Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 1
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (72)

Trailer 1

Recenze (1 152)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tom Kapinos | Hudba: Tyler Bates, Tree Adams | Produkcia: David Duchovny, Tom Kapinos, Stephen Hopkins | Distribúcia: Showtime | Štúdio: Showtime || Plagát seriálu zrkadlovite vyjadruje hlavnú podstatu Californication, čo je zároveň i jeho najväčším motorom celku: Ľahkosť. Dej plynie s takou elegantnosťou a Duchovny to podáva s takou dávkou prirodzenosti, že sa pri pozeraní vznášate ako pod hladinou vody. Trochu menej samoúčelnej sprostosti, a bolo by to za plnú pálku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Californication je možná to nejlepší co sem kdy viděl, u každýho dílu sem se neuvěřitelně bavil a dokonale sem si oblíbil každičkou postavu, ať už to byl perfektní David Duchovny nebo krásná Natascha McElhone a nebo prcálus maximus Evan Handler. Krom toho tohle je jeden z mála seriálů, kterej je podle mě daleko lepší s dabingem než v originálním znění. Prostě Californication je jednoznačně na 100%, i když závěr série ke zbylým 11,99ti epizodám nepasoval, ale to mi vůbec nezkazilo tenhle nehorázně sprostej, přihroublej, perfektně sexistickej a dokonale cynickej super seriál[-] Tak i další dvě série jsou skvělý. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

CALIFORNICATION je ukázkový příklad seriálu, který sice na rozdíl od XENY či BUFFY je sexistický, ale místní tregédi mu dávají nadprůměrné 4* (já dávám taky 4*, ale je to 70%, takže tragéd nejsem. Btw ahoj, Che! :-))._____ Sexizmus je zde proto, že dění je nám podáváno optikou hlavního, mimochodem naprosto úděsně nadabovaného (ten hlas!) hrdiny, který je sexista, jenž ženy bere jako objekty na zasunutí, ať už mají 16 nebo 40. O to problematičtější je pak linka rodinná, kdy jsou utužovány vztahy s 12letou dcerou a jiné dojímavé sekvence, které tragicky nefungují._____ Těži se zde z pubertálního humoru a trapnosti, což je mi sympatické, a navíc to opravdu JE vtipné, ale vystavět každý díl na třech obstojných fórech mi nepřijde jako dvakrát dobrý nápad, o Duchovnym, který hraje sám sebe, ani nemluvě. Chtyře napsané dialogy u HBO/Showtime jsou jistotou, ovšem boření tabu je laciné a většina vtipů je postavena na primitivnosti až laciné šokantnosti a tenhle druh vtipů jaksi nezabírá, i když tvůrci umí dobře pointovat._____ Na Oscarové noci jsem viděl cca. 4-5 dílů, které byly ukázkou toho, jak lze původní koncept, který není objevný, ale dá se s ním slušně pracovat, rozmělnit, což mě mrzí. 70% s tím, že to nepůjde dolů tak, jak to bylo 24.2. 2008. :-) ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Černé Porsche 911 coupé s přirozeně opilým, sarkasmem hýřícím a finančně zajištěným Hankem na palubě, líně se pohybující po Los Angeles, je neodolatelné pro většinu dam, které chtějí život strávit za peníze někoho jiného. Hank se nechává bez problémů sbalit od kdejaké kokety, sperma poskytuje se zlehka znuděnou dobrovolností, ale druhý den už žádnou ze zlatokopek nepoznává. Hank je totiž originál, který si radši koupí nové Porsche, než by si to staré nechal umýt. Navíc stále miluje svou bývalou partnerku a náruče ostatních žen mu pouze zkracují čekání na její návrat. Věkem už dospěl k životnímu cynismu, který ho vede od chlastu k orgasmu (a zpět) a mě nezbývá než si popřemýšlet o tom, co bych mohl dělat, kdybych měl Hankův literární talent. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velmi, opravdu velmi zajímavý seriál, mezi jehož největší klady patří zřejmě porušení klasické seriálové škatulky. Schéma vyprávění každého jednotlivého dílu totiž mnohem více než část seriálu připomíná film, což může být pro některé diváky neřešitelný problém, neboť dostávájí něco jiného než polívku, kterou čekali. Californication nedbá jen na vybroušené postavy, dialogy a děj, ale hodně sází na - nevím přesně jak to nazvat - Bukowského poetičnost. Jistou samozřejmostí je pak skvěle zahraná postava což je v podobných filmech/seriálech alfou a omegou, na které zavisí jejich úspěch. ()

Galerie (1 030)

Zajímavosti (55)

  • Původní název epizody "...And justice fo all" nese stejný název jako album americké thrash metalové skupiny Metallica z roku 1988. Název je odvozen z tzv. slibu věrnosti vlajce Spojených států amerických, jehož úplné znění je: „I pledge all allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic for which it stands, one nation, under God, individual, with liberty and justice for all". (myst3ry)
  • Diely 3. série sú pomenované po pesničkách, napríklad od Ministry, Led Zeppelin, Pink Floyd alebo Warrena Zevona. (Kacenka_)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama