Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (27)

plakát

Babylon (2022) 

Damien did it again tpč. skvost.

plakát

Corpus Christi (2019) 

Strhující epos, který je čistou ódou na kinematografii a zhmotňuje všechnu její krásu, která si nezaslouží nic míň, než nosit titul film roku. V Corpus Christi si najde každý to, co si najít chce a ke každému divákovy přistupuje jako k univerzálnímu zákazníkovi, kterému nabízí z široké palety toho, co má každý správný film mít: Perfektní, dokonalá, bezchybná režie a scénář, která si zaslouží oscara mnohem více, než Parazit, skvělý narativ, stylistická nádhera ať už po straně zvuku, hudby, kamery či výpravy, herecké výkony, prostředí, přesah, emoce, myšlenka a cílevědomost, to vše a ještě mnohem více je dokonalost sama s názvem Corpus Christi a přitom to nikomu nenutí.

plakát

Hadí plyn (2023) odpad!

paeudointelektuální divadelní po**cávání a to mám třeba Standu Majera fakt rád

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Nejlepší a příjemně poeticky dojemně citlivý Scorsese s opravdovou láskou a péči k filmovému řemeslu.

plakát

Je nalezena tím, koho hledá (2022) 

Od momentu, kdy jsem film viděl nad ním přemýšlím takřka každý den. Je v něm neutichájící moudrost a subtilně ryzí krásno. Petr Michal vytvořit dojímavé, upřímné a krasné dílo, které při každé sekundě filmu i dokonce myšlence na něj objimá, konejší a osvobozuje ve všudypřítomném opuštění samoty každodenního světa. I při psaní těchto dojmů a pohou vzpomínkou na projekci mě zalilo blaho a chuť si film pustit okamžitě znovu. Už vím co budu dělat dneska večer...

plakát

Kolem nás (2017) (studentský film) 

Pohlcující, emocionální, zvědomělé, bezkonkurenční, to jsou slova, kterými by se dal snímek Kolem nás popsat, i když po shlédnutí se chvíli žádná najít nedají. K tomu všemu perfektní až by se dalo říci dokonalá estetika a přesah. Je obdivuhodné, co se dá s dobrým námětem za 7 minut vybudovat a jaké umění se dá vytvořit, když má člověk jasnou tvůrčí vizi, specificky identifikovatelný rukopis a směr a schopnost si ho autorsky prosadit.

plakát

Krajina ve stínu (2020) 

Krajina ve stínu je pro mě perfektní film v každém směru. Ano, nad tímto filmem kriticky přemýšlet bohužel nedokážu, protože mám pocit, že je natočen přímo pro mne. Bohdan Sláma si mě obtočil kolem prstu, tématem, kamerou, hudbou, stylizací, neotřelým vyprávěním, neskutečně suchým příběhem, který si na nic nehraje, velikou osobitostí celého díla a přístupu ke mně jako k divákovi, kdy jsem měl pocit, jakobych žil příběh s postavami, i když jsem jen s otevřenou pusou seděl v sále a 2hodiny skoro nedýchal. Už teď se pro mě jedná o velikou srdeční záležitost a jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl, ne li ten nejlepší.

plakát

Kung Fu Panda (2008) 

Obstojí i zub času. Má, co nabídnout. Vskutku nadčasové a poutavé heroes journey. Plus Tai Lang je geniální záporák a scéna s jeho útěkem, je nejlepší.

plakát

La La Land (2016) 

Nejkrásnější kousek kinematografie. <3

plakát

MasterChef (2012) (pořad) 

Čistý Guilty Pleasure.