Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční
  • Drama

Obsahy (4)

Život v divočině

Život v divočině (2000) (seriál)

Šestidílný dokument z produkce BBC pojednává o neobyčejných přírodních divech Jižní Ameriky. Každý díl je věnován jednomu typu prostředí. Čekají vás unikátní záběry hřebenů And, či zatopeného amazonského pralesa. Divočina Jižní Ameriky je nejrozmanitějším kontinentem naší planety a každý nový pohled na ni člověka udivuje. Kde jinde naleznete nejsušší a nejdeštivější místo na zemi jen pár kilometrů od sebe.

Seznam dílů:
1. Zapomenuté světy
2. Mohutná Amazonka
3. Laplatská nížina
4. Andy
5. Amazonská džungle
6. Pobřeží tučňáků

Divoká Čína

Divoká Čína (2008) (seriál)

Čína, poslední skrytý a neprobádaný svět. Nejlidnatější země světa s více jak pětitisíciletou historií. Ačkoliv moderní Čína čelí mnoha environmentálním a sociálním problémům, skrývá tato asijská země i mnoho přírodních skvostů. Mnohé z nich jsou dodnes nepoznané. Ačkoli se na první pohled může zdát, že čínské obyvatelstvo ztratilo úctu ke své zemi a její přírodě, opak je pravdou. Mnoho čínských etnik ještě stále žije v úzkém a harmonickém vztahu s krajinou a divokou flórou a faunou, která je obklopuje. Čína je i dnes především světem obrovské rozmanitosti jak kulturní tak i přírodní, a i když už bylo mnohé ztraceno, stále zbývá mnoho, co je třeba chránit.
V unikátním šestidílném dokumentu BBC se vypravíme do samého srdce asijského kontinentu. Objevíme krásy, ale i problémy současné Číny a poznáme její nejúžasnější části nacházející se na obou stranách nejúžasnější stavby světa, Velké Čínské zdi. Objevíte život v Himalájích, v pouštích střední a západní Číny i v povodí obrovské řeky Jang´c. Seznámíme se s mnoha odlišnými kulturami, jejichž filozofie může být inspirací i pro dnešní život na této planetě.

Seznam dílů:
1.Hearth of the Dragon (Srdce draka)
2.Shang Ri-la
3.Tibet
4.Beyond the Great wall (Za velkou zdí)
5.Land of the panda (Země pandy)
6.Tides od Change (Proměnlivý příliv)

Higaši no Eden

Higaši no Eden (2009) (seriál)

22. listopadu 2010 dopadne deset raket na Japonsko. Avšak tento bezprecedentní teroristický akt, později nazýván jakožto „Nedbalé pondělí“, nemá za následek žádné oběti a brzy na něj téměř všichni zapomenou. O tři měsíce později je Saki Morimi na svém absolventském výletě v Americe a právě ve chvíli, kdy je před Bílým domem ve Washingtonu DC, se ocitne v nesnázích a je nečekaně zachráněna jedním spolukrajanem. Tento muž, který se jí představí jako Akira Takizawa, je však úplnou záhadou. Nejen, že se zdá, že ztratil paměť, navíc je naprosto nahý a v jedné ruce drží pistoli a v druhé mobilní telefon. Telefon, který je nabitý 8.200.000.000 yeny…

Život pod našima nohama

Život pod našima nohama (2005) (seriál)

Pětidílný dokumentární cyklus Davida Attenborougha nás tentokrát zavede do světa hmyzu a nejen hmyzu, ale i rovněž do světa pavouků a jiných bezobratlých živočichů obývajících i obyčejnou louku za naším domovem. S kamerou se vydáte do mikrosvěta a objevíte úžasné zákonitosti přírody v jejích drobounkých formách vyskytujících se pod našima nohama.

Seznam epizod:
1.Invasion Of The Land ( Osídlenie pevniny )
2.Taking To The Air ( Prví letci )
3.The Silk Spinners ( Spriadači hodvába )
4.Intimate Relations ( Dôverné vzťahy )
5.Supersocieties ( Veľké spoločenstvá )

Reklama