Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (797)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tehdy jsem šel s kamarádem na Tarzana...film se nedostavil a tak hodné boskovické kino opatřilo náhradní program...TOHLE! Zaplaťpánbu. Moje první setkání se Stevenem Spielbergem a už takhle silné. Indy vs. bojovníci s velkými turbany mě rozesmáli, vyrvané srdce zase vyděsilo, prostě dokonalá zábava! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Druhý díl dobrodruha Jonese byl celkem slušný, s několika vtipnými momenty, nevím zda se dá srovnávat Chrám zkázy s Dobyvately, každý příběh má něco do sebe. Jen ze slečny/paní šla po chvíli hlava kolem, při tom jejím skřekotání, se švihlou povahou, ale jinak by to byl zřejmě chudý příběh a né tak zábavný. Lepší průměr. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Vydloubané oči v poledním menu a opičí mozečky jako závdavek? Děkuji nechci. Stejně tak byla hnusná ta ovesná kaše, kterou tam pojídal ten anorektický Ind, stejně tak mě štval smrad z toho slona, na kterým se klátila Kate Capshaw, stejně tak mě děsí vyrvaná srdce v rukou tlustého indického šovinisty. Přesto všechno, i když mi tento film rozhodil idylické dětství, dávám pět hvězd, protože takový první kontakt s americkým velkofilmem nejde nezažít. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Druhy dil Indiany Jonese se podle me trochu lisi od ostatnich dilu. Hlavni problem je pribeh, ac je temnejsi a misty docela drsnej, coz me potesilo a prakticky od zacatku do konce to je jedna velka jizda, poklady, ktere tu Indy hleda, nejsou nijak zasadni a prakticky 3/4 deje se odehravaji v chramu, misto aby se misto deje nekolikrat stridalo, jak je tomu zvykem u dalsich dvou dilu. A ac to zni divne, chybeli mi tu nacisti. Plusem je, ze opet vynikajici Harrison tu ma vyborneho zenskeho partaka, ktera obstarava vsechny komicke situace a dari se ji to dost dobre. Naopak ten prcek me misty rozciloval. Dalsi plus je hudba, ktera je o tridu lepsi nez v prvnim dile a triky, i kdyz ne o moc, jsou taky lepsi. Tenhle dil pro me o fous prekonava prvni dil. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Slavný archeolog se vrací v pokračování více než drsném, stoupenci bohyně Kálí nejsou žádní milí strejčkové od vedle - jejich žilami koluje černá krev a vede je děsivý fanatik se smrtící pravačkou. Celý obětní rituál mě skutečně šokoval, filmové obrazy v kompozici s ozvučením a hudbou mi svůj autogram vyryly hluboko do spánkové kosti. On vůbec chrám celkově je napěchovaný nechutnostmi, od prvního chodu maharádžovy hostiny k prvnímu vchodu do zahmyzené chodby. Těchto laskomin se ale dočkáme až po dobré hodině stopáže, dění předtím né že by se tvářilo bez života, ale nemá takový náboj (a Willie nejapně řve při každé příležitosti). Za to finále je jízda a to doslova, důlní vozíky křižují podzemní prostory v ohromující rychlosti a v luxusních záběrech. A scéna na provazovém mostě má charakter lehkého a chutného dezertu po dobrém a vydatném obědě. Indy vždy radši práskne bičem než by práskl do bot a opět se nezapře nějakou tou chemickou reakcí k Willie. Škoda nevyváženosti filmu (druhá půle dominuje), přesto efektních 80% 28 miliónů dolarů(rozpočet)/333 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/138 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Galerie (218)

Zajímavosti (106)

  • Harrison Ford (Indiana Jones) si při kotrmelci během natáčení rvačky s nájemným vrahem v Jonesově ložnici přivodil vážné poranění páteře. Ford musel být kvůli tomu letecky převezen do losangeleské nemocnice, kde se podrobil urgentní operaci. Kaskadér Vic Armstrong mezitím zaskočil za Forda jako dublér pro některé záběry. (Kulmon)
  • Jediný příslušník sekty Thugů, který jedná historicky přesně, je zabiják, který se v Mahárádžově paláci pokusí Indianu Jonese (Harrison Ford) zavraždit uškrcením. Skuteční Thugové se báli prolévání krve, které podle nich mohlo zapříčinit konec světa, a tak své oběti obvykle škrtili. Celá sekta zanikla právě díky tomu, neboť zajatý člen Britům prozradil vše, když mu pohrozili, že ho jinak rozčtvrtí. (vojtaruzek)
  • Film je všeobecně známý tím, že byl podnětem pro zavedení ratingu PG-13 (silně doporučený doprovod rodičů pro děti mladší 13 let) kvůli násilným scénám. Spielberg se nechal slyšet, že je hrdý na to, že přispěl k vytvoření ratingu PG-13, tedy mezistupně mezi ratingem PG (pro děti s doporučeným doprovodem rodičů) a R (děti mladší 17 let pouze v doprovodu rodičů). Nakonec byl film uveden do kin těsně před oficiálním vytvořením ratingu PG-13, a proto mu byl udělen rating PG. (Honzíno)

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama