Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi
  • Akční

Obsahy (6)

Věra Lukášová

Věra Lukášová (1966) (TV film)

Věra Lukášová (Klára Jerneková) je dospívající dívka, jejími jedinými kamarády jsou dva tenisové míčky, kterým říká don Pablo a don Pedro, mluví s nimi o svých pocitech a zkušenostech s dospělými lidmi. Do její přízně se snaží vetřít starý pedofil (Ladislav Pešek). Zachrání ji seznámení s chlapcem (Jaromír Hanzlík), s nímž naváže velmi křehké a nesmělé přátelství.

Do poslední pence

Do poslední pence (1990) (seriál)

Tento seriál je vtipnou detektivní komedií o americkém podvodníkovi, kterému sednou na lep čtyři muži - vysokoškolský profesor, galerista, lékař a anglický šlechtic bez zajištěné budoucnosti. Dají se dohromady a vymyslí pomstu, aby získali zpět své peníze.

Cesta za duhou

Cesta za duhou (1988) (seriál)

Skončila I. světová válka a mladí muži z celého světa se vracejí do svých domovů. I do Kanady se vrací spousta těch šťastnějších, kteří prošli peklem bojů na frontě a přežili ho, poznamenaní na celý život. Snaží se zapomenout a najít tu svou "správnou" cestu za úspěchem a za štěstím, najít si své místo na slunci, svou duhu... Tento mnohovrstevný příběh vtahuje diváka do děje vším, co ke kvalitnímu dílu patří - dobrým scénářem, výbornými hereckými výkony, skvělou hudbou a kvalitním zpracováním, v neposlední řadě také pěknými kostýmy a prostředím. Autorům se také podařilo navodit jedinečnou atmosféru časů, kdy zaniká "belle epoque" a přichází krátké údobí uvolněnosti divokých 20. let s divokými večírky, příchodem jazzu a rozhlasového vysílání, ale také prohibice, než přijde hospodářská krize...

Prachy a smůla

Prachy a smůla (1965)

Vtipná komedie o partičce podvodníků a zlodějů, kteří na Štědrý den ukradnou tržbu z obchodního domu, lup ukryjí v jedné vile, kde se také sami ukrývají před policajty s úmyslem počkat, až "bude vzduch čistý". Během čekání plánují útěk do Jižní Ameriky, ale je jasné, že nakonec všechno dopadne úplně jinak.

Past na Popelku

Past na Popelku (1965)

Mladá žena s těžkými popáleninami se v nemocnici probudí z kómatu, neví kdo je a co se s ní stalo. Po propuštění začne proto pátrat po své minulosti. Zjistí, že byla jednou ze sestřenic, že každá žila svůj život a že spolu trávily poslední chvíle před požárem vily jedné z nich a že vlastně nikdo neví, která ze sester požár přežila. Záhada o skutečné identitě přetrvává až do samého závěru a její rozuzlení je stejně nečekané jako šokující.

V horách

V horách (1956)

V horách ztroskotá letadlo a dva bratři (mladší Robert Wagner, starší Spencer Tracy) se vydají vysoko do hor k místu havárie. Mladší chce získat to, co v letadle najde, starší pak proti své vůli vyráží za ním, aby zachraňoval, co se dá, bratra nebo přeživší cestující. Robert Wagner předvádí zbrklého chamtivce, který na svou chamtivost doplatí a Sencer Tracy se stává tichým a neokázalým hrdinou, který cestou zpátky bojuje o záchranu jediné pasažérky, která havárii přežila. Působivý film nejen o hrdinství, ale i mezilidských vztazích.

Reklama