kvůli honičce na vozíčcích jsem byl tehdy na filmu asi pětkrát - to ovšem lístek stál asi deset korun. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhy dil Indiany Jonese se podle me trochu lisi od ostatnich dilu. Hlavni problem je pribeh, ac je temnejsi a misty docela drsnej, coz me potesilo a prakticky od zacatku do konce to je jedna velka jizda, poklady, ktere tu Indy hleda, nejsou nijak zasadni a prakticky 3/4 deje se odehravaji v chramu, misto aby se misto deje nekolikrat stridalo, jak je tomu zvykem u dalsich dvou dilu. A ac to zni divne, chybeli mi tu nacisti. Plusem je, ze opet vynikajici Harrison tu ma vyborneho zenskeho partaka, ktera obstarava vsechny komicke situace a dari se ji to dost dobre. Naopak ten prcek me misty rozciloval. Dalsi plus je hudba, ktera je o tridu lepsi nez v prvnim dile a triky, i kdyz ne o moc, jsou taky lepsi. Tenhle dil pro me o fous prekonava prvni dil. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Indyho dobrodružstvo pokračuje síce trošku slabšou, no aj tak nezabudnuteľnou časťou. Do cesty sa doktorovi Jonesovi totiž zamotá mladá, uvrešťaná a preafektovaná ženská s malým až trapne nebojácnym chlapcom, čo dosť uberá na atraktivite, pretože mnohé scény vyznejú nedotiahnute a naivne. Ale inak super nápad, znova krásne kulisy a priestory. 80%. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (106)

  • Harrison Ford (Indiana Jones) si při kotrmelci během natáčení rvačky s nájemným vrahem v Jonesově ložnici přivodil vážné poranění páteře. Ford musel být kvůli tomu letecky převezen do losangeleské nemocnice, kde se podrobil urgentní operaci. Kaskadér Vic Armstrong mezitím zaskočil za Forda jako dublér pro některé záběry. (Kulmon)
  • Jediný příslušník sekty Thugů, který jedná historicky přesně, je zabiják, který se v Mahárádžově paláci pokusí Indianu Jonese (Harrison Ford) zavraždit uškrcením. Skuteční Thugové se báli prolévání krve, které podle nich mohlo zapříčinit konec světa, a tak své oběti obvykle škrtili. Celá sekta zanikla právě díky tomu, neboť zajatý člen Britům prozradil vše, když mu pohrozili, že ho jinak rozčtvrtí. (vojtaruzek)
  • Když jde Indy (Harrison Ford) navštívit do pokoje Willie (Kate Capshaw), tak má Willie na sobě řetízek a náušnice. O chvíli později, když se oba vrátí do svých pokojů a Indyho začne škrtit padouch, tak Willie opět vyjde ze svého pokoje, ale už na sobě žádné šperky nemá. (OndrejKW)

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama