Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (4)

plakát

Šimon a Matouš jedou na Riviéru (1975) 

Pro pořádek mezi fandy této dvojice nezapomenutelných komedií: 1. díl: Šimon a Matouš jedou na riviéru (končí přesunem na trajektu do Afriky) 2. díl: Šimon a Matouš (začíná v Africe a i z originálního italského názvbu je patrné který díl je první).

plakát

Bony a klid (1987) 

Snad žádný jiný český film takhle dokonale nevykresluje tu podivnou dobu 80. let. Je to bez příkras a natvrdo. Mnohem uvěřitelnější než nasládlá Láska s pasáže. Na tu dobu málo uvěřitelné, že to vůbec u velkého bratra prošlo. I když v druhé půli 80. let už prošlo leccos. Hudba od Frankie perfektně sedí. Spousta dobrých hlášek. A ještě něco mne zaujalo. Kopřivova akční kamera v tomhle filmu a hlavně záběry postav točené z podhledu. To jak Skamene s tím svým úšklebkem počítá v autobusu pakl peněz je vynikající záběr.

plakát

Malý pitaval z velkého města (1982) (seriál) 

Na mnoha filmových diskuzích se vedou spory o nejlepší automobilovou honičku v dějinách filmu. Já si vždy myslel, že ta nej se odehrává ve filmu Bullitův případ v San Franciscu, kde se utkají Mustang GT 390 proti Dodge Charger. Myslel. Až do doby, než jsem shlédl seriál Malý pitaval z velkého města. Ten seriál je naprosto geniální po všech stránkách. Ovšem automobilová honička v jednom z dílů předčí veškerá očekávání. Použití silného vozu Škoda 105, nebo snad dokonce 120 se jeví jako promyšlený tah režiséra. Už jen počáteční start silného agregátu z AZNP Mladá Boleslav vás patřičně naladí. Buďte si jisti, že brambůrky, či buráky vám vypadnou z pravačky a vy už jen s rozšířenými zornicemi budete přilepeni k obrazovkám. Brutální výjezd z garáže musí každého přibít do křesla. Jirka Krampol v roli poručíka Krejcárka neváhá a pouští se spolu s civilním motocyklistou do nebezpečné akce. Následuje totiž šílená honička v ulicích, kde si to rozdá již zmíněná Schade ze superbikem Jawa. Dokonce i v tandemu je motocykl tak výkonný, že Škodovka mu nedokáže ujet. V čele zůstává pouze díky vrcholnému řidičskému umění řidiče. Akční detailní záběry na rychle se točící kola ve smyku a drifty, prostřídané detaily na práci nohou s pedály a šaltrpákou nemohou žádného motoristu nechat chladným. Vše famózně podbarvuje dramatická hudba Ládi Štaidla. Srdce každého fandy silných strojů se pořádně rozbuší ve chvíli, kdy se do akce připojí žlutobílá limuzína Volha. Její VB siréna vhodně zvukově doplňuje již zmíněnou hudební kulisu. Nechybí ani poměrně drsný střet Škody s chodcem. Upozorňuji, že záběry jsou jen pro silné povahy. Oddychnete si až ve chvíli, kdy jeden z příslušníků z VB Volhy se kvalifikovaně zraněného ujímá. Kamery ale opět sledují zběsilou honičku. Skvělý střih nám poskytne rychlý sled akčních záběrů. Ve chvíli, kdy to opravdu vypadá na to, že řidič kradené Škodovky unikne, honička končí. Šofér bohužel nezvládá poslední smyk a potupně zatavuje nárazem do hovnocucu Praga V3S. Ač celkové poškození vozu tomu nenapovídá, absence jakýchkoliv bezpečnostních prvků způsobuje i definitivní konec šoférova života. Shlédnutí této akce téměř zastavilo i mé srdce, proto podívanou doporučuji jen silnějším povahám. Přeji příjemnou zábavu

Poslední hodnocení (210)

Červený drak (2002)

01.11.2010

Hannibal - Zrození (2007)

01.11.2010

Hannibal (2001)

01.11.2010

Dokonalý svět (2010) (seriál)

01.11.2010

Povolení zabíjet (1989)

23.02.2010

Grindhouse: Planeta Teror (2007)

25.08.2009

Grindhouse: Machete (2007)

25.08.2009

Bony a klid (1987)

18.06.2009

Zrůdy (1932)

01.09.2008

Reklama