Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 1
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 1

Recenze (1 152)

Radko 

všechny recenze uživatele

Občas sa ocitnem v spoločnosti skupiny seriálohltačov (nemusí nutne ísť o notorických divákov), ktorí bez ohľadu na spoločenské postavenie a množstvo nakukaných dielov nedajú dopustiť na hlášky, jeby a cynizmus. Onedlho sa ponáram do prúdu hurónsky ftipných komentárov života a vzťahov. Priamo pred očami sa tak spúšťa ďalší z dielov Californication. Netvrdím, že občas nepobaví, len je to obšľahnuté. Trapošina celého vyskakuje na povrch ak si uvedomím rozpor medzi hrdo cynickými hláškami týchto ľudkov a ich reálnym životom, často plným otravne jednotvárnej, no skvele zaplatenej práce. Takéto návody na život nie sú len zo seriálov, ale zo všetkých mediálnych dekrétov väčšinovej kultúry. Spoločne s uniformným výzorom, obliekaním, používaním rovnakého technického zázemia, humoru, hlášok a tromfovania sa v cynickosti a "čiernom humore" to vytvára masu robotov. Spisovateľ Robert Shea tvrdí, že je fajn uvedomiť si, že všetci sme len roboti a prijať tento fakt za svoj. Prečo nie, no aj v sci-fi poviedkach boli roboti kreatívnejší. Pretože prevzaté modely žitia sú len nepodareným epigónstvom. A tento seriál len ďalším z nariadených vzorcov správania. Nereálne lúzersky poživačných, ale bez možnosti to zmeniť. Zaraďuje divákov do spoločnosti večnej zábavy a hry. Aby si mohli spoločne všetci vypiť, zatrtkať a následne zafilozofovať: "Život tuná je tak strašne na piču, ale v pohodééé!". ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Sex ve městě pro muže? Ah kdeže. Nejen, že to není Sex ve městě pro muže, tohle je opak Sexu ve městě. Sex ve městě (pardon za nadužívání...) bourá zažité stereotypy, je o emancipaci a o lidské svobodě. Californication ty stereotypy přiživuje, a postavy do nich uzavírá. Ženy, které tu mají rády sex, jsou jen hloupé, kurvy, obojí, a/nebo sociopatky. Muži se nemůžou chovat uctivě, protože by to nebyli chlapi. Pokud se tak chovají, jsou to jen kašpaři všem pro smích. Když se ale odhlédne od do očí bijící šablonovitosti postav, zbývá slušná kopa hlášek, vážně vtipného humoru, a sem tam i nějaké to životní moudro. Je to fajn? Je to fajn, ale to je asi tak všechno... P.S. pro ty, co Hanka proklamují jako svoje alter-ego. Vy takoví nejste, jen byste chtěli být. Smůla, trapáci. A kdybyste takoví byli, schytávali byste to do koulí mnohem víc, než tady Hank. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož úroveň klesá každým dílem. První scéna první epizody první řady je stylová a asi tak do pátého dílu to má šťávu; úvodní titulky jsou šmrncovní a občasné zhoustnutí atmosféry (hlavně, když Hankovi poprvé dojde, kdo je Mia) není vůbec na škodu. Bohužel nic netrvá věčně, takže mezi pátým a desátým dílem nám pak scénárista nabízí cosi, co by s jinými herci mohlo projít na DVD jako porno, a vše to završují patetické epizody 11 a 12, kdy už jsem k naprosté většině vedlejších postav cítila ryzí odpor. Na drsné, satirické Californication ala "Big Lebowski ve 12 dílech" jsem se těšila, druhou řadu už si ale nepustím. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, co měli radši skončit po první sérii. Ta byla super a sebevědomě spěla do finále. Druhá sérka není špatná a je to furt zábava, jenže se tam prostě nic neděje a s tou Karen se scházej a rozcházej jen aby se něco dělo a plešatej se ženou jsou už úplně mimo. David Duchovny je v tý roli ale fakt dobrej. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je to zatím takový průměr, některé díly byly průměrné, některé byly zase hodně povedené, hlavně ty poslední díly už mě začaly víc zajímat, tak jsem zvědavý, jak se to bude vyvíjet dál. Zatím jsem moc Duchovnymu neuvěřil, že by byl takový magnet na ženské. Po druhé řadě musím říct, že se seriál měl ukončit první řadou a se šťastným koncem. Začátek druhé série byl hodně nudný až ke konci se to zase trochu vylepšilo. Lepší byla rozhodně první série. ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Název Californication je odvozen ze dvou slov: California a fornication (sex dvou svobodných lidí). (Sonnik)
  • Epizoda unikla na internet dva týdny před americkou premiérou. (Kulmon)
  • Pieseň, ktorú hrá Hank (David Duchovny) na Guitar Hero, je “Freebird“ od Lynyrd Skynyrd. (mackyns)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama