Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené seriály (8)

Přátelé

Přátelé (1994)

Přátelé jsou seriál, který mě provázel většinu let, co jsem na světě :-). Nejdřív, když ho dávali v televizi, pak když ho reprízovali poprvé, podruhé.. Pak když přišel internet a dalo se to sledovat online.. :-)) A neomrzel mě, nikdy. Myslím, že Přátelé jsou základem všech sitcomů, kterému se snaží většina ostatních alespoň přiblížit (ve scénách některých jiných seriálů je to vyloženě poznat "inspirace" Přáteli). Je to "scénaristický" klenot, který vám zabrání vybrat si nejlepšího, protože všichni jsou super, všechno pasuje. Velmi často se mi stává, že řeknu "To je jak v Přátelích, když.. " nebo " Jak říkal Chandler.." a to dělá z Přátel (minimálně pro mě) kult jak se patří..

Futurama

Futurama (1999)

Jednoznačně plný počet hvězd. Futurama je skvělej, zábavnej, vtipnej a já nevim co všechno seriál, který je zaručeně LEPŠÍ než Simpsonovi. Dost možná i díky tomu, do jakého prostředí je zasazen, tvůrci se tak dostali do světa neomezených možností, můžou si dělat co chtějí, využít všech svých nápadů.. To u Simpsonů úplně nejde, nehledě na to, že už je Homerova famílie taková trošku.. vyšťavená. Nová parta je bezkonkurenční - večně namol Bender, věčne debilní Fry :), úžasná postavička Dr. Zoidberg, největší borec Zapp a jeho.. jeho.. no prostě Kif :), zprávař Morbo s kolegyní, hrida Všech našich obvodů Kalkulon.. A ze všech padají neuvěřitelný hlášky, není díl, který by vás nerozsmál, všechny jsou kvalitou dost na výši a pro mě zůstavá jeden z nejlepších právě ten první. A ta znělka! Matte, tohle se fakt povedlo!

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Hodně hodně hodně dobrý seriál. Po první sérii ale zatím zůstávám u hodnocení čtyř hvězdiček, protože to, že HIMYM staví na humoru Přátel je někdy hodně vidět a někdy mi to prostě nějak nesedí. Přátelé miluju a myslím že HIMYM lepší není, uvidíme po dalších dílech, jestli se hodnocení změní. Ale postava Barneyho je úplně bezkonkurenční (někdo by možná řekl legendární :) ) a právě díky němu je to tak vtipný. Je to celkově hodně kvalitní seriálek, já ho nejen určitě dokoukám (samozřejmě mě fakt zajímá how Ted met their mother), ale i si ho určitě pustím znovu. Jen tomu prostě zatím něco chybí, ale uvidíme.. Každopádně Barney - awesome :). Haaaave you met HIMYM? Ne? Veliká chyba! EDIT: Po dvojím shlédnutí všech dostupných dílů (do 3x18) měním hodnocení na plný počet. HIMYM si těch 5hv. stoprocentně zaslouží. Přátelé sice vždycky budou moje srdcovka, ale tohle je současný sitcomový vrchol.

Dexter

Dexter (2006)

Dexter je moje srdcová záležitost, proto výjimečně nemám zapotřebí se tady rozepisovat, co je na tom tak super. Všechno :-). Tenhle seriál mě prostě hrozně baví a snad jen tak nepřestane.

Californication

Californication (2007)

Tak tenhle seriál mě fakt chytnul. Proč? To by mě taky zajímalo. Hustota sprostých slov na jednu větu je až neuvěřitelná, je to sexistický, někdy nechutný. Jenže taky (a možná právě proto) vtipný, zajímavý, chytlavý. Vtípkování za použití ironie, sarkasmu, cynismu mi vážně sedí, k tomu postavička Davida Duchovneho, který (světe div se) už pro mě není a nebude agent Mulder, nýbrž Hank Moody. Jeho hlas, výraz, ksicht, chůze - všechno to do sebe perfektně zapadá a maximálně to zapadá do seriálu Californication. Navíc (světe div se podruhé) Hank působí fakt neodolatelně :). Ikdyž 75% mého hodnocení patří právě Duchovnemu, musím říct, že i na ostatní role padla dobrá ruka - Hankova rodinka, šéfik se ženou a sekretářkou, BoboBill se svou vydařenou dcerkou, Hankovy známosti.. Prostě parádní pětihvězdičková zábava, congratulation Californication. Mimochodem, dala jsem šanci i dabované Californication a bylo to poprvé a naposledy.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Po zkouškovém jsem se rozhodla stáhnout si ty seriály o kterých se teď tak mluví,, doplnit si "seriálové vzdělání" a TBBT je pro mě hodně příjemný překvapení. Mě osobně sice nezaujala ta příběhová nit (od toho je tady HIMYM nebo Californication ;) ), je mi celkem jedno, jestli Leonard nakonec dostane Penny nebo ne, bohatě mi to ale vynahrazuje Shledon a jeho hlášky a ať neukřivdím ostatím - vůbec všechny ty "odborný" dialogy jsou hodně vtipný a zase obdiv scénaristům, že je tohle napadlo :). TBBT je svým způsobem podobný IT Crowd - ale podle mě, ikdyž IT zrovna nežerete, tohle se vám i tak může zalíbit, obsah vtipnýho humoru a hlášek na jednu epizodu je totiž o 100% větší než u IT (samozřejmě otázka vkusu, mě IT nesedlo). A ta znělka.. Our whole universe was in a hot dense state, then nearly fourteen bilion years ago expansion started. Wait.. :) Zatim to nechávám na hodně silných 4 hvezdičkách, neznat Friends, HIMYM nebo Californication, neváhám nad pěti, tady si ale prozatím nechám rezervičku a budu se těšit na další řadu :).

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Stejně jako u TBBT nebo Californication mám za sebou první řadu, jenže tam kde zmiňované seriály (zatím končí), tam Scrubs teprve začíná. Při té spoustě dílů co mě ještě čekají, si nechám tu pátou hvězdičku v záloze - uvidíme, jestli náhodou tvůrcum při takovém počtu nezačne docházet dech. Ze začátku jsem Scrubs moc nevěřila, ani se (alespoň v mém okolí) o nich moc nemluví, zkrátka, žádné očekávání. Při prvním dílu jsem si řekla "no to snad ne, ono je to z lékařského prostředí.." a hned v zápětí "no to snad ne, todle je hlavní hrdina?" a vůbec mě nepřepadla chuť pustit si hned další díl. To všechno ale přišlo postupně, takže těm co to nezaujalo po prvím, druhém díle, doporučuju to ještě zkusit, já jsem Scrubs přišla na chuť až postupně. Není (a ani nemá být) to smršť hlášek a vtipných scén (ale najde se jich tam dost, to se nebojte), takže své místo získal i příběh, vztahy a tak dále. Víceméně se to vyvažuje a kde něco chybí, vynahradí vám to Dr. Cox :). Chyba (a nevím jestli se tomu dá vůbec říkat chyba) Scrubs je, že je teď hodně a hodně povedených seriálů, které značně konkurujou a nastavujou laťku dost vysoko, takže se nejspíš nedostanou na to absolutní výsluní (alespoň ne moje), ne že by to nebylo dobrý, ale prostě to (zatím) není TAK dobrý.

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Tak, konečně kompletně dokoukáno a už teď mě mrzí, že to skončilo.. Ale zkusím nebýt moc sentimentální a moc to neprotahovat :). Gilmorova děvčata jsou podle mě unikátní a strašně moc povedený seriál (a v něčem i dost inspirativní), který staví na vztahu matky a dcery, což se ukázalo jako skvělej nápad, Rory s Lorelai to až neuvěřitelně "klape" a ty jejich dialogy.. úžasný - častokrát co věta, to hláška :). Kromě těhle dvou úžasných postav jsem si zamilovala i Christophera a Logana, ale jsou i další bez kterých by to nebylo ono - naprosto brilantně zahraná Emily, Luke, Paris, Kirk :)) a pak vůbec celý městečko Stars Hollow a jeho osazenstvo, působí to všechno hrozně ideálně a přijemně. Prostě nevím na co bych si u Gilmorek postěžovala... ikdyž.. SPOILER - ikdyž co ten konec? já dokážu ocenit neamerickej konec bez happyendu, ale někdy by neuškodil.. že se dá Rory dohromady s Loganem byla moje jediná jistota a ono houby, achjo :) samotnej závěr byl pěknej a celkem mě dojmul - rozhodně víc než Rory :)..